Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Sabrina Starke boeken?

Sabrina Starke boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Sabrina Starke

Wilt u Sabrina Starke direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Sabrina Starke

Tranen van blijdschap en ontroering huilde Sabrina Starke toen ze, tijdens een uitzending van 3FM-deejay Giel Beelen ergens in 2009, een gouden plaat uitgereikt kreeg voor haar debuutalbum Yellow Brick Road (2008). Ze kon op dat moment niet vermoeden dat de rek er nog lang niet uit was: het album zou uiteindelijk 52 weken onafgebroken in de albumlijsten staan en bekroond worden met platina. En nog was de koek niet op. Ze kreeg een Edison Pop Award (Beste Nieuwkomer van 2008) én de Edison Jazzism Publieksprijs uitgereikt.

Prachtige wapenfeiten, maar de Rotterdamse soul woman heeft sindsdien niet lang achterover geleund. Op de kop af twee jaar na het verschijnen van Yellow Brick Road, is er Bags & Suitcases, haar tweede album, dat opnieuw uit wordt gebracht door het prestigieuze jazzlabel Blue Note. Het album laat een ándere, níeuwe Sabrina Starke horen. Veel meer dan op het debuutalbum is hier een singer/songwriter aan het werk, een vrouw die iets te melden heeft en folk, soul en pop op volmaakt natuurlijke wijze met elkaar weet te vermengen.

Ze nam het album op in Miami, Florida, onder het toeziend oog van producer Pete Wallace, die eerder werkte met supersterren als P!nk, Michael Bolton, Herbie Hancock en Alejandro Sanz. Rotterdamse Sabrina, aan het werk in Florida… Tweeëneenhalf jaar geleden was het ondenkbaar, maar nu hoort het ‘gewoon’ bij haar status: die van Nederlands bijzonderste soultalent.

En toch: wie denkt dat het allemaal pijlsnel is gegaan met Sabrina Starke, vergist zich: deze artieste is niet zomaar het lichtgewicht snoepje van de week, haastig klaargestoomd door een platenmaatschappij. Feitelijk begon haar muzikale ontwikkeling al toen ze een klein meisje was. Overal was muziek. Haar eerste liedje schreef ze toen vijftien was, een slordige vijf jaar later nam ze gitaarles en dompelde ze zich onder in de Rotterdamse muziekscene. Daar begon het met een reggaebandje, gevolgd door achtergrondvocalen op demo’s van anderen. Ze besloot solo te gaan, bleef songs schrijven en werd in 2006 tweede in de categorie Singer/Songwriter van de Grote Prijs van Nederland. Ook won ze een Music Matters Award en gebruikte het prijzengeld om, geheel in eigen beheer, Yellow Brick Road op te nemen. Pas vanaf dát moment ging het werkelijk snel: indrukwekkende optredens bij Raymann Is Laat en vooral De Wereld Draait Door brachten haar het platencontract waar ze geduldig naar had gezocht. Sabrina Starke is niet ‘gecreëerd’; ze deed het zelf. Ze wás er niet ineens; het was een proces van jaren.

In november 2011 komt de single “Meer Kan Het Niet Zijn” uit, een verrassende samenwerking met Bløf. Ondertussen werkt Sabrina Starke aan haar derde album dat in 2012 uit zal komen.

Sabrina Starke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Sabrina Starke zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Sabrina Starke wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Sabrina Starke. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Sabrina Starke te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.