Twilight Entertainment

     
Foto: Lars Griemelijkhuijsen
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Within Temptation boeken?

Within Temptation boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Within Temptation

Wilt u Within Temptation direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Within Temptation

Na een aantal rustige beginjaren in de muzikale luwte, explodeerde het Within Temptation succes in 2000, toen het tweede album Mother Earth in de Europese mainstream spotlights kwam te staan. Sinds deze grote doorbraak verkocht de band meer dan 2.8 miljoen CD’s en DVD’s met releases in 48 verschillende landen en ontvingen zij onder andere 30 Gouden en Platina Platen, 4 Export Awards, 2 MTV Europe Music Awards en 2 World Music awards.

Het langverwachte vijfde studio album van Within Temptation, getiteld “The Unforgiving” is eind maart 2011 verschenen en behaalde inmiddels al de nummer 1 rock chart positie in de US, Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Finland, Oostenrijk, Zweden, Nederland, Portugal en Zwitserland. De band koos dit keer voor een  conceptalbum gebaseerd op een serie comics, geschreven door scriptschrijver Steven O’Connell (BloodRayne & Dark 48) en geïllustreerd door Romano Molenaar (Witchblade, Darkness en X-men). Dit alles wordt gecompleteerd door een drieluik van korte films waarin de hoofdpersonen uit de comic worden vertolkt door acteurs. Elke film wordt afgesloten met een bijbehorende muziekvideo.

Within Temptation, met de charismatische frontvrouw Sharon den Adel, is voor dit nieuwe album een andere muzikale weg ingeslagen. Gitarist Robert Westerholt legt uit: “We wilden geen traditioneel concept album waarbij de hele verhaallijn verteld wordt door de songteksten, dat werkt veel te beperkend voor ons.  De 12 tracks zijn vooral soundtracks voor de films en de comic geworden die een aanvulling vormen op het verhaal." "Tijdens het schrijfproces leek het ook alsof we vanzelf teruggingen naar onze muzikale wortels: eind jaren 80, begin jaren 90. Dit is zeker een belangrijke stap geweest in de vernieuwing van het algehele geluid wat op “The Unforgiving” te horen is"

“The Unforgiving” kan worden omschreven als het meest gevarieerde album van Within Temptation tot dusver. Luisterrijke state-of-art rock, aanstekelijke pop-melodieën, pompende rifs, ijzersterke arrangementen en krachtige atmosferen geven de enorme veelzijdigheid van de band weer.

Het album is in maart 2011 in 48 landen uitgebracht, waarna een uitgebreide Europese tour zal volgen. De voorverkoop van deze tour startte enkele maanden geleden, waarna er in Londen, Parijs en Kopenhagen grotere zalen werden bijgeboekt om aan de grote vraag naar kaarten te kunnen voldoen. Ook zijn er inmiddels 5 extra shows toegevoegd in de US en Canada. Het eerste (festival)optreden van de band zal plaatsvinden op Huntenpop, wat de officiële kick off zal zijn van deze tour.

Within Temptation boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Within Temptation zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Within Temptation wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Within Temptation. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Within Temptation te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.