Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Vulcano boeken?

Vulcano boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Vulcano

Wilt u Vulcano direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Vulcano

Producer/componist Hans van Hemert (o.a. bekend van Luv' en Mouth & Macneal) belde in 1981 zangeres Dee Dee (1978 solo hit "I put a spell on you" en jarenlang een van de Bombita's van the Wild Romance, Herman Brood) met het idee om een vocale groep samen te stellen, die uit 2 meisjes en 2 jongens zou moeten bestaan. De 3 overige leden van de groep werden Jos Groothuizen (broer van Angela Groothuizen), René van der Wel en Suzanne Venneker. Na hun debuutsingle "Shut up and Boogie" volgde de hitsingle 'Superman" en tal van andere Engelstalige nummers. Vulcano trad al veelvuldig op in binnen en buitenland met een spetterende show, toen ze besloten mee te doen aan het Nationale Songfestival in 1983. Ze eindigden weliswaar op de 2e en 3e plaats, maar wonnen de sympathie van het Nederlandse publiek en scoorden een dikke hit met "Een beetje van dit en een beetje van dat". Na dit daverende succes volgden nog vele Nederlandstalige nummers, o.a. de hit "Als je haar maar goed zit" en "1, 2, 3" en het album "Stappen". Waar ze ook kwamen, lieten ze een verpletterende indruk achter op jong en oud publiek. Woord voor woord werden de liedjes uit volle borst meegezongen.

20 jaar geleden

In de zomer van 1986, gaf Vulcano, tot groot verdriet van de fans, hun afscheidsconcert en ging elk van hen hun eigen weg. De Vulkaan was gedoofd. Jos Groothuizen stortte zich op het artiesten management van o.a. Gerard Joling en Suusdeluxe. Ook deed hij, samen met zijn compagnon Jan van Doorn, verschillende t.v. producties. In het jaar 1987 begon hij bar "Brasserie Ceasar" in Alkmaar, maar na 4 jaar begon het hem te vervelen en ruilde hij de horeca voor de bouw in. Hij kocht een paar oude panden, knapte ze op en startte zijn eigen bouwbedrijf. De muziek heeft hij echter nooit los kunnen laten, Met zijn hobby-band "7 B's" treed hij nog regelmatig op. René van der Wel ging verder als solo zanger onder de naam "Brian Well" en bracht de single "Maybe I'm crazy" uit. In 1989 heeft hij ook nog solistisch meegedaan aan het Nationale Songfestival met het nummer: "Net als vroeger". In 2003 begon hij samen met zijn broer Ed van der Wel het succesvolle duo "Wel en Wel" waarmee hij nog regelmatig optreed. René heeft al sinds 1975 zijn eigen kapsalon in IJmuiden, maar kan het zingen niet laten!

Vulcano weer te boeken

Na een periode waarin alle Vulcano´s hun eigen muzikale carrière op de rails gezet hebben, hebben zij besloten om weer samen het land in te gaan. Wie kent ze niet? De 4 vrolijke leden die borg stonden in de jaren ‘80 voor vrolijkheid en muzikale kwaliteiten. Nummers als “Als je haar maar goed zit” en “Een beetje van dit en een beetje van dat” en nog een aantal kleinere hits hebben in alle hitparades gestaan. In die jaren was Vulcano een ideale act voor feesten en events. Nu, dat gaan wij weer nieuw leven inblazen en vanaf heden zijn zij weer te boeken. Diverse radio- en Tv-optredens staan gepland voor de komende maanden. Wij hopen dat iedereen weer zo enthousiast gaat reageren als in de hitjaren.

Vulcano boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Vulcano zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Vulcano wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Vulcano. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Vulcano te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.