Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Piet Knarren boeken?

Piet Knarren boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Piet Knarren

Wilt u Piet Knarren direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Piet Knarren

Piet Knarren werd op 9 jarige leeftijd lid van de plaatselijke fanfare St. Caecilia te Schinnen.

Hij studeerde aan de muziekschool te Geleen en aan het conservatorium te Maastricht.Tijdens zijn studie aan het conservatorium speelde Piet in het orkest de EP band, een bekend dansorkest. Met deze band begeleidde Piet regelmatig internationale artiesten en als specialiteit speelde zij vooral op grote eindbals van dansscholen door heel Nederland.

Naar aanleiding hiervan begeleidde de EP band enkele jaren de Nederlandse danskampioenschappen en bracht de platenmaatschappij “killroy”de langspeelplaat “Dance Inspiration”uit.

Tijdens de periode EP band trad Piet Knarren al solistisch op, won in totaal 28 talentenjachten en cabaret der onbekenden, waaronder in 1967 en 1968  de landelijke finale van KRO sprinplank te Hilversum, mede daardoor radio en televisie optredens in Nederland en Belgie.

Piet had met de EP band als huisorkest in Belgie bij de BRT wekelijkse optredens in het populaire radioprogramma van Jos Ghysen.

Als waardering voor zijn trompetspel kreeg Piet Knarren in 1973 door de muziekinstrumentenfabriek “Schenkelaars” uit Eindhoven de Gouden Trompet uitgereikt. Piet Knarren was een veel gevraagd studiotrompettist en maakte toen zijn eerste singles en langspeelplaten en met de EP band veel optredens voor het Nato hoofdkwartier Afcent, die gecharmeerd waren van het repertoire van Al Hirt en in die tijd beroemde Herb Alpert.

Toen de EP band in 1974 stopte, besloot Piet Knarren zich helemaal te concentreren op een carriere als solo trompettist en met groot succes ! Sinds die dag maakt  hij zeer veel optredens in m.n. Duitsland , maakt het ene na het andere theatertoernee door alle Duitstalige landen met artiesten zoals o.a. Tony Marshall,Roy Black,Gitti en Erika ,Rex Gildo,Maria en Margot Hellwig. De grote Duitse componisten Christian Bruhn en Ralph Siegel schreven nummers voor hem en namen langspeelplaten op met Piet Knarren. Hij verscheen in alle grote tv-shows: Der grosse Preis, Hallo Heino, Kein schöner Land, Musikanten Stadle, Grand Prix der Volksmusik, Tony Marshall Show, Steiners Hitparade, Volkstumliche Hitparade etc.

Piet Knarren had in 1983 een hit in Engeland en stond  14 weken in de Engelse hitparade met het nummer  “Midnight Blue” gebaseerd op het Adagio Cantabile uit Beethovens Sonata Pathetique.

Door zijn inmiddels eigen stijl van musiceren kreeg Piet de bijnaam:  “Gentleman of Trumpet”

Piet Knarren boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Piet Knarren zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Piet Knarren wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Piet Knarren. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Piet Knarren te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.