Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Vincent van der Voort boeken?

Vincent van der Voort boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Vincent van der Voort

Wilt u Vincent van der Voort direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Vincent van der Voort

Vincent van der Voort (december, 1975)was ongeveer 8 jaar toen zijn ouders een dartbord voor hem mee naar huis namen. Zijn ouders waren in die tijd fanatieke darters. Niet wetende wat hij eigenlijk met die 3 pijltjes moest doen, had hij voor zichzelf wel een leuk spelletje bedacht namelijk zo hard mogelijk in het bord gooien. Na dat een paar dagen volgehouden te hebben zagen zijn ouders toch wel in dat hij redelijk goed kon mikken. Daarom mocht Vincent voor de eerste keer met zijn ouders mee naar het plaatselijke clubgebouw in zijn geboorteplaats Purmerend. Hier kwamen meer darters in aanraking met het vroege talent. Vincent was nog hartstikke jong en wist toch al van de ‘ouderen' wat wedstrijdjes te winnen. Maar Vincent nam het spelletje in die tijd helemaal niet serieus. Tennis vond hij op die leeftijd veel leuker. Hier was hij op jonge leeftijd al hartstikke goed in. In die periode stond hij dan ook liever op de tennisbaan dan thuis op zijn dartbord te oefenen.

Toch bleef hij regelmatig wedstrijdjes darten en toen hij meer en meer begon te winnen, besefte hij dat er twee sporten waren waar hij talent voor had. Hij moest een keuze maken..... en die keuze is bekend.

Vincent van der Voort begon te spelen op jeugdtoernooien en werd bij de aspiranten Nederlands Rankingkampioen. Dit was zijn eerste titel. In 1990 mocht Vincent een gooi doen bij de Europese Kampioenschappen Jeugd in Denemarken. Hier werd hij Europees Kampioen Koppel samen met Peter van Tilborg. Vincent was toen 14 jaar. In 1991 behaalde Vincent zijn 2e Europese Titel. Dit keer bij de Singels wederom in Denemarken.

De overgang van Jeugd naar Heren was voor Vincent een grote stap. De concurrentie was toen al heel erg groot. Na zijn 20e wist hij niet meer zo goed wat hij nu daadwerkelijk wilde en hij zet op dat moment het darten even op een laag pitje, alhoewel Vincent af en toe nog wel toernooitjes gooide. In het jaar 2000 behaalde Vincent een 12e plaats op de Nederlandse Eindranking. Hij is dan 24 jaar. Na dit seizoen wist Vincent pas echt wat hij wilde. De absolute Top bereiken!

Het seizoen 01/02 ging dan ook als een trein. Vincent eindigde dat jaar in de top 5 van de Nederlandse Ranking en werd geselecteerd voor het Nederlands Team. Dit gaf hem zoveel zelfvertrouwen dat hij eigenlijk alleen nog maar kon groeien in het darten. En dat betekent Internationaal darten.

Het eerste jaar dat hij Internationale toernooien ging gooien was het meteen een succes. Dit was in 2001. Hij behaalde op diverse Internationale toernooien de nodige punten (waaronder de kwartfinale van Open Canada). Vincent werd dat jaar wederom geselecteerd voor het Nederlands Team en mocht afreizen naar de WorldCup in Maleisië. Hier haalde hij helaas geen punten voor de BDO ranking, maar kreeg wel een dag na de WorldCup te horen dat hij uitgenodigd was voor de Embassy. Zijn droom kwam uit. Helaas voor Vincent kwam hij niet door de 1e ronde, maar het opende voor hem wel een aantal deuren. Na dit jaar hadden zich namelijk sponsors gemeld en dat maakte het voor Vincent mogelijk om het Internationale circuit af te blijven reizen. In augustus 2002 won Vincent zijn eerste Internationale Titel bij de heren, namelijk de Open Denemarken. Dit gaf hem nog meer zelfvertrouwen en door deze overwinning plaatste hij zich rechtstreeks voor de World Darts Trophy. Bovendien had hij zijn plaats in het Nederlands Team behouden om na de Europecup in Belgie hetzelfde goede nieuws te ontvangen als in Maleisië. Vincent was voor de tweede keer rechtstreeks geplaatst voor de Embassy 2003. Hier haalde Vincent wel de 2e ronde door een overwinning op de Fin Jarkko Komula om daarna helaas met 3-1 te verliezen van Tony David. In 2005 bereikte Vincent de kwartfinale op het lakeside dartstoernooi in Frimley Green waar hij met 5-0 werd verslagen door Raymond van Barneveld. Het jaar dat volgde werd hij op lakeside met 4-0 uitgeschakeld in de tweede ronde door de Engelsman Tony O'shea.
De beste prestatie van Van der Voort bij de BDO is het halen van de halve finale op de Dutch open 2006 waarin hij met 2-0 in sets van Van Barneveld verloor. Op 14 januari 2007 gaf hij samen met Jelle Klaasen en Michael van Gerwen aan over te stappen naar de PDC. Bij Van der Voorts debuut op een televisietoernooi voor de PDV reikte hij tot de finale van het UK open 2007, waarin hij verloor van Raymond van Barneveld.

Vincent van der Voort boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Vincent van der Voort zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Vincent van der Voort wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Vincent van der Voort. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Vincent van der Voort te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.