Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Tom Klijbroek boeken?

Tom Klijbroek boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Tom Klijbroek

Wilt u Tom Klijbroek direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Tom Klijbroek

Tom Klijbroek is geboren op 18 maart 1996 in Waarland, als derde derde zoon in het gezin Klijbroek.

Dat bij Tom Kliebroek  zingen in het bloed zat bleek al op vierjarige leeftijd
Tom maakte zijn eigen Sint Maarten liedjes en stond al Sinterklaasliedjes  te zingen bij de open haard, nog voordat de Goedheiligman goed en wel in Nederland was aangekomen.

Moeder monique zag het enthousiasme en Tom’s liefde voor het zingen en besloot hem eens mee te nemen naar de kinderoperette  “Caecilia” in Langedijk, de vereniging waar zij vroeger zelf ook lid van was.
Het werd al  snel duidelijk dat Tom hier zijn muzikaliteit  goed in kwijt kon.
Tom Klijbroek werd lid en ging iedere woensdag “te zingen”

Als negenjarige hoorde Tom muziek  van Jantje Smit.  Nummers als “Jij bent mijn ideaal”, Ik wil een blondine”, ”En in mijn hart” en ”Lieve oma“ vond hij fantastisch om te zingen.

Als tienjarige zong Tom Klijbroek een paar van deze liedjes op een feestje voor zijn opa en oma. Tom kreeg veel complimentjes en muzikant Dirk langendijk vroeg of Tom een paar keer met hem mee wilde voor optredens.
Overal waar Tom Klijbroek zong waren er mensen die Tom vervolgens vroegen ook op hun feestje te komen. Tom vond het geweldig en deed niets liever.
"Sommige mensen moet je het podium opduwen, maar Tom Klijbroek moesten we er wel eens van afhalen, omdat hij anders gewoon zijn repertoire nog een keer wilde laten horen “, zei z’n vader eens.

Tom Klijbroek had eigenlijk maar een wens en dat was ooit eens met Jan Smit  een liedje te mogen zingen.
En zo zag hij op tv een oproep van het NCRV-kinderprogramma “de B.Z.T show”, waarin kinderen hun wens konden opsturen.
Tom stuurde meteen een brief met de kreet "ik wil met Jan Smit een duet !!!"
Tom werd uitgenodigd voor een screentest. De NCRV was enthousiast en er werd geprobeerd om Tom’s wens uit te laten komen.
Weken gingen voorbij, maar toen werd er ineens een algehele persstop voor Jan Smit afgekondigd. Helaas voor Tom Klijbroek !!!

Een nieuw onderdeel werd in de BZT-show geintroduceerd: “het beste zangtalent” en Tom Kliebroek werd gevraagd om mee te doen! Hij zong “ik zing dit lied voor jou alleen”  speciaal voor zijn overleden oma (die hij nooit heeft gekend).De productie was het eigenlijk niet helemaal eens met zijn keus (de voorkeur ging uit naar “als de morgen is gekomen” ), maar Tom was niet te vermurwen. Achteraf bleek dat hij het liedje exact zong op de 25e sterfdag van zijn oma (toeval..??)

Tom's t.v optreden werd ook gezien door  scouts van Sony/BMG, een van 's werelds grootste platenmaatschappijen. Tom werd drie dagen later door hen benaderd om te praten over een platencontract. De onderhandelingen werden snel afgerond, het contract werd getekend en zo werd Tom een van de jongste artiesten (net 11 jaar )  van Nederland.
Tom  besloot uit tijdgebrek te stoppen met de kinderoperette en ook met het kinderkoor van de Mattheus Passion  waar hij lid van was.

Zijn solo optredens werden groter en groter.
Begonnen met zingen voor  klein publiek, via feesten met honderden en zelfs duizend bezoekers, met als hoogtepunten het Megapiratenfestijn in lutjebroek en Heerhugoaward voor circa 10.000 bezoekers.

Maar ook het voorzitterschap van de Kinderjury bij het “AVRO juniorensong festival 2007”, waarmee Tom drie achtereenvolgende zaterdagen live op tv verscheen, vond Tom een eer om te mogen doen.

Inmiddels is Tom Klijbroek 13 jaar en is zijn debuut-cd klaar.
De single "Verliefd op jou" kwam in maart 2009 uit, ondersteund door een professionele videoclip

Kort daarna, in april 2009, verscheen het album "Ik kom eraan", met daarop 11 liedjes, geschreven door de 3Js en Edwin de Groot. Aan het album werkten diverse bekende artiesten mee, zoals bijvoorbeeld Sita (achtergrondzang), Ton Dijkman (drummer van Marco Borsato), diverse leden van de band van Jan Smit/Nick & Simon en uiteraard de 3J's zelf en Edwin de Groot. Edwin is naast producer van Jeroen vd Boom ook muzikaal leider van de Jan Smit band en hij zingt in het achtergrondkoor bij de live-optredens van Jan. Tijdens de opnamen, die deels in de Votown Studio's in Volendam plaatsvonden o.l.v. de 3 J's, kwamen ook Jan Smit en Nick & Simon belangstellend een kijkje nemen. Uiteraard nam Tom de adviezen die hij van zijn collega's kreeg graag ter harte.

Tom heeft inmiddels weer diverse grote optredens achter de rug, o.a. bij Mega Piraten Festijnen,  Multipop en het TROS Muziekfeest in Groningen (naar schatting 15.000 bezoekers).

Toch geniet Tom Klijbroek net zoveel van bescheiden feestjes ,waar mensen rustig naar hem zitten te luisteren. En af en toe een traantje laten.
Een grote compliment kunnen de mensen je niet geven vindt hij Kort.


 

Tom Klijbroek boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Tom Klijbroek zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Tom Klijbroek wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Tom Klijbroek. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Tom Klijbroek te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.