Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 90 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Sven Hammond Soul boeken?

Sven Hammond Soul boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Sven Hammond Soul

Wilt u Sven Hammond Soul direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Sven Hammond Soul

Met Hammond platen kan het helemaal fout gaan. Ik ken ontelbare LP’s, ook van mijn held Jimmy Smith, die de verkeerde beelden oproepen. Als je tijdens de eerste track van een Hammond-album een kaasplankje voor je ziet en twee behaarde mensen die, met de de sokken nog aan, iets spannends doen op een groene tweezitbank, dan zit je fout. Dat is de verkeerde Hammond romantiek.

Bij deze plaat van Sven Hammond Soul ligt dat heel anders. Dit is wat de muziek oproept: zweet, geloer, schreeuwen, ogen dicht, nahijgen, afhaalpizza’s, gelach, gejuich, vier tikjes vooraf, maar vooral toch zweet, zweet van zijn kin op de toetsen, zweet in de handen. En ogen. Geloer naar de gitarist. Even kort het een knikje naar de drummer. Lekker! Wachten, wachten, nog even wachten en dan pas de leslie er op. Het zweet van samen in 1 ruimte door een nummer heen denderen.

Dit is een van meest fysieke Hammond platen die ik ooit heb gehoord. En zo hoort het. Bij geen enkele ander instrument bestaat er zo een band tussen de luisteraar en de muzikant. Goede Hammond-organisten spelen zoals jij het in je hoofd een fractie van een seconde eerder al hoort, of hoopt te horen. Het genot van de goed gespeelde veeg noten. Precies op het goede moment dat vette akkoord onder de gitaarsolo. Jij kunt het niet, maar Sven Hammond gelukkig wel.

Op deze plaat speelt een echte band. Je hoort dat ze naar elkaar kijken. Het is opwindend, los en toch retestrak, funky, jazzy, ruig en nergens klinkt het gekunsteld of gedateerd. Dit zijn mensen die jaloersmakend goed een middag met elkaar hebben gespeeld en verdomd, wat een geluk, wij mogen meeluisteren. Dat moet u nu snel gaan doen. Dit leidt maar af. Niet lezen, dansen en meeschreeuwen. Met of zonder kleding.

Sven Hammond Soul

‘de verse old school hammond soul, jazz en funk sound uit Nederland’

Sven Hammond Soul boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Sven Hammond Soul zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Sven Hammond Soul wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Sven Hammond Soul. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Sven Hammond Soul te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.