Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Rooom boeken?

Rooom boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Rooom

Wilt u Rooom direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Rooom

“Wij hebben stuk voor stuk levens geleid waar je een boek over zou kunnen schrijven. En dat doen we nu in feite ook, met dit album”.

Aan het woord is Romagna Sasabone, leadzangeres van de band R.O.O.O.M.
Ze is nog maar 5 jaar wanneer haar grote liefde voor muziek ontstaat. Ze zingt in het gospelkoor van de Molukse kerk en vindt het prachtig. Het zingen zelf natuurlijk, maar ook het samenkomen van al die verschillende stemmen en melodieën. En dat is gebleven. “Eigenlijk maak ik nog steeds een soort gospelmuziek, maar dan in een eigen jasje”, aldus Romagna. “Ik zing niet meer over religieuze onderwerpen, maar ik heb wel nog steeds diezelfde bezieling. Ik heb een enorme drive om iets door te geven en na al die jaren weet ik dat ik dat ook kan”. 

Vrijheid is belangrijk voor de leden van R.O.O.O.M dat niet voor niets Rulers of Our Own Minds betekent. Romagna legt uit: “Het vrij kunnen zijn om te doen en zeggen wat je wilt, zit er bij ons alle vier heel diep in. Ieder van ons wil zijn eigen stem laten horen. Dat heeft ongetwijfeld met onze achtergrond te maken. Ik zelf ben jong het huis uitgegaan, had geen diploma’s, maar moest wel een manier vinden om de huur te betalen. Ik werkte als studiozangeres, achtergrondzangeres en was zelfs een tijdje MC op houseparty’s. Als er maar brood op de plank kwam. Maar eigenlijk ben ik ooit gaan zingen omdat ik gehoord wilde worden. Ik zocht een manier om uiting te geven aan mezelf. Zoals ik dat nu binnen R.O.O.O.M kan doen, maakt me echt gelukkig.”

Wat niet wil zeggen dat het altijd even ‘smooth’ gaat binnen de band. “Omdat we alle vier nogal sterke persoonlijkheden zijn, loopt het ook wel eens hoog op. Wat dat betreft hebben we alle kansen gehad uit elkaar te gaan”, zegt Romagna. “Maar iedere keer blijkt weer dat we elkaar versterken en we van elkaar leren. We vormen echt een masterteam!”

Rapper Stamina, geboren en getogen in Angola, heeft in zijn jeugd één wens: vrij zijn. Vrij om te doen wat je wilt, te zeggen wat je wilt, je creativiteit te uiten. Dat verlangen resulteert uiteindelijk in zijn komst naar Nederland, zeven jaar geleden. Met R.O.O.O.M is zijn wens voor een groot deel uitgekomen: “Ik kan nu alles zeggen wat ik wil en ik sta op een podium, dus er luisteren ook nog mensen naar me. How free can you get?!”

Rapper DNA is de diplomaat van het stel. Tijdens discussies binnen de band is hij vaak degene die alle meningen weet te verwoorden. Maar in zijn raps is hij juist weer heel hard en direct. In zijn flow hoor je dat hij eigenlijk muzikant is, DNA speelde dan ook jaren jazz saxofoon, maar inmiddels komt de sax de koffer niet meer uit. De muzikant concentreert zich nu op rappen en songs schrijven.

De muziek van R.O.O.O.M omschrijven de bandleden zelf als: basic urban pop. De melody raps maken het urban, de zangpartijen pop, maar er zitten ook latin en salsa invloeden in. On stage wil R.O.O.O.M een feestje bouwen, maar er is ook een andere kant. De boodschap is minstens even belangrijk. Romagna: “Neem een nummer als Lost, onze nieuwe single. Daar zit echt iets van ons alle vier in. Stuk voor stuk weten we hoe het is om je ‘lost’ te voelen en hoe moeilijk het is daar uit te komen.”

“Eigenlijk gaat dit hele album over de kracht die je in jezelf moet vinden om los te breken uit een negatieve omgeving en datgene te gaan doen waar je gelukkig van wordt.”
Om er aan toe te voegen: “Maar denk vooral niet dat dit een zwaar album is, hoor. Elk nummer heeft een eigen concept. Soms gaat het om de muziek, soms om de sfeer die je wilt neerzetten, soms zit er een boodschap in. Maar die boodschap kan ook simpelweg zijn:  geniet van onze muziek en geniet van het leven!”   

Producer en gitarist Ronno wordt door de anderen ‘de dirigent’ genoemd. Hij is degene die van de verschillende stemmen en invloeden één geheel maakt. Hij luistert daarbij bewust niet te veel naar andere muziek. “Dan ga je namelijk dingen maken die te veel lijken op wat je net hebt gehoord. Natuurlijk moet je je bewust zijn van wat er om je heen gebeurt, maar meer nog moet je je bewust zijn van jezelf”, aldus Ronno.

Dat is ook het idee achter R.O.O.O.M.
Vier verschillende mensen met uiteenlopende achtergronden die heel sterk geloven in hun eigen ding, maar in harmonie samenwerken binnen de band. Of zoals woordkunstenaar DNA het zo mooi brengt: “We zijn allemaal kapitein op ons eigen schip, maar samen vormen we een ijzersterke vloot”.

Romagna: “Dit album gaat echt over ons. Het is niet vanzelf gegaan, we hebben heel hard gewerkt, maar zijn heel trots op het resultaat. En er komt meer! Dit is pas de First Chapter van een heel dik boek!”


De single Lost komt 20 april uit.
Het debuutalbum First Chapter verschijnt 18 mei.

Rooom boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Rooom zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Rooom wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Rooom. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Rooom te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.