Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Pascal Jalhaij boeken?

Pascal Jalhaij boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Pascal Jalhaij

Wilt u Pascal Jalhaij direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Pascal Jalhaij

Hij geldt als een van de meest innovatieve koks. Heeft zelfs al een kookboek op zijn naam staan. In het bezit van een tweede ster en is dan ook een absolute topper.

Pascal Jalhaij. Zijn grote streven? "Ik streef naar een eigen signatuur. Zeg maar een handtekening. Iets waar je een kok aan kunt herkennen als je eet. En dan ben ik eerlijk. Ik ben nog jong. Ik werk er hard aan en dan ben ik dankbaar dat grote koks als Kranenborg die signatuur herkennen. Voor mijzelf geldt dat vooral voor de sauzen en de roti. Maar ik ben er nog lang niet."Pascal Jalhaij is afkomstig uit de stal van Kranenborg en is een teamspeler. Hij zal altijd zijn sous-chef, Michiel de Bruijn, bij zijn successen betrekken. Zelfbewust, maar ook bescheiden: "Succes is bedreigend", zegt hij. "Ik ben nog lang geen begrip. Het zal zeker nog een jaar duren voor we zover zijn dat er echt een rode draad door de menukaart loopt. En dat je kunt spreken van klassiekers, die ik zelf bedacht en ontwikkeld heb en die dus nooit meer van de kaart zullen verdwijnen."

Thuis hadden ze het even niet zo begrepen met de jonge Pascal. Volgens de bekende Cito-toets lag mavo/havo voor de hand. Maar de jonge Limburger wilde naar de lts in Sittard. Consumptieve vakken. Met het tweede jaar al koken. Niet dat je daar nu echt koken leerde, moest hij een paar jaar later erkennen toen hij zijn eerste job had bij Paul Marnasse in Auberge du Cheval in Ulestraten. Daar vlogen de pannen om zijn oren en sneuvelden de tegeltjes aan de wand als de chef-kok weer eens uit zijn slof schoot omdat de jonge Pascal er een puinhoop van maakte."Zijn carrièreplanning was doordacht. Een stageplaats in Restaurant Kandinsky in Scheveningen; gevolgd door Chateau Neercanne, waar hij doorgroeide tot Chef de Partie. Daarna naar Au Coin des Bonnes Enfants in Maastricht; werd vervolgens junior sous-chef in het Amsterdamse restaurant Excelsior, waar Imco Binnerts zijn Michelin-ster verdiende.

De grote doorbraak kwam voor hem met het Concours Minervois, waar Robert Kranenborg hem ontdekte. Chef de Partie in La Rive. Twee Michelin-sterren. "Kranenborg is, net als Cas Spijkers, voor mij een van de allergrootsten in Nederland. Boegbeelden. Een man, die enerzijds discipline kent, maar tegelijk ook zeer begaafd is om niet alleen zijn kookfilosofie uit te dragen, maar ook de wereld er omheen.

Talent en kwaliteit moet je niet verstoppen, daar moet je voor uit durven komen."Zijn kans in Restaurant Vermeer kreeg hij toen de chef-kok die daar werkte, Edwin Kats, de opvolger werd van Kranenborg in het Amstel Hotel. Pascal werd gevraagd voor Vermeer. Pascal: "Toen ik meneer Kranenborg vertelde van de uitnodiging, riep hij meteen enthousiast dat ik het moest doen. Normaal zou hij eerst exact willen weten hoe het contract er zakelijk uit zou zien, maar hier zei hij: pakken die kans, laat maar zien wat je kunt. Die zakelijke kant komt later wel."Bij Vermeer kan ik, zonder teveel op de prijs te letten, mijn eigen criteria bepalen. Er komt bij mij geen tarbot van minder dan 3,5 kg binnen. Ik doe geen concessies.

Groenten zijn van biologische telers. Zeebaarzen zijn met hengel en lijn gevangen .

Pascal Jalhaij boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Pascal Jalhaij zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Pascal Jalhaij wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Pascal Jalhaij. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Pascal Jalhaij te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.