Twilight Entertainment

     
Foto: Herman van Gestel
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: € 3.495,- excl. BTW
Volledige prijslijst

Replay boeken?

Replay boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Replay

Wilt u Replay direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Replay

Re-Play is een populaire Nederlandse R&B formatie afkomstig uit Rotterdam. Alwin Burke was de initiatiefnemer van de groep en trok Henk Waarde aan als groepslid en later sloot ook Sam de Wit zich aan bij de band. Deze harde kern, die sinds 1990 actief is, is altijd de solide basis geweest en vormt tot op de dag van vandaag de groep. Samen met Mark Dakriet vormden ze in de beginperiode de groep Re-Play. In 1992 werden zij tweede in de Soundmixshow van Henny Huisman. Mark besloot in 2002 de groep te verlaten en werd, tijdens een groots afscheidsconcert in de Heineken Music Hall, opgevolgd door Mario Raadswijk. In 2011 kondigde deze eveneens aan een solo carrière te ambiëren en verliet de groep. Sindsdien is Re-Play een driemanformatie.

Eind 1996 bracht Re-Play hun eerste Nederlandstalige single Ik denk aan jou uit. Hiermee veroverde zij in snel tempo heel Nederland. Met de opvolger Kijk om je heen had de groep in 1998 zijn eerste top 40 hit en in de zomer van dat jaar volgde de top 10-hit Ala day (Ik leef alleen voor jou). Datzelfde jaar verscheen ook het debuutalbum Re-Play. Het jaar daarop ging de groep een succesvolle samenwerking aan met de Nederlandse zanger Gordon. Het nummer Never nooit meer werd o single uitgebracht en werd met een top 5-notering de grootste hit voor Re-Play. Voor Gordon betekende het een comeback. De glansrijke carrière van deze vocale groep wordt geïllustreerd door 6 albums en 16 singles (inclusief videoclips). Daarnaast bleven zij ook internationaal niet onopgemerkt en werden zij door onder andere The Backstreet Boys, Destiny’s Child en Lionel Richie gevraagd om hun voorprogramma te verzorgen.

In 2000 stapte de groep over naar platenmaatschappij Columbia Records van Sony. Zij brachten hun tweede album Schaakmat uit. Van dat album verschenen ook de singles Kom dan maar bij mij en Over. Het nummer Over verscheen eveneens op de soundtrack van de film Costa!. De groep won zowel in 2001 als 2002 een TMF Award voor beste Nederlandse R&B-groep. Tevens werd hun succes bekroond met een R&B Award een gouden en een platina plaat. In 2002 werd ook de samenwerking met Gordon weer opgepakt. Dit leverde de hits Weet dat ik van je hou en Zolang op en het succesvolle duetalbum Gordon & Re-Play.

In 2004 verscheen Re-Plays verzamelalbum Vroeger voorbij - 10 jaar Re-Play, met daarop twee nieuwe nummers. Dat jaar won de groep door een groot optreden in Suriname veel populariteit aldaar. In richtte de groep hun eigen platenlabel ‘Music Force’op. Onder dat label begon de groep aan het album Op eigen benen, dat in 2006 verscheen. Tevens begon Re-Play dat jaar aan een theaterprogramma met de titel De trip. In dat programma zingt de groep bekende soul- en Motownnummers. Dit wordt zo goed ontvangen, dat ze het album Dancing the night away uitbracht, met nummers uit hun theatertour. Van 2005-2010 vonden er diverse theatertournees plaats. Naast grote successen in Suriname geniet Re-Play ook grote bekendheid in Indonesië. Zo waren zij zowel in 2010 als 2011 daar voor een tournee. In 2012 ging de reis naar Suriname om op te treden tijdens Suripop.

Re-Play werkt in hun eigen studio continue aan nieuw materiaal. Recentelijk brachten zij een single uit Je bent terug van weggeweest. En ook verscheen hun eerste kerstsingle Beautiful Christmas. Via een vernieuwde website worden de fans op de hoogte gehouden van nieuw materiaal, videoclips en uiteraard alle laatste nieuws omtrent deze R&B sensatie. Een optreden van Re-Play staat garant voor een swingend feest.

Replay boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Replay zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Replay wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Replay. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Replay te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.