Twilight Entertainment

     
Foto: Frank Doorhof
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Wibi Soerjadi boeken?

Wibi Soerjadi boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Wibi Soerjadi

Wilt u Wibi Soerjadi direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi werd in 1970 in Leiden geboren. In 1985 won hij de 1e prijs op het Prinses Christina Concours in Den Haag. In 1988 won hij de 1e prijs op het Nationaal 'Eurovision Competition for young musicians'.  Als jongste deelnemer en enige Nederlandse finalist won hij in 1989 de derde prijs op het Internationale Franz Liszt Pianoconcours te Utrecht dat bekend staat als een van de zwaarste pianoconcoursen ter wereld.

Reeds na vier jaar studie bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, deed hij vervroegd eindexamen als uitvoerend musicus. Voor het oog en oor van de examencommissie, een overvolle Bachzaal in Amsterdam en de camera's van de VPRO televisie behaalde hij het hoogst denkbare resultaat, een tien met onderscheiding. In 1990 vielen hem meerdere prijzen en onderscheidingen ten deel, waaronder de Elisabeth Evertsprijs, een prijs voor uitzonderlijk getalenteerde musici.

Met het doel een traditie te doen herleven, gaf Wibi Soerjadi op 2e Kerstdag 1993 zijn eerste Kerstrecital in een uitverkochte Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam. Deze traditie zet hij nog steeds jaarlijks voort in een altijd uitverkochte Grote Zaal.

Wibi Soerjadi heeft inmiddels vele concerten gegeven in binnen en buitenland waaronder Engeland, Italië, Indonesië, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en de Verenigde Staten. Hij concerteerde met vele toonaangevende orkesten waaronder het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Leipzig Gewandhaus Orkest. Hij trad op met dirigenten zoals o.a. Evgeny Svetlanov, Vassili Sinaisky en Sergiu Commissiona. Wibi Soerjadi heeft een reeks succesvolle CD's opgenomen bij Philips Classics. De CD's hebben meerdere malen platina of goud behaald.

Op 22 november 1996 gaf hij een zeer succesvol debuutrecital in de fameuze grote zaal van Carnegie Hall in New York. De CD "Wibi Soerjadi live at Carnegie Hall" is een live registratie van dit succesvolle debuut. Twee weken na de release kreeg hij de CD in goud overhandigd tijdens de officiële opening van Wibi Soerjadi's eigen concertzaaltje in Twisk op 14 maart 1997. Op 25 oktober 1998 kreeg Wibi Soerjadi voor de Duitse ZDF Televisie de prestigieuze Echo Klassik Award van de Deutsche Phonoakademie overhandigd in Hamburg. Op 17 maart 1999 heeft Wibi Soerjadi tijdens de uitreiking van de Edison Classical Music Award de allereerste Publieksprijs in ontvangst mogen nemen.

Wibi Soerjadi heeft onlangs het 2e en 3e pianoconcert van Sergei Rachmaninov opgenomen met het London Philharmonic Orchestra o.l.v. Miguel Gomez-Martinez.
Wibi Soerjadi speelt waar mogelijk op zijn eigen Bösendorfer Concertvleugel Imperial 2.90m. Het transport en de verzorging van dit bijzondere instrument is in handen van de heer Obbo Spanjaard.
Wibi Soerjadi viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum als Concertpianist.

Wibi Soerjadi boeken?

Wibi Soerjadi in concert
Boek Wibi Soerjadi op elke geschikte locatie in Nederland voor een bijzonder soloconcert, valentijn-, tuin-, kerst- en/of nieuwjaarsconcert.
Uitkoopgage/prijs op aanvraag

Wibi Soerjadi landgoedconcert (Zeist)
Boek een exclusief en intiem salonconcert van Wibi Soerjadi in de gerestaureerde grote salon van zijn adembenemend landgoed De Wulperhorst te Zeist. De tijden van romantiek herleven. U waant zich als speciale gast op een negentiende eeuws salonconcert.
Uitkoopgage/prijs op aanvraag


 

Wibi Soerjadi boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Wibi Soerjadi zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Wibi Soerjadi wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Wibi Soerjadi. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Wibi Soerjadi te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.