Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: € 3.295,- excl. BTW
Volledige prijslijst

Time Bandits boeken?

Time Bandits boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Time Bandits

Wilt u Time Bandits direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Time Bandits

Met zijn groep "TIME BANDITS" veroverde Alides Hidding in de tachtiger jaren al een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band liet nationa al en internationaal van zich horen. In 1980 scoorde Alides zijn eerste hit, met de solosingle "Hollywood Seven". In 1981 scoorden de Time Bandits een grote danshit met "Live it Up", dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam.
Kenmerkend aan de Time Bandits is het professionele geluid van funk, disco, soul en rock en de onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding. In 1983 bereikt het nummer "I'm Specialized In You" de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en het vijfvoudige in Frankrijk. Ook de daarop volgende single "Listen To The Man With The Golden Voice" haalt de top 10.

In oktober 1983 haalt de single "I'm Only Shooting Love" de top 10. Ook internationaal breekt deze band door. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australie. De Time Bandits vertrekken op tournee naar AustraliÎ en Nieuw-Zeeland, want ook daar beland de single bovenaan de hitlijsten.
In 1984 bereikt de single "Reach Out" de top 40 en in 1985 werd een hit gescoord met "Endless Road". Tussendoor vertrekt Alides naar de Verenigde Staten waar hij op uitnodiging van de zeer talentvolle Dan Hartman nummers gaat schrijven.

In oktober 1985 wordt de single "Dancing On A String" een hit. En in 1986 wordt de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single "I Won't Steal Away" een hit. In de loop van dit jaar gaat de band regelmatig op tournee naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Portugal.
In 1987 vertrekt Alides wederom naar Amerika om samen met Dan Hartman aan nieuw materiaal te werken. Het resultaat waren de singles "We'll be dancing", "Wildfire" en het album "Can't Wait For Another World". Na vier succesvolle albums, besluit Alides Hidding in 1989 voorlopig een punt te zetten achter de Time Bandits. Alides Hidding, zanger, gitarist en songwriter verhuist naar Los Angeles, Verenigde Staten, waar hij o.a. songs schrijft voor artiesten als Jennifer Rush, Helen Schneider, Trini Lopez en The Nylons, in samenwerking met andere componisten als Dan Hartman (Relight my fire), Charlie Mitnight en Dwayne Hitchings. Daarnaast scheef hij de muziek voor de kindertekenfilmserie "Star Street".

Momenteel werkt Alides Hidding als songwriter voor Nederlandse en Belgische artiesten, waaronder Romeo, Ruth Jacott, Dana Winner, Helmut Lotti, Barbara Dex en vele anderen.

Met zijn vernieuwde versie van de TIME BANDITS treedt hij alweer sinds 1995 op, nationaal en internationaal.

Alides is ook te boeken als solo-artiest; dè uitgelezen keus voor een 80's thema-avond !

Time Bandits boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Time Bandits zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Time Bandits wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Time Bandits. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Time Bandits te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.