Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Udo boeken?

Udo boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Udo

Wilt u Udo direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Udo

Udo had niet meer nodig om van winnaar van een talentenjacht (X-factor 2005) uit te groeien tot vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Stap voor stap: eerst kruipen, dan lopen, dan pas rennen. Zoals het hoort. Bedachtzaam in zijn keuzes, maar ook trefzeker. Succes is weten wanneer je welke weg moet inslaan. Dan kom je wel waar je moet zijn. En Udo ìs binnen de korste keren waar hij moet zijn: op toppodia, omringd door topmuzikanten.

Zijn albums getuigen van een indrukwekkend groeiparcours. Eerst is er ‘U-turn’ (2006), met daarop stevige hits zoals Isn’t it time en Winter in July. Maar ook met Tu me manques à mourir, een pakkende vertaling van Will Tura’s Ik mis je zo. In 2007 zal Udo met de originele, Nederlandstalige versie van dat liedje het één-programma Zo is er maar één winnen. Overrompelend winnen, mogen we wel zeggen. Liefst 10.000 singles gaan in no time over de toonbank. Op een ogenblik dat zoiets al lang geen evidentie meer is in de muziekbranche. Udo heeft duidelijk een gevoelige snaar geraakt bij heel veel mensen. Hun ziel beroerd. Ziel. Soul. Emotie. Als vanzelf wordt dat de rode draad doorheen Udo’s tweede album, Good things comming (2008).

De bijhorende live tournee laat een zanger zien die in al zijn kracht het breekbare niet schuwt. Die zelfzeker zijn publiek op sleeptouw neemt, maar nooit zelfgenoegzaam wordt. Geen pose voor Udo. Geen maskers. Alleen the real thing. Zoals een bekend drankje, maar dan nòg beter. En veel gezonder. Want als Udo zingt, smeert hij zalf op eenieders ziel.

(Tussen haakjes: ondanks het succes van Ik mis je zo wil Udo voor dat tweede album van geen compromissen weten. Terwijl iedereen aan zijn mouw trekt en hem het Nederlandstalige pad op wil jagen, slaat hij gewoon zijn eigen weg in. Op dat moment wordt op die weg nog resoluut Engels gesproken. Nu ja, gezongen.)

(Nog tussen haakjes: tussendoor vertolkt Udo het Belgisch volkslied in alle drie de landstalen, op Koningsdag 2009 om precies te zijn. De notabelen van de staat én een lading telgen van de koninklijke familie horen en zien dat het goed is. In datzelfde jaar schrijft Udo ook mee aan de single van de Italiaanse winnaar van X-factor. Liedjes schrijven voor àndere artiesten is dan al langer een tweede natuur voor de man. En passant geeft hij zijn collega-artiesten ook nog eens een forum én een podium, als presentator van het televisieprogramma Hit the road.)

Maar genoeg haakjes voor nu. Tijd om grenzen te verleggen en barrières te doorbreken. We schrijven 2010, als Udo – op de drempel van de herfst – zijn derde album, Barrières, uitbrengt. Je leest het goed. Een Nederlandstalige titel, voor een overwegend Nederlandstalig album. Dan tòch. Omdat het bloed uiteindelijk altijd weer kruipt waar het niet gaan kan. Thuiskomen doet Udo uiteindelijk in zijn moedertaal. De eerste single uit dat album,Voorbij, laat meer dan het beste vermoeden. Het laat ons een Artiest horen – jawel, met grote A – die voorgoed in eerste klasse meespeelt. Omdat vergelijkingen altijd potsierlijk klinken (daarom zeggen we bijvoorbeeld ook niet Marco Borsato meets Will Tura meets Koen Wauters) zullen we hier slimmer zijn dan dat. Maar wedden dat kippenvel de komende maanden de tweede huid wordt van nogal wat landgenoten? Stook de kachels op! En geniet van de mooiste der herfsten.

Udo boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Udo zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Udo wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Udo. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Udo te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.