Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 45 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Willy Bomba boeken?

Willy Bomba boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Willy Bomba

Wilt u Willy Bomba direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Willy Bomba

Over Willy Bomba vallen boeken te schrijven, zoveel heeft hij meegemaakt in zijn eigenlijk nog maar prille leven, dat begon op 7-7-1969. De eerste twee cijfers van zijn geboortedatum symboliseren het geluk dat  de zanger en entertainer aan zijn achterste lijkt te hebben hangen, de laatste twee cijfers refereren aan de ruige tijd toen Bomba ondernemer was op de Achterzijds Zeeburgwal in de rosse buurt in Amsterdam.

Bomba is overduidelijk een man van dertien ambachten, twaalf ongelukken. Zijn vader stuurde hem op zijn twaalfde al naar de grote vaart. "Zo ging dat bij ons in De Pijp", zegt Bomba over zijn leven in de Amsterdamse volksbuurt. Later verhuisde het gezin Bomba naar de Jordaan, waar Willy zijn voorliefde voor de smartlap ontwikkelde. Toen Willy op de grote vaart werd gezet, was er een ding waar vadermans geen rekening mee had gehouden en dat was de verschrikkelijke heimwee waar zijn zoon onder gebukt ging.

De situatie is sinds het opstarten van zijn zangcarriere (1992) en de toernees langs de Spaanse Costa's en - als de R in de maand is - de Oostenrijkse skihutten wel iets verbeterd, al wordt het zo gemiddeld na een week volgens de zanger 'wel weer eens tijd om te kijken hoe het  aan de andere kant van de grens is'. Die hunkering naar het thuisfront heeft niet in de laatste plaats te maken met de kinderschare van Bomba. De zanger heeft zeven kinderen uit acht verschillende huwelijken. Hij is dol op zijn kroost.

In 1991 kwam Bomba op straat te staan bij een reorganisatie van het Amsterdamse vervoersbedrijf, waar hij korte tijd fungeerde als trambestuurder. Bij toeval kwam Willy in die tijd eens op een talentenjacht terecht, waar hij puur voor de grap de microfoon greep. Het publiek ging tijdens zijn vertolking van Kleine Jongen volledig uit zijn dak. Het beviel Bomba zo goed op de buhne, dat hij er, met enkele tussenpozen, niet meer vanaf te slaan was. Bomba luisterde met name in het randstedelijke feestcircuit vele feesten en partijen op en had een overvolle agenda.

In 2004 stopte Bomba abrupt met zingen, nadat hij een half miljoen in de wacht sleepte in de Staatsloterij. Er ging een zeer sterke droom aan vooraf: hij moest in zeven plaatsen met een G een staatslot kopen met eindcijfer 7. In Groningen was het raak. Willy ontmoette op de dag dat hij het lot kocht in Groningen ook zijn nieuwe liefde Gina. Hij trok zich terug op het noordelijke platteland met het vaste voornemen het de rest van zijn leven er lekker van te nemen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kon, dus kondigde Willy begin 2009 zijn comeback aan. Hoewel hij aangeeft weer zin te hebben in het toeren, is hij vooralsnog voornemens zijn carriere vooral vanuit het Noorden van het land verder gestalte te geven. "Ik ben als rasechte Amsterdammer verknocht geraakt aan het leven en de mentalitet van de mensen hier. Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Bovendien kan ik niet zonder mijn Gina, die hier absoluut niet weg wil. Ach, wat zijn afstanden in Nederland. We gaan er weer een gigantisch feest van maken."

Willy Bomba boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Willy Bomba zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Willy Bomba wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Willy Bomba. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Willy Bomba te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.