Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Splendid boeken?

Splendid boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Splendid

Wilt u Splendid direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Splendid

Muziek die klinkt als zonneschijn uit je speakers: de Haagse formatie Splendid maakt popmuziek met een knipoog naar reggae en hiphop. Live is het een knallende ervaring die je lang bijblijft. De single “Again” betekende al eerder een bruisend 2011 en 2012. De laatste plaat “Sun Beats Down” heeft de clubs in de winter van 2013 tot de nok toe gevuld. De clubtour was zo succesvol dat er een vervolg komt. Dit vervolg noemt zich de “We love spring Tour” en vindt plaats in mei 2014. De zomer staat zoals altijd in het teken van de festivals. Kortom…2014 here we come.

Sun Beats Down

Splendid dendert al een flink aantal jaren door Nederland. De clubtour van 2011 en 2012 was uitverkocht en vanuit de media kwamen lovende kritieken. Een gezonde basis om in het jaar erna een nieuw album te lanceren. De nieuwe plaat “Sun Beats Down” is op 24 mei 2013 gelanceerd in het Haagse Paard van Troje. Deze plaat is opgenomen in de eigen “Splendid Music Studio” net als voorganger “Connect Back To The Stars”, maar het productieproces is dit keer anders. De mixen komen van Jaap Wiewel @ Killing Skills en de masters van Darius van Helfteren. Gitarist Wieger Hoogendorp (o.a. Caro Emerald) heeft zowel gitaar als trompet gespeeld en geholpen met de productie. Beat programmeur en edit monster Joeri Jager heeft extra composities gemaakt voor de eerste single “Fast Lane (on top of the world)”.

Splendid live

Een live optreden van Splendid staat altijd en overal garant voor feest. Met een frontman die het publiek weet op te zwepen tot het dak eraf vliegt. Met Sicco van Grieken (gitaar), Bart Kerckhoff (bas) en Sven van Wijk (drums) als ijzersterkte ritmesectie ligt er een basis van gewapend beton. De achtergrondzangeressen Laura en Janneke Nijhuijs sieren niet alleen het podium met hun beeldschone verschijning, ze klinken als engelen. Als de twee blazers Jort en Bart Goderie samen met Bart Janssen (key’s) en producer Robin Veldman (synths) de melodie tot leven brengen is er geen ontkomen aan… Er moet gedanst worden!!!
 

Historie

Al sinds 2001 is Splendid actief in de Nederlandse surf en reggae scene. De band is ontstaan uit verschillende Haagse bands. In 2004 verscheen het eerste album “Splendid”. Het tweede album “Rebirth” werd op Hemelvaartsdag 2006 gepresenteerd in een uitverkochte grote zaal van het Paard van Troje. Naast lovende kritieken heeft dat de band ook de prijs voor “Beste Haagse CD 2006” en “Beste CD Zuid Holland 2006” opgeleverd. In juni 2009 kwam het derde album “Life Is Splendid” uit. De eerste single “Higher Ground” ontving goede kritieken en landelijke airplay. De zonnige clip van de tweede single “Mr Clown” heeft in de zomer van 2010 een nummer 6 positie gehaald in de TMF hitlijsten. In 2011 komt het vierde album “Connect Back To The Stars” uit bij PIAS. De plaat is onder meer bekroond voor “beste Haagse album van het jaar”. De eerste single “Again” betekende een radiohit voor de band. Mooi hoogtepunt in 2012 was het optreden op Trafalgar Square in Londen voor maar liefst 25.000 mensen. De band stond vervolgens op Lowlands en Parkpop. In 2013 meer internationaal succes. Splendid stond op het Sziget Festival in Boedapest, waar de band met o.a. Dizzy Rascall, White Lies, Michael Kiwanuka en Skunk Anansie de line-up deelde. Daarnaast speelde de band op het Reeperbahn festival in Hamburg.

2014

2014 begon al goed met een optreden op het grote buitenpodium van Eurosonic. Nu de “We love spring Tour” in combinatie met diverse festivals. Er is dus niets dat jou in de weg staat om Splendid te bewonderen bij jou in de buurt!

Splendid boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Splendid zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Splendid wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Splendid. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Splendid te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.