Twilight Entertainment

     

Een bijzonder eerbetoon aan Eddy Wally

Op 6 februari 2021 is het precies vijf jaar geleden dat Eddy Wally overleed. De markante persoonlijkheid was een zeer geliefde zanger, zowel in Nederland als in zijn thuisland België. Hij heeft in zijn leven vele successen gekend, met als kers op de taart het onvergetelijke nummer 'Cherie'.

Inmiddels zijn er al vijf jaar verstreken na zijn overlijden en dat bijzondere moment mag volgens de feestgroep 'Feest Pharma' niet onopgemerkt voorbij gaan. Samen met DJ Kicken werd een nieuwe versie gemaakt van het nummer Cherie, met een bijzondere toevoeging als ode aan 'The Voice of Europe'.

In de videoclip komt Eddy Wally weer tot leven; look-a-like Ton Wolter kruipt in de huid van Wally en doet dat opvallend goed. De maniertjes en trekken die zo kenmerkend zijn voor Eddy Wally weet hij als geen ander te evenaren. De clip is opgenomen in Studio Ellef, de TV studio van TV Ellef in Linne.

Ook voor JimmyKe, die samen met Johan Vlemmix voor de zangpartijen zorgt, is het een bijzonder eerbetoon: "De allereerste keer dat ik op de bühne stond, playbackte ik een nummer van Eddy Wally. Drie keer raden welk liedje dat was..."

En Johan Vlemmix, zelf ook een excentrieke TV persoonlijkheid, heeft mooie herinneringen aan de keren dat hij met Eddy Wally heeft gewerkt: "Hij was echt een heel bijzonder mens".

De groep heeft al contact gehad met Marina, de dochter van Eddy Wally. Zij gaf aan dat ze het een prachtig initiatief vindt, en is blij dat er na vijf jaar weer volop aandacht is voor haar vader.