Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Pieter Derks boeken?

Pieter Derks boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Pieter Derks

Wilt u Pieter Derks direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Pieter Derks

Pieter Derks werd op 20 september 1984 geboren. Al op jonge leeftijd sprong hij te pas en vooral te onpas op het podium; zijn vertolking van ‘De Hotdog’ van André van Duin was een doorslaand succes tijdens de playbackshow op de basisschool in Beuningen. Helaas durfde hij geen brief aan Hennie Huisman te schrijven, want stel je toch eens voor hoe zijn carrière eruit had gezien als hij destijds als ontwapenend jochie met een weergaloze André van Duin-imitatie op tv was verschenen.

Pieter deed echter gewoon wat er van hem verwacht werd: hij maakte de basisschool af en ging naar een middelbare school waar veel aan theater werd gedaan. In de tweede klas trad hij voor het eerst als cabaretier op, met teksten van Herman Finkers, Wim Kan, Youp van ’t Hek en heel veel anderen. Niet lang daarna begon hij zijn eigen teksten en liedjes te schrijven, en die met wisselend succes op het podium te brengen. Hij wist toen al dat hij een kleinkunstopleiding wilde volgen, ondanks de decaan die verbaasd uitriep: “Theater? Maar jij kan toch heel goed leren!?”

Zo belandde hij op de Koningstheaterakademie in Den Bosch, waar hij heel veel voorstellingen zag, les kreeg van vakmensen en daarnaast zijn dagen en bankrekening vulde door te werken in een kwekerij van Asplenium Nidus en kerstbomen. Hoe meer jonge Nidusjes hij plantte, hoe zekerder hij werd van het feit dat hij echt theater wilde maken.

Hij had inderdaad veel geleerd, want in tegenstelling tot de Hennie Huisman-periode durfde hij nu wél brieven te schrijven. Hij meldde zich aan voor diverse cabaretfestivals, en in 2005 won hij eerst de Holland Casino Podiumprijs (in Nijmegen) en vervolgens de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival (in ehm…Amsterdam). Na de finale in het oude Nieuwe de la Mar kwam hij terecht bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau, het impresariaat dat sindsdien zijn voorstellingen boekt.

De Asplenium Nidus is overigens een tropische varen.

In 2006 ging zijn eerste programma in première: ‘Dat zal je nog verbazen’, geregisseerd door Jessica Borst. De pers en het publiek waren erover te spreken. Hij begon als Nijmegenaar ook columns te schrijven voor de Gelderlander, waar hij na twee jaar weer mee ophield. Hij verhuisde namelijk naar Amsterdam, omdat hij dacht dat het daar allemaal gebeurde. In Amsterdam schreef hij zijn tweede voorstelling ‘Waan’, die in november 2008 zijn première beleefde onder regie van Pieter Bouwman. Tijdens de tournee van Waan begon Pieter met het maken van een wekelijkse videocolumn op YouTube, die ook nu nog elke week online verschijnt. Hij verhuisde terug naar Nijmegen en nam een kat.

Pieter kookt een heerlijke Kip Tikka Massala. Hij weet alleen niet of je dat met enkel-s of toch met dubbel-s moet schrijven. Massala. Masala.

Zijn derde programma, ‘Het werd ook wel eens tijd’, ging op 1 december 2010 in première in de Kleine Komedie in Amsterdam en was daar na een lange tournee in januari 2012 ook voor het laatst te zien. Vanaf april 2012 is Pieter weer met try-outs te zien van een nieuw programma (première in theaterseizoen 2012-2013) onder de titel ‘Van Nature’.

Sinds maart 2012 is hij vaste weekafsluiter bij De Wereld Draait Door op vrijdag. Daarnaast is hij elke dinsdag te horen met een column bij BNN Today op Radio 1 (20:30-22:00). In het najaar van 2012 speelde hij ook mee bij In Goed Gezelschap, improvisatieprogramma van de VARA.

Pieter Derks boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Pieter Derks zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Pieter Derks wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Pieter Derks. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Pieter Derks te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.