Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Paul de Leeuw boeken?

Paul de Leeuw boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Paul de Leeuw

Wilt u Paul de Leeuw direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Paul de Leeuw

Paul de Leeuw wordt geboren in 1962 te IJsselmonde. Hij wilt acteur worden, maar later besluit hij Nederlands en Maatschappijleer te studeren aan de lerarenopleiding in Delft. In november 1983 schrijft hij zich in voor het Camarettenfestival in Delft en wint de persoonlijkheids- en de aanmoedigingsprijs. Zijn geïmproviseerde half uur durende act draait rond zijn alter ego's Bob en Annie de Rooy. Zij. vader stelt voor hem twee jaar lang financieel te coachen, zodat Paul zich kan ontwikkelen tot artiest. Hij verhuist naar Amsterdam en wordt gecoacht door cabaretière Natascha Emanuëls en tekschrijver Jan Boerstoel. De Leeuw treedt met zijn persiflage op het songfestival, 'Vlieg Met Me Mee Naar De Regenboog', op in theater de Engelebak. Dit levert hem een optreden bij Sonja Barend op. In 1985 gaat zijn eerste theaterprogramma 'Stel Moeder Niet Teleur' in première.

In 1986 start hij bij de radio en presenteert 'Lieve Paul' (KRO) en 'Snelbinder' (NCRV). Zomer 1987 breekt hij door met de presentatie van Sterrenslag. Zijn theaterprogramma 'De Rozebotteltijd' krijgt echter slechte kritieken. Met 'De 10 over half 5 Paul de Leeuw Show' probeert de NCRV hem braver te maken dan hij is en een uur voor de uitzending van dit nieuwe radioprogramma haakt Paul af. Hij vertrekt naar de VARA, waar hij 'De Schreeuw van de Leeuw' gaat presenteren. Zijn rol in de film 'Jan Rap & Z'n Maat' wordt een grote flop.

'De Schreeuw' is een spraakmakend programma, waar hij diverse onderscheidingen voor ontvangt. Op de radio presenteert hij 'De Leeuw Wordt Wakker'. In 1991 maakt hij zijn musicaldebuut als herbergier Thénardier in 'Les Miserables'. Zijn debuut-cd 'Voor U Majesteit' verschijnt rond 30 april en wordt opgedragen aan koningin Beatrix. Een jaar later verschijnt zijn tweede cd 'Van U Wil Ik Zingen' en het theaterprogramma 'Wie Plukt Mij?' gaat van start. In 1993 wordt 'De Schreeuw' overladen met prijzen, in het bijzonder vanwege de aflevering rond rond AIDSpatient René Klijn. Ook zijn album haalt prijzen binnen. De nieuwe cd 'Plugged' is goed voor hits met onder andere Willeke Alberti, Ruth Jacott en André Hazes.

De Leeuw speelt in 1994 in de tv-serie 'Seth & Fiona'. Hij presenteert meerdere televisieprogramma's en de cd 'ParaCDmol' verschijnt. Gemeente Amsterdam onderscheidt Paul met de Mediaprijs voor een aflevering van 'De Schreeuw' rond de Islam. Het jaar daarop verschijnt 'Filmpje!', een komische film rond de personages Bob en Annie de Rooy. Hij presenteert een aantal programma's en brengt twee cd's uit: 'In Heel Europa Was Er Niemand Zoals Zij..' en 'Filmpje! The Original Soundtrack'. De Leeuw speelt in 1996 de rol van Arnold Beckoff in het toneelstuk 'Torch Song Trilogy'. Op tv presenteert hij het gala van de Jostiband, een muziekorkest van verstandelijk gehandicapten. De cd 'EnCORe' verschijnt, waarvoor De Leeuw onderscheiden wordt met de Gouden Harp. Daarnaast ontvangt hij een Rembrandt voor de beste Nederlandse speelfilm.

Het nieuwe album van De Leeuw heet 'Lief'. Eind 1997 scoort hij een grote hit met 'Ik Heb Je Lief'. De Kast is gecharmeerd van het succes; zij vertalen het lied in het Fries en voegen het toe aan hun repertoire. De single wordt platina. Ook dit jaar (1998) is het programma 'Laat de Leeuw' weer op de buis. Vaste muzikale begeleider Cor Bakker is inmiddels vervangen door John van Eijk. De Leeuw speelt een hoofdrol in de Theo van Gogh-film 'De Pijnbank'. Hij heeft ook een rol in de musical 'Heerlijk Duurt Het Langst', seizoen 98/99.
In oktober '99 verschijnt een live-album, getiteld 'Stille Liedjes'. Cor Bakker is bij een aantal nummers van de partij. In zijn programma organiseert Paul de Leeuw een benefiet voor de slachtoffers van de oorlog in Kosovo. De single 'Naar Het Zuiden' brengt Paul de Leeuw opnieuw in de belangstelling. Paul de Leeuw ontvangt in 2000 een Edison als Beste Nederlandstalige zanger. Het programma 'De Leeuw Brult' staat zes avonden in een uitverkocht Ahoy'. Hij kondigt aan geen programma's meer te willen maken voor de zender Nederland 3. De Leeuw kiest uiteindelijk voor de NCRV.

Paul de Leeuw presenteert 'De Leeuw Wordt Wakker'. Van maart tot en met juni staat hij in het Luxor met het toneelstuk 'Art'. Het album 'Zingen Terwijl U Wacht' verschijnt in mei 2001. De Leeuw maakt een programma voor de Amsterdamse TV-zender AT5 en speelt in de musical 'Foxtrot'. In 2002 vertolkt Paul de rol van Wouter in 'Ja Zuster Nee Zuster'. De Leeuw krijgt onenigheid met de NCRV na een parodie op Anneke Grönloh. 2003 draait vooral om zijn kinderen met het kinderalbum 'PaPauls Tijgers'. Met 'PaPaul' keert Paul de Leeuw in oktober terug bij de VARA. Het album 'MetroPaul' verschijnt in 2004 en is een dubbel-cd van Paul de Leeuw samen met het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker. De Zilveren Nipkowschijf gaat dat jaar naar 'PaPaul'. Paul speelt de rol van geest in een medaillon in 'K3 & Het Magische Medaillon'.

Paul de Leeuw boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Paul de Leeuw zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Paul de Leeuw wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Paul de Leeuw. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Paul de Leeuw te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.