Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Wieteke van Dort boeken?

Wieteke van Dort boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Wieteke van Dort

Wilt u Wieteke van Dort direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Wieteke van Dort

Wieteke van Dort werd op 16 mei 1943 in Soerabaja, Indonesië geboren. Op 14 jarige leeftijd kwam zij met haar familie naar Nederland om zich in Den Haag te vestigen. Wieteke is daar tot op heden woonachtig. Daarna speelde zij drie jaar lang samen met Willem Nijholt in de populaire kinderserie Oebele. Ook verwierf Wieteke grote bekendheid met andere kinderprogramma’s. Over haar rollen als de Deftige Dame in de Stratemakeropzeeshow en als Titia Konijn in J.J. de Bom voorheen de Kindervriend wordt Wieteke nog steeds aangesproken door volwassenen die als kind van deze series hebben genoten.

Steeds werkten dezelfde mensen met elkaar. Regisseur Frans Boelen, componist Harry Bannink, het Schrijverscollectief: Willem Wilmink, Jan Riem, Ries Moonen, Karel Eykman en Hans Dorrestijn. Bij de kinderseries waren Wieteke, Aart Staartjes en Joost Prinsen het vaste drietal.

Toen volgden programma’s als Wij en de wereld en de Seniorenshow Dat ik dat nog mag meemaken. Ook kwam Wieteke op televisie als Tante Lien in de Late Late Lien Show van de VARA. Dat had verstrekkende gevolgen. Er kwamen drieduizend brieven na de eerste aflevering en tot op heden leeft Tante Lien voort.

Maar pas veel later, toen haar kinderen groter werden besloot Wieteke om af en toe ‘s avonds weer op te treden. Men vroeg telkens om Tante Lien dus in deze creatie bleef zij doorgaan. Zij speelde en zong op Pasar Malams, in theaters en op Indische feestavonden.

Seniorenprogramma Wieteke van Dort

Sinds het KRO televisieprogramma “Kun je nog zingen, zing dan mee” treedt Wieteke van Dort zeer regelmatig op voor senioren. Wieteke zingt in deze voorstelling liedjes uit de gelijknamige bundel “Kun je nog zingen, zing dan mee” zoals “Klein vogelijn op groene tak ”, “Langs berg en dal” en “Hoe zachtkens glijdt ons bootje”. Natuurlijk kunnen een groot aantal liedjes door het publiek worden meegezongen. Met nog andere Nederlandse chansons en enkele Engelse evergreens vormen deze liedjes het programma vóór de pauze.

Na de pauze zingt Wieteke Indische liedjes in haar creatie van Tante Lien. Met oude en nieuwe liedjes en vrolijke conferences vult Tante Lien de daarvoor beschikbare tijd. Tante Lien zingt uiteraard de bekende liedjes als “Arm Den Haag” en “Sarina “, maar verzoeknummers kunnen ook ingepast worden.

Tante Lien

In de creatie ‘Tante Lien’ treedt Wieteke van Dort al jaren op in schouwburgen en Pasar Malam’s. Maar ze komt ook bij mensen thuis wanneer bijvoorbeeld iemand Sarah of Abraham gaat zien, een stel 25 jaar bij elkaar is, Opa of Oma 80 jaar wordt, enzovoort. Tante Lien is op de meest uitlopende gelegenheden te gast geweest bij familie thuis of op familiefeesten in restaurants.

Wieteke van Dort zorgt ervoor dat de degene voor wie het feest wordt gehouden, op een bijzondere manier in het zonnetje wordt gezet. Ook familieleden en vrienden worden door haar bij het optreden betrokken, zodat de, vaak, intieme sfeer van het feest gewaarborgd blijft.

Het is belangrijk dat Tante Lien voldoende gegevens krijgt voor haar optreden over de persoon (personen) in kwestie, zodat deze wetenswaardigheden opgenomen kunnen worden in haar conference. Natuurlijk zingt Tante Lien bekende liedjes als “Arm Den Haag” en “Geef mij maar nasi goreng”, maar verzoeknummers kunnen ook ingepast worden. Dit afwisselende programma is geschikt voor ieder publiek en zeker niet alleen voor mensen met een Indisch verleden.

Wieteke van Dort boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Wieteke van Dort zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Wieteke van Dort wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Wieteke van Dort. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Wieteke van Dort te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.