Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

SBMG boeken?

SBMG boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van SBMG

Wilt u SBMG direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie SBMG

SBMG, afkorting van Sawtu Boys Money Gang, is een Amsterdams rapduo bestaande uit Chivv (Chyvon Pala) en Henkie-T (Henk Mando). De leden zijn beide opgegroeid en woonachtig in Kraaiennest, een wijk in Amsterdam Zuidoost. Tijdens hun middelbareschooltijd is de hechte vriendschap, tussen Chivv en Henkie-T, verder ontplooit, dat op latere leeftijd voor een muzikale samenwerking heeft gezorgd.

Op 15-jarige leeftijd brachten de twee het nummer ‘Heel Arrogant’ uit en haalden daar hun eerste optredens mee binnen. Binnen een jaar gaf het duo meer dan 200 optredens in Nederland en België.

Hun populariteit behaalden ze aanvankelijk vooral op YouTube. Dit viel op bij Kees de Koning, platenbaas van TopNotch, die ze in 2014 een contract aanbood. Hun single ‘Oeh Na Na’ werd een hit op het internet! De videoclip op YouTube werd in een jaar tijd meer dan 4,5 miljoen keer bekeken. Aantallen die in die periode extreem hoog waren in verhouding met tegenwoordige aantallen.
Later datzelfde jaar volgde hun eerste verzamel-project in de vorm van de ‘Money En Gang En Mixtape’. Op deze mixtape werkten de heren van SBMG samen met destijds opkomende artiesten als: D-Double, MocroManiac, Bokoesam en Emms (Broederliefde).

Tussen de ‘Money En Gang En Mixtape’ en het officiële debuut-album ‘Richting Kraaie’ zit 2 jaar tijd. In die twee jaar tijd brengt SBMG verschillende singles uit, waarvan een aantal wederom hits op internet werden. Zo zijn de singles als ‘Hard Work Pays Off’, ‘Dansen’ en ‘Mandela’ samen goed zijn voor meer dan 23 miljoen views en 15 miljoen streams. Het album komt de officiële charts binnen op #6  en draait maar liefst 46 weken mee in de Album Top 100.
SBMG wist niet van ophouden en bracht ditzelfde jaar (2016) nog een album uit onder de naam ‘No Mickey Mouse Business’. Met dit album wilde de jongens de rauwe hiphop waar ze bekend om stonden combineren met de Jamaicaanse dancehall invloeden. Voor de opnamen van dit album gingen de heren twee weken naar Jamaica. Het album deed het goed met 49 weken een notering in de Album Top 100 en een piekpositie van #9. Twee succesvolle albums in één jaar tijd smaakte naar meer en meer kwam er zeker in het daarop volgende jaar.

2017 was hét jaar van SBMG. Drie opeenvolgende singles werden een groot succes, met in het bijzonder ‘4x Duurder’ die de #2 positie in de Single Charts Top 100 behaalde. Verder werden de singles ‘Pull Up Game Strong’ en ‘Drop Top’ erg goed ontvangen met respectievelijk een #10 en #15 notering in de Single Top 100.

Dit jaar (medio 2018) zijn de heren bezig met een gloednieuw album. De lat is in 2017 erg hoog gelegd en zijn de heren vastbesloten deze verwachtingen waar te maken.

SBMG boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over SBMG zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over SBMG wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van SBMG. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over SBMG te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.