Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Rose Royce/Gwen Dickey boeken?

Rose Royce/Gwen Dickey boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Rose Royce/Gwen Dickey

Wilt u Rose Royce/Gwen Dickey direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Rose Royce/Gwen Dickey

Rose Royce is een Amerikaanse band die in 1976 doorbrak met de première van de film 'Car Wash'. De gelijknamige hit van deze groep wordt vandaag de dag nog steeds wereldwijd gedraaid op de radio, net als vele andere hits van de band. Rose Royce is een veelzijdige groep die beschikt over een veelvoud aan talent en charisma. Het is dan ook niet zo gek dat de groep veel fans heeft in alle leeftijdscategorieën. Ondanks de andere samenstelling van de groep is het succes dan ook nog lang niet voorbij.
Biografie

In 1973 werd door Kenny Copeland (trompettist) en Henry Garner (drummer) de band Total Concept Unlimited opgericht. Aangevuld met tweede trompettist Freddie Dunn en saxofonist Michael Moore deed de groep succesvol auditie voor begeleidingsband van Edwin Starr. Later verandert de samenstelling van de groep en daarmee ook de naam in Magic Wand. Door hun werk als begeleidingsband komen ze in contact met producer Norman Whitfield die destijds verbonden was aan Motown. Hij ziet wel iets in de band en vraagt ze studiowerk te doen en de begeleiding van onder anderen The Undisputed Truth en The Temptations te verzorgen. Whitfield krijgt in 1976 de vraag om de soundtrack voor de film Car Wash te produceren. Hij is al bezig met het debuutalbum voor Rose Royce, zoals de groep aangevuld met zangeres Gwen Dickey inmiddels heet, en besluit dat materiaal te gebruiken voor de soundtrack. Dit leverde Rose Royce een nummer 1-hit op in de Billboard Hot 100 met het titelnummer Car Wash. In Nederland en Vlaanderen werd het een top 10-hit. Zo begint het succes van Rose Royce. De samenstelling is later nog vaak veranderd, het succes van de band is echter gebleven.

Rose Royce/Gwen Dickey boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Rose Royce/Gwen Dickey zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Rose Royce/Gwen Dickey wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Rose Royce/Gwen Dickey. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Rose Royce/Gwen Dickey te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.