Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Rednex boeken?

Rednex boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Rednex

Wilt u Rednex direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Rednex

De Zweedse popgroep Rednex was in 1 klap bekend met hun Eurodance-bluegrass-nieuwtje 'Cotton Eye Joe' en werd in de jaren 90 een van de grootste hitlijsten in Europa voordat ze hun formule omschakelden en nostalgie naar de 2000s stuurden. De act werd gevormd door producenten Patrick Edenberg, Janne Ericsson en Orjan Oberg in 1994, die een kwartet van Zweden rekruteerden voor de country-folk dance crew. De originele line-up bestond uit zangeres Mary Joe (Annika Ljungberg), zanger / banjoist Ken Tacky (Arne Arstrand), en violisten Bobby Sue (Kent Olander) en Billie Ray (Jonas Nilsson). Maker Edenberg geproduceerd als Pat Reiniz met de alias M-Up. Rednex ontketende de prutsende hoedown 'Cotton Eye Joe', een cover van 'Cotton-Eyed Joe', waarvan werd gedacht dat het een pre-Civil War plantage slavenlied was - en het werd een enorme hit, wekenlang bovenaan de hitlijsten in Noorwegen, Zwitserland, Duitsland, Zweden, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland. Ze zouden een one-hit wonder worden in de Verenigde Staten, met een piek in de hitlijsten van Billboard op nummer 25 in 1995. Edenberg vertrok kort na de release van de single, vervangen door BB Stiff (Urban Landgren) voor de promotie van het debuutalbum, Sex & Violen.

Na een reeks singles verliet Ljungberg de groep om in 1996 een solocarrière na te streven. Arstrand vertrok in 1997 om zich te concentreren op zijn prog-metalband Explode. De plek van Ljungberg werd in 1998 ingevuld door Whippy (Mia Lofgren). De bijgewerkte Rednex-line-up bracht de tweedejaarsinspanning van de groep, Farmout, in 2000 uit. "The Spirit of the Hawk" werd een gematigde hit in Duitsland, maar voor Rednex werd een andere richting gekozen . Edenberg besloot de focus van de groep te verleggen naar live-entertainment en niet alleen singles te duwen, wat leidde tot een totale herziening van de line-up. Lofgren, Olander, Nilsson en Landgren werden allemaal vervangen en bracht Scarlet (Engelse vocaliste Julie-Anne Tulley), Dagger (Zweed Anders Sandberg) en Joe Cagg (Roy van der Haagen) en Jay Lee (Jean-Paul Engeln) uit Nederland. Een verzamelalbum, The Best of the West, werd uitgebracht in 2002. Het bevatte updates over eerdere hits en een nieuw nummer "The Chase". Roosterwijzigingen bleven de groep pesten, met de twee Nederlandse leden die in 2003 vertrokken. Ze werden vervangen door Ace Ratclaw (Tor Penten) en Boneduster Crock (Bjorn Scheffler). Een jaar later nam Tulley afscheid van Rednex.

Een decennium na het verlaten van de groep keerde Ljungberg terug naar de plooi. Ze schakelde Scheffler in voor haar man, Jens Sylsjo en Sandberg voor Anders Lundstrom. Scheffler en Sandberg zouden later Tulley, van der Haagen en Penten rekruteren voor een tourende uitloper, genaamd Rednex Tribute.

Het officiële Rednex-trio bleef optreden, singles uitbrengen en deelnemen aan meerdere Europese muziekcompetities tot 2009, toen de controle over de Rednex terugkeerde naar de oprichters van de band na jaren onder het management van Ljungberg. Ze werd vrijgelaten, samen met Lundstrom en Sylsjo. Handig: de line-up van Rednex Tribute was nog steeds actief en werd de officiële Rednex. Begin 2009 brachten ze een single uit voor een nieuw gepland album, maar de inspanning zou niet uitkomen vanwege de lage verkoop. Tulley verliet de groep opnieuw, vervangen door Rednex vrouwelijke vocaliste 4.0, Dakotah (Nadja Flood). Tegen 2012 leidden de herhaalde line-upwijzigingen tot een natuurlijke conclusie voor de band. Ze kondigden aan dat Rednex uit de pool van geassocieerde muzikanten zou putten en incarnaties en spin-offs zou creëren met hun historisch vrouwelijke-vocalist-plus-drie-mannelijke-artiestenformule. Daaropvolgende singles zoals "Racing" en "The End" kwamen in 2012 aan. Een EP met drie nummers, Drinking & Pub Songs, werd ook uitgegeven.

Rednex boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Rednex zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Rednex wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Rednex. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Rednex te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.