Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 45 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Pierre Kartner boeken?

Pierre Kartner boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Pierre Kartner

Wilt u Pierre Kartner direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Pierre Kartner

Op 11 april 1935, om 19.00 werd in Elst (Gld.) Petrus Antonius Laurentius Kartner geboren roepnaam: Pierre. Op 8-jarige leeftijd deed Pierre al mee aan een songfestival van de AVRO-radio en kaapte de eerste prijs weg met het lied Ik Wou Dat Ik Een Krekel Was (originele vertolking Bobbejaan Schoepen).

In dienst begon Pierre met enkele dienstmakkers, Dimitri (Jan) van Toren en Jaap Goedèl, op te treden. Ze vormden een trio genaamd The Headlines., wat snel veranderd werd in de The Lettersets. De teksten hiervoor werden meestal geschreven door Pierre.

Bij Negram bracht hij ook z‘n eerste soloalbum uit genaamd " Pierre: Ik Wil Nog Even Met Je Praten" . Zijn artiestennaam was toen Pierre.

Door de ‘doorkijkblouserage‘ kwam hij op het idee het liedje Bij Lily Marleen Kijk Je Zomaar Door Haar Kanten Bloesje Heen te schrijven. Hij belde uit een telefooncel in Amsterdam, met letterlijk zijn laatste dubbeltje, de toenmalige producer van Dureco, Annie de Reuver op en vroeg of hij langs mocht komen. Hij mocht langs komen en als Lord Wanhoop kwam het nummer op de markt.

Pierre, al bekend onder synoniemen als The Headlines, The Lettersets, Pierre Kartner, Lord Wanhoop, het Rood-Wit-Blauw Trio, De Aardmannetjes, Los Vastos, Pierre en zijn Pietjes, Nol en Marie en De Uilen, voegde er nog een synoniem bij: Het Duo X. Het Duo X werd samen met Annie de Reuver geformeerd. Ze scoorden maar liefst drie Top 40 platen op een rij, te weten In Gedachten Zie Ik Het Kerkje Weer, Niemand Kan Ons Toch Scheiden, en Kijk In Mijn Ogen.

Pierre had rond de carnaval het nummer Vader Abraham Had Zeven Zonen geschreven. Er was echter volgens Pierre niemand in zijn stal die dit op adequate wijze zou kunnen vertolken.

Het probleem werd nog groter toen Rinus Spoor van de VARA dit lied absoluut in zijn tv-show ‘Een Lach En Een Traan‘ wilde hebben. Nadat Pierre op had gebiecht aan Rinus dat hijzelf de zanger was, werd er besloten (met Lord Wanhoop in het achterhoofd) Pierre te verkleden als de bijbelse figuur Vader Abraham. Samen met dhr. Michels uit Amsterdam werd de outfit ontworpen en aangemeten. Om de achtergrond wat op te vrolijken belde Pierre wat vrienden op die de ‘Zonen‘ uit zouden beelden. Pierre‘s baard werd toen nog aangeplakt maar zijn echte baard zou snel genoeg zijn aangegroeid.

De Vader Abraham figuur was meteen niet meer weg te denken aan het Nederlandse sterrenfirmament. De meezinger Baaien Baaien Pootje Baaien luidde de zomer van 1971 in. Elke avond had Pierre wel een show, of zat hij te schrijven, te repeteren, of in de studio op te nemen.

Momenteel is dit nummer In het kleine café aan de haven al toe aan zijn 161ste cover (na deze druk is er ongetwijfeld weer een volgende cover gemaakt) en spreekt men van een ‘Evergreen‘.

Zowel Robert Long, André van Duin, als ook de ‘grote‘ Wim Kan maakten persiflages op de Vader Abraham-figuur. Met bijnamen als ‘De meester van de Brabantse Blues‘ en ‘The Godfather van het Nederlandse lied‘ werd echter ook veel eer bewezen aan Pierre Kartner/Vader Abraham. Zijn fans zijn te vinden in alle sociale regionen en leeftijdscategorieën, zoals bv. Mr. Dries van Agt die al jarenlang een van zijn trouwste fans is.

Pierre Kartner boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Pierre Kartner zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Pierre Kartner wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Pierre Kartner. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Pierre Kartner te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.