Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. geluid voor artiest
  • Prijs: € 650,- excl. BTW
Volledige prijslijst

Sasja Brouwers boeken?

Sasja Brouwers boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Sasja Brouwers

Wilt u Sasja Brouwers direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Sasja Brouwers

De in Amsterdam geboren Sasja Brouwers (9 november 1972), heeft sinds de middelbare school al vastberaden gestreefd naar een carrière in de entertainment industrie. Mede dankzij doelgerichte opleidingen als 3 jaar conservatorium (zang en lichte muziek), zangles en acteercursussen is Sasja uitgegroeid tot een allround talent.

Aan praktijkervaring geen gebrek. Haar zangtalent kwam o.a. aan bod in de musical ‘Cyrano’ van Joop van den Ende waar ze twee seizoenen aan mee werkte. We vinden Sasja ook vaak terug in de opname studio waar ze jingles en reclame spotjes inzingt voor radio en televisie zenders. Ook zingt zij de backing vocals voor diverse cd producties.

Niet alleen uptempo songs als de ‘Songfestival Medley’, ‘Engel van mijn hart’ van Gerard Joling en ‘1 wereld’ van Jeroen van der Boom worden door Sasja op professionele wijze vertolkt, maar ook ballads als ‘Eenzaam zonder jou’ en ‘De liefde van je vrienden’ zijn aanwezig in haar brede repertoire.

Haar zangtalent bleef niet onopgemerkt en in september 1997 verscheen Sasja´s debuutsingle, getiteld ‘Maar als je kleur bekent’, op het Rood Hit Blauw Label van Mercury Records. Sinds het verschijnen van de tweede single, ‘Jij Bent De Enige’, heeft Sasja niet stil gezeten. Met medewerking van Pim Koopman en producer Co van Raaijen werd in de Bullet Sound studio in Nederhorst den Berg hard gewerkt aan haar debuutalbum. Van het album verschijnt het nummer ‘Jong en mooi’ op single. Sasja’s debuut cd, eveneens getiteld ‘Jong en mooi’ is uitgebracht in 1998.

Nadat producer Jeroen Englebert Sasja Brouwers in de studio had ontmoet in 2002, bezocht hij met collega en voor Sasja oude bekende, Pim Koopman één van haar optredens. Dit producers-duo werd getrakteerd op een performance waarbij “het dak eraf ging” en besloot tot het schrijven van nieuwe stukken voor deze spetterende artieste.

Februari 2003 deed Sasja mee aan de voorronde van het Nationale Songfestival en naar aanleiding van de positieve reacties werd besloten om ‘Rauw’ op single uit te brengen. Deze heeft 9 weken in de hitlijsten gestaan, geschreven en geproduceerd door Jeroen Englebert en Pim Koopman.

Begin oktober 2003 deed Sasja mee aan het 5e streeksongfestival in Enschede met het nummer ‘Ik wil schreeuwen’ van Edwin van Hoevelaak waar ze 2e werd.

Maart 2006 leerde Sasja Eric kennen en vormden ze niet alleen een zangduo maar zijn ze ook in het dagelijks leven een liefdes duo. Begin oktober 2006 deden ze mee aan de Xfactor. 6 weken lang waren ze te zien in de grootste talentenjacht op de Nederlandse televisie. In 2007 kwam hun single ‘If we meet again’ uit geschreven door Leonie Kuizenga en Jeremy Ebel.

17 juli 2007 stapte Sasja en Eric in het huwelijksbootje en in oktober 2008 werd hun dochtertje geboren en besloten Sasja en Eric als zangduo uit elkaar te gaan. De combinatie van zangeres en moederschap bleek lastig en Sasja koos voor het laatste.

Na zich enkele jaren voornamelijk te hebben gewijd aan haar twee dochters (Kirsten 2001 en Jaydee 2008) laat Sasja weer van zich horen in mei 2011 met een fantastische nieuwe single ‘Jij bent de liefde van mijn leven’. Waarom nu? Sasja: “Het lag voor de hand, ik ben nu eenmaal een podiumdier en het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Bovendien zijn mijn fans altijd bij me gebleven en gaven mij de inspiratie om deze uitdaging aan te gaan.”

Dit nummer is speciaal voor Sasja geschreven door Kees Tel en heeft 6 weken in de Top 100 gestaan. De eerste reacties op de single waren overweldigend en we durven te zeggen dat Nederland na vele jaren weer aangenaam kennis heeft gemaakt met deze fantastische zangeres. Wolter Kroes reikte deze single uit. De single bereikte een mooie notering in de Top100.

In augustus 2011 werd Sasja slachtoffer van een vuurwerkbom bij het zomerfeest in Ugchelen, toen zij na haar optreden nog wat stond na te praten. Buiten de traumatische ervaring is zij 8 weken doof geweest aan haar rechteroor en mocht ze van de artsen 6 weken lang haar passie niet uitoefenen. Hierdoor werd de promotour van ‘Jij bent de liefde van mijn leven’ en alle optredens gecanceld.

Maar deze dame is een doorzetter en opgeven staat niet in haar vocabulaire dus 9 november 2011 kwam Sasja weer terug met de prachtige single ‘Van hier naar oneindig’ welke werd uitgereikt door niemand minder dan Patricia Paay. Dit is meteen Sasja’s schrijvers debuut.

17,18 en 19 mei mocht Sasja optreden bij Toppers in Concert 2012. Door een online auditie werd ze in de finale gekozen door René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom als enige vrouw met 4 mannen om op te treden tijdens een 20 minuten durende Halftime Show. ‘Een ongelooflijke ervaring maar vooral een leerschool was dit Toppers avontuur, dat niemand mij meer afpakt’, aldus Sasja. Op de cd èn dvd van deze editie van de Toppers is Sasja dus ook te horen en te zien.

25 mei 2012 ging de nieuwe single ‘Jij hoort bij mij’ in première bij Marcel de Vries op Radio NL en werd direct Hollandse Nieuwe. En een notering in de Nederlandstalige top30. Het nummer werd geproduceerd door Edwin van Hoevelaak en de tekst is wederom door Sasja geschreven.

December 2012 kwam Sasja voor het eerst uit met een kerstsingle, geschreven en geproduceerd door Edwin van Hoevelaak ‘Dat is kerstmis’. Ook deze plaat werd Hollandse Nieuwe bij RadioNL.

Het grootste avontuur voor Sasja in 2013 was de Arctic Challenge. De Arctic Challenge is circa 7.000 km naar een bestemming voorbij de Noordpoolcirkel. Voor een groot deel bestond de Tour uit het rijden over sneeuw en ijs en was het een rit onder barre omstandigheden met soms wel -36 C! 50 teams reden mee waaronder ook Rene Froger en Rene Schuurmans. In maart werd er een 45 minuten durende special uitgezonden op SBS6 waar 300.000 mensen op afstemde.

27 maart 2013 kwam de single ‘Welterusten mama’ uit geschreven en geproduceerd door Frank van Etten. Het is een echte ballad met een autobiografische inhoud over parttime ouderschap. Aangezien Sasja negen jaar geleden is gescheiden en zij samen met haar ex, waarmee ze nog steeds goed kan, de zorg voor dochter Kirsten op zich nam heeft dit lied een bijzondere betekenis voor haar.

Dit nummer heeft behoorlijk wat emoties losgemaakt bij vele mensen en dat is te zien aan de reacties op de clip. Deze plaat werd bij Holandsehitsforum uitgeroepen tot “meest bijzondere single”.

Oktober 2013 bracht Sasja de single ‘Ik ben verliefd’ uit wederom geschreven en geproduceerd door Frank van Etten.

Als ‘project’ deed Sasja in 2014 mee met de “Meiden” en brachten ze de single getiteld ‘Zomer’ uit welke de status Hollandse Nieuwe veroverde bij RadioNL

Na elkaar vaak in het land tegen te zijn gekomen en elkaar beloofde met elkaar te willen werken is in Oktober 2014 de samenwerking met Emile Hartkamp een feit geworden en kwam Sasja met de vernieuwende ‘sound’ van de Goldstarstudio’s met de single ‘Ademloos’ en de toon was meteen gezet. Een single die het fantastisch heeft gedaan en Paradeplaat werd bij de Tros.

5 augustus 2015 is de single ‘Alles wat je zei’ de plug ingegaan en kunnen we spreken van een enorm succes. De nieuwe ‘sound’ die Emile Hartkamp en Norus Padidar hebben gevonden voor Sasja is nu al herkenbaar. “Ik kan alleen maar hopen dat steeds meer mensen mijn sound gaan herkennen”, aldus Sasja.

Sasja Brouwers boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Sasja Brouwers zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Sasja Brouwers wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Sasja Brouwers. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Sasja Brouwers te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.