Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30/45 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Meerdere boekingsmogelijkheden
Volledige prijslijst

Ruud Appelhof boeken?

Wilt u Ruud Appelhof huren voor een optreden?Wij zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent. Alle informatie betreffende de mogelijkheden voor het inhuren van Ruud Appelhof vindt u op deze pagina.

Wilt u Ruud Appelhof direct boeken voor een optreden?

Neem dan contact met ons op of bel direct 0497 – 360718

Terug naar het overzicht

Biografie Ruud Appelhof

Ruud Appelhof is geboren op 16 april 1985, begonnen met Harmonika spelen in 1995. Zijn eerste optreden was in 1996 tijdens een wienertreffen in Bingelrade. Zijn eerste leraar was Mark Derkx (nu spelend bij de Hub’n Bub’n). Van hem heeft Ruud de fijne kneepje van het instrument geleerd.

Ruud heeft veel solo optredens gedaan tijdens harmonikatreffens. In 2004 was Ruud lid van het duo Dreiländerblitz. Eind 2004 bracht het duo een Cd uit onder de titel “Heut mach ma a musi”. Met Dreiländerblitz had Ruud in juli 2005 een hoogte punt als muzikant tijdens het 25 Jarig jubileumsfeest van het Goldried Quintett in Matrei in Ost Tirol. Tijdens dit jubileum stonden ze in een volle tent met 1500 muziekfans op het podium met top artiesten zoals Marc Pircher, Tiroler Echo en Ursprung Buam. Aansluitend werd door Robert Wiesner een live interview met  Dreiländerblitz opgenomen voor radio Ost-tirol.

In juni 2005 behaalde Ruud tijdens de Wereldkampioenschappen Harmonika in Saalfelden in Oostenrijk een verdienstelijke 11e  plaats. De beste klassering die tot nu toe door een Nederlander is behaald. Ook in dat jaar werd Ruud in Lienz Ost-tiroler Kampioen in de categorie 16 tot 60 jarigen.

In December 2008 Is zijn eerste solo cd: “Gruss an Strumerhof” Uitgebracht. Op deze cd staan 14 nummers, waarvan er 7 door Ruud zelf gecomponeerd zijn. De stijl van Ruud is ook terug te horen op zijn cd. Snelle polka’s, Fetsige Boarischer en Rustige Melodieën waarbij je gewoon mee moet doen.

In 2011 is de 2e Solo cd: "Dampfende Finger" uitgebracht. Ook deze cd bevat de zo bekende sound van Ruud. Snelle Polka's Fetsige Boarischers en rustige melodie zijn weer allemaal van de partij.

Het Repertoire van de solo optredens van Ruud bestaat vooral uit bekende nummers op de Harmonika van Schürzenjager tot Slavko Avsenik. Maar ook Bekende nummer met zang van Marc Pircher of van de Grubertaler. Ruud speel het allemaal. Ruud weet hoe hij de tent op z’n kop moet zetten en weet het publiek helemaal uit z’n dak te krijgen.

Ruud Appelhof boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Ruud Appelhof zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Ruud Appelhof wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Ruud Appelhof. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Ruud Appelhof te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.