Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 90 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Roog boeken?

Roog boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Roog

Wilt u Roog direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Roog

Muziek is altijd al belangrijk in het leven van DJ Roog. Op zijn 13e begon hij met produceren en op zijn 14e begon hij met draaien. Hij heeft gedraaid op feesten als SOAP, Wasteland en Silly Symphonies, kortom meer de stijlvollere feesten. Hij is vooral populair in de grote steden. Hij begon samen met zijn broer Greg ook te produceren onder de naam Hardsoul, waar het duo veel succes mee verkreeg. Zijn stijl is te omschrijven als een mix van funk, soul en disco.

Wat moeten we nog meer vertellen of een man die ‘God DJ’ genoemd wordt? ROOG (Rogier van Bueren) kwam de scene binnen knallen in de late jaren 90. Zijn baanbrekende 3-decks (tegenwoord 4-decks) performances en het naadloos laten samensmelten van allerlei vormen van housemuziek bezorgde hem al snel de nodige aandacht. Door zijn unieke manier van het draaien met eigen re-edits en accapella’s verzamelde hij flink wat respect van degenen die hun sporen ondertussen achter gelaten hebben in de scene, zoals Erick Morillo en Mark Knight. Ook is hij van grote invloed geweest op een hele nieuwe generatie van DJ/producers. Hoewel hij ook een een “DJ’s DJ” wordt genoemd, is zijn grootste talent het hypnotiseren van elk publiek wat hem de populariteitsprijs in Nederland sinds 2000 oplevert.

Deze hardwerkende plaatendraaier is niet content met het hebben van een van de meest succesvolle carieres in de Nederlandse house scene; hij maakt ook deel uit van de meest succesvolle en invloedrijke duo’s van het land: Hardsoul en HouseQuake.

Hardsoul (met zijn broer Greg) is zo ongeveer eigenhandig verantwoordelijk voor het populair maken van de soulful en Latin house in Nederland door hun legendarische ‘Sound of Love and Dedication’ serie. Internationaal gezien waren ze de eerste Nederlandse artiesten die getekend warden met het wereldwijd gerespecteerde house label Defected. Op dit label hebben ze tracks gereleased zoals ‘Back Together’ en ‘Self Religion’. Na het success van deze releases deden ze een wereldtour met het Defected In The House concept, en dat bracht ze in alle uithoeken van de wereld. In 2009 werden ze geeerd met de taak om een Defected In The House compilatie te maken, iets waarmee ze zich in een selecte groep bevinden met Masters At Work, Martin Solveig, Dennis Ferrer en Bob Sinclar.

De samenwerking met vriend en superster DJ Erick E resulteerd in de geboorte van HouseQuake. HouseQuake is een concept met een echt kwaliteitskeurmerk, een beweging die middels het sneeuwbaleffect uitgemondt is in een 5-decks show en DVJ spelers om een extravagante geluids- en lichtshow te creeeren. Dit duo heeft op elk groot festival als headliner gestaan en hebben hun eigen festival elk jaar: HouseQuake festival.

Roog boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Roog zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Roog wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Roog. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Roog te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.