Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 120 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: € 1.450,- excl. BTW
  • Opmerking: Bekend van NPO Radio 2
Volledige prijslijst

Rick van Velthuysen boeken?

Rick van Velthuysen boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Rick van Velthuysen

Wilt u Rick van Velthuysen direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Rick van Velthuysen

Je hoort Rick van Velthuysen op maandag tot en met vrijdag tussen 06.00 en 09.00 uur tijdens 'Rick in de Morgen'. Op zaterdagmiddag is hij met sidechick Marlous tussen 12.00 en 15.00 uur te horen met het legendarische programma 'WeekendRick'. Rick van Velthuysen werd op 15 september 1961 geboren temidden van een 'nomadenfamilie' in Rotterdam. In korte tijd verhuisde de familie Van Velthuysen achtereenvolgens naar Amsterdam, Bergen op Zoom, Papendrecht en Lisse.

Reeds op jonge leeftijd werden er door Rick overschakelingen gemaakt tussen de plaatjes op de 'buizenradio' in de vensterbank en een oude pick-up. Zijn liefde voor radio ontstond pas echt toen hij van zijn oma een eigen 'Veronica 192'-transistor kreeg, waarop hij naar Radio Veronica kon luisteren. In 1978 debuteerde hij, via een schoolkameraad, als dj bij Radio Bollenstreek. Rick wilde meer zendtijd en ging vervolgens van de ene piraat naar de andere.

 In 1985 werd hij door Jeroen van Inkel geattendeerd op het feit dat de KRO op zoek was naar nieuwe dj's. Hij werd aangenomen bij de KRO waar hij, samen met Peter van Dam, een spelletjesprogramma ging presenteren en later als invalkracht te werk werd gesteld. Toen Kas van Iersel in 1986 de AVRO verliet werd Rick benaderd om dit gat op te vullen. Binnen anderhalve week was Rick te beluisteren bij de AVRO met onder andere het programma Top Pop Radio, dat achtereenvolgens werd omgedoopt tot de Top Pop 20 en de Top Pop Discovery. Ook presenteerde hij Top Pop op televisie.

In 1992 werd Rick door Erik de Zwart gevraagd om als dj bij Radio 538 te komen. Als een van oorsprong 'niet-Veronicaan' moest hij zich dubbel-en-dwars bewijzen. Lex Harding stelde Erik de Zwart direct de vraag wat hem in vredesnaam bewoog om 'die lastpak' bij het 538-avontuur te betrekken. Iets in Erik moet hem hebben gezegd: 'gewoon doen'! Van Velthuysen presenteerde bij 538 het weekendprogramma 'WeekendRick' en daarna het programma 'MiddenInDeNachtRick'.

Rick op Radio Veronica

Sinds september 2008 is Rick bij Radio Veronica te horen. Tot en met januari 2009 presenteerde hij iedere vrijdagavond 'De Volle Vrijdag van Van V.' Van februari 2009 tot en met juli 2010 was hij iedere werkdag in de ochtend te horen met 'MogguhRick' dat hij samen met co-host Erwin Peters, Arend Langenberg en Olav Mol tussen 06.00 en 09.00 uur presenteerde.

Rick van Velthuysen boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Rick van Velthuysen zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Rick van Velthuysen wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Rick van Velthuysen. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Rick van Velthuysen te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.