Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Stevie Ann boeken?

Stevie Ann boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Stevie Ann

Wilt u Stevie Ann direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Stevie Ann

Soms is daar opeens vanuit het niets een nieuw muzikaal multitalent. Zo ook in het voorjaar van 2005. Toen verscheen Away From Here, het indrukwekkende debuutalbum van Stevie Ann (Winnares Essent Award najaar 2005 en winnares Zilveren Harp 2006). Een mooie jonge meid, een prachtige stem en bijzondere liedjes met een internationaal geluid. Nu, slechts een jaar later, is de 20-jarige Limburgse inmiddels toegetreden tot de top van de Nederlandse popwereld. Haar debuutalbum is bekroond met een Zilveren Harp en Stevie Ann is tevens een graag geziene artieste op diverse club- en festivalpodia.

Kortom, de Nederlandse popwereld is een muzikaal pareltje rijker. Het plotselinge succes heeft het leven van Stevie Ann compleet veranderd, zegt ze zelf: “Het afgelopen jaar was vooral hectisch, mede door het vele reizen. Maar de grootste verandering is dat ik door de waardering en de vele optredens een stuk zekerder ben geworden als artiest. Het is een bevestiging van mijn talent. ”. Away From Here is nu verkrijgbaar als dubbel-cd, uitgevoerd in een limited edition digipack met vijf extra akoestische tracks. Een ware must voor alle fans van Stevie Ann en liefhebbers van mooie popliedjes. Het idee voor de akoestische opnames ontstond door de enthousiaste reacties die ze kreeg op de akoestische versies die ze op de radio speelde. “Dat bleek erg aan te slaan, en het beviel mij zelf ook heel goed zo, alleen met gitaar. Voor mijn gevoel werden de liedjes meer een eenheid.

” Stevie Ann nam een aantal tracks op in het inspirerende en prachtige Wales, in de studio van producer/muzikant Lee Goodall (o. a. saxofonist bij Van Morrison). Twee tracks nam ze dichter bij huis op, in de Markant Studio in Heeze. Naast de alom bekende akoestische versie van ‘Poetry Man’ bevat de extra disc een alternatieve versie van ‘You Versus Me’, met xylofoon en mondharmonica, en een in Londen opgenomen live-uitvoering van ‘Leaving Next Time’. Verrassend is de cover van Britney Spears’ ‘Toxic’, door Stevie Ann op sensuele wijze vertolkt en gezongen met kopstem. “Ik zocht een cover om live te zingen en wilde iets doen dat niet voor de hand lag. Het leuke aan dit nummer is dat het origineel heel oppervlakkig lijkt, maar het is eigenlijk een ontzettend goed liedje!” Ook de Queen-cover ‘One Year Of Love’, dat ze voor het eerst met een tekstvel in de hand zong bij Giel Beelen op 3FM, heeft een plekje op het album gekregen.

Het is alsof Stevie Ann het nummer voor je neus zit te spelen, en is qua sound het tegenovergestelde van de typische jaren tachtig-sound van het origineel, dat gekenmerkt wordt door veel blazers en galm. Haar versie van het door John Deacon geschreven nummer oogstte zelfs de lof van Queen-gitarist Brian May. “Hij kreeg een mp3 van deze versie toegestuurd via de Nederlandse Queen-fanclub en heeft een compliment op de site gezet. Een hele eer!”. Met de CD Away From Here maakt Stevie Ann een stormachtig debuut. Al vanaf de eerste noten van de cd wordt duidelijk dat Stevie Ann niet zomaar een zangeres is, maar een getalenteerde muzikant en componist. Al op jonge leeftijd speelde ze piano, die ze op haar 14e verruilde voor een gitaar en een blocnote waarin ze verwoed haar eigen liedjes begon te schrijven.

Geïnspireerd door 90’s iconen Sheryl Crow en Alanis Morrissette, maar ook door 60’s singer/songwriters als Bonnie Raitt, Joni Mitchell en Ricky Lee Jones, pende Stevie Ann op eigen kracht in drie jaar tijd een heel debuutalbum bij elkaar. De invloed van deze artiesten is niet alleen muzikaal hoorbaar, maar klinkt ook door in de puurheid van de muziek. Zoals ze zelf aangeeft: “Ik hou van de natuurlijke uitstraling die deze artiesten hebben. Ze zijn wat ze zingen. ”. In een jaar tijd is het talentvolle maar schuchtere meisje uit Limburg uitgegroeid tot een dame die weet wat ze wil: de muziek maken die haar nauw aan het hart ligt. Binnenkort begint Stevie Ann met de voorbereidingen van haar tweede album, die iets akoestischer zal klinken dan het debuut. “Dat past beter bij me op dit moment,” zoals ze zelf zegt.

Maar voordat het zover is, zal Stevie Ann van oktober tot februari eerst nog een uitgebreide theatertour doen. Mis het niet!

Stevie Ann boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Stevie Ann zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Stevie Ann wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Stevie Ann. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Stevie Ann te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.