Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Hits:Transsexueel, Geil moet ze zijn
Volledige prijslijst

Ronald Engel boeken?

Ronald Engel boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Ronald Engel

Wilt u Ronald Engel direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Ronald Engel

Met de Amsterdamse Jordaan als bakermat, kun je op je vingers natellen dat muziek een belangrijke rol in je leven speelt. De liedjes van Johnny Jordaan, Willy Alberti en al die andere groten uit de Jordaan werden met de paplepel ingegoten.

Het kon voor Ronald dan ook niet uitblijven; Op zeer jeugdige leeftijd speelde hij de sterren van de hemel op zijn accordeon en vermaakte menigeen met zijn meezingers. Al dan niet met buurtvriendje René Froger.

Door de jaren heen en onder de bezielende begeleiding van ‘Bolle Jan’ (vader van René Froger) ontwikkelde Ronald zich tot een veelgevraagde allround accordeonist en zanger, met als ‘vast podium’ het populaire Amsterdamse Café: ‘De Nieuwe Vaart’. Een bezoek aan de bekende discotheek ‘IT’ bracht Ronald tot het schrijven en componeren van het lied ‘Transsexueel’. Met alle gevolgen van dien…de single belandde in sneltreinvaart op de hitcharts en … A star was born! Het CD- album ‘Gezelligheid tot sluitingstijd’ bevat naast de hit ‘Transsexueel’ een groot aantal onvervalste meezingers van ondermeer Willy Alberti en André Hazes.

Ronald werkt hard aan eigen repertoire; inmiddels heeft hij al hitgevoelige stukken zoals ‘Schoonmoeder’, ‘Onder haar rokken’, ‘Het meissie met de grote oorbellen’ en ‘Geil moet ze Zijn’ het levenslicht laten zien. Stukken die doorspekt zijn met onvervalste Amsterdamse humor en de Jordanese traditie in eer houden.


 

Ronald Engel boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Ronald Engel zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Ronald Engel wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Ronald Engel. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Ronald Engel te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.