Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Bekend v/d Paffs
Volledige prijslijst

Sam Gooris boeken?

Sam Gooris boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Sam Gooris

Wilt u Sam Gooris direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Sam Gooris

We feesten met Sam Gooris…want het is weer tijd voor carnaval! En in 2013 verrast Sam Gooris meteen met een nieuwe, veelbesproken single. Wees er als de kippen bij en boek Sam nu voor je evenement. Polonaise en non-stop ambiance voor een betaalbare prijs.

Eind jaren zeventig ontketent de muziekfilm ‘Grease’ een nieuwe dansrage in Vlaanderen. De piepjonge Sam Gooris (1973) lust er pap van en ontdekt dat het dansen hem in het bloed zit. Op 16-jarige leeftijd wordt hij Belgisch kampioen soundmixen met een glansrijke imitatie van Shakin’ Stevens. Sam maakt ook zijn debuut op het witte doek en vertolkt een bijrol in ‘Blueberry Hill’, de filmklassieker van Robbe De Hert.

Kort na de oprichting van de commerciële televisiezender VTM maakt het Vlaamse lied furore. Onder de vleugels van producer Jack Rivers raakt de muziekcarrière van Sam in een stroomversnelling. Zijn liedje ‘Gloria’ bereikt in 1991 de top 5 van de hitlijsten. Hij groeit uit tot een fenomeen in Vlaanderen en wordt het gezicht van Coca Cola Footwear in de Benelux.

In 1992 volgt de grote doorbraak. De single ‘Marijke’ – een nummer van zijn gelijknamige eerste album – staat zeventien weken lang in de top 3 van de Vlaamse hitparade. Het schijfje gaat meer dan 25.000 keer over de toonbank en levert Sam een eerste gouden plaat op. Enkele maanden later is het weer prijs. ‘Kom Mijn Liefste Meisje’ prijkt zes weken op nummer één. Aan het einde van dat succesvolle jaar neemt hij een full cd met kinderliedjes op.

1994 staat in het teken van het nieuwe full album ‘Kom Terug’. Sam bewijst dat hij ook het betere werk aankan en pakt uit met een disco- en een sixtiesversie van de klassieker én nummer 1-hit ‘Wully Bully’. Een jaar later is het hek helemaal van de dam. De single en de langspeler ‘Laat Het Gras Maar Groeien’ oogsten een immens succes.

Samen met Mon Segers en Berre Bergen – de succesproducers van Get Ready – vult Sam zijn lijst met kaskrakers aan. ‘Zorgen Voor Later’, ‘Sammaranja Tico Bolero’, ‘Oehlala-Hé Manuela’, ‘Vlieg Er Maar In’ en vooral ‘Basket Sloefkes’ zijn stuk voor stuk top 10-hits, die in 1998 worden gebundeld op de cd ‘Op Z’n Sloefkes’.

Vanaf 2002 krijgt zijn populariteit een stevige injectie dankzij ‘De Pfaffs’, de realitysoap bij VTM waarin hij met vrouwlief Kelly en de rest van de familie acte de présence geeft. In deze geliefde televisieserie toont Sam zich zoals hij is: een sfeermaker als geen ander. Sindsdien staat de zanger elk weekend op de podia in Vlaanderen en Nederland, goed voor zo’n 120 tot 150 optredens per jaar.

Na een aantal verzamelaars gaat Sam in zee met topproducer Lex De Groot voor een gloednieuw album. In juni 2011 verschijnt ‘Ambiance In De Lage Landen’, met zes Vlaamse en zes Nederlandse meezingers, herwerkt tot swingende songs met een typisch Sam Gooris geluid. De sympathieke spring-in-’t-veld wordt in de zomer beloond met de award van Meest Geboekte Artiest.

Ook dit jaar staat “de Gooris” volop in de belangstelling. Zijn nieuwste single ‘Saragossa’ zet de tent weer overal op zijn kop. Het liedje was in 1979 een dikke hit van Jimmy Frey, en speciaal voor Sam steekt het nummer nu in een nieuw en modern jasje. Eind maart is hij een van de smaakmakers op het Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt. Want de razend populaire Sam Gooris behoort tot de allergrootste artiesten in Vlaanderen en Nederland.

Sam Gooris boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Sam Gooris zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Sam Gooris wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Sam Gooris. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Sam Gooris te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.