Twilight Entertainment

     

Opvallende samenwerking voor Jimi Bellmartin

Een opvallende samenwerking kunnen we het zeker noemen. De 24-jarige DJ Jordiz is de studio ingedoken met de 71-jarige Jimi Bellmartin en samen releasen zij de nieuwe dance-track: “Together We Stay Strong’, een nummer passend in de tijdsgeest van nu.

‘Vanaf het moment dat ik de stem van Jimi hoorde dacht ik met deze man wil ik ooit iets doen. Dit soort doorleefde soulstemmen bestaan gewoon niet meer en samen met de moderne invloeden van de dance muziek kan er dan iets heel aparts ontstaan’ aldus Jordiz.

Jimi Bellmartin keeps the soul alive! Soulkanon Jimi Bellmartin werd in september 2018 de grote winnaar van de RTL4-kijkcijferhit ‘The Voice Senior’. De 71-jarge rasvocalist was vanaf het eerste moment topfavoriet. Al bij de eerste klanken van zijn blind-audition - James Browns ‘It’s A Man’s World’ - draaiden alle coaches hun stoel in één klap om. Vervolgens werd de zanger bedolven onder lyrische reacties van de juryleden en de media. Kijkers lieten social-media ontploffen en inmiddels werd zijn auditie door ruim 11 miljoen mensen op Youtube bekeken. Reacties op Youtube, van over de hele wereld, roemen zijn doorleefde rauwe en unieke stemgeluid. ‘James Brown is Alive!’.

Soulman Jimi Bellmartin blies in de finale werkelijk iedereen omver met twee hem op het lijf geschreven nummers ‘To Love Somebody’ (Bee Gees) en ‘Stand By Me’ (Ben E. King). Moeiteloos haalde hij met mijn rauwe en doorleefde soulvoice de lastigste noten.

De ‘MasterVoice of Soul’ zingt al heel zijn leven. Als guest-leadzanger van diverse gerenommeerde soulorkesten zoals ‘The Swinging SoulMachine’ reisde hij jaren door Europa. Ook in achtergrondkoren van grote sterren als Percy Sledge en The Trammps was hij met regelmaat te vinden. In 1993 complimenteerde zijn grote voorbeeld, The Godfather of Soul, James Brown hem met zijn unieke stemgeluid.

Zijn grote doorbraak kwam er echter nooit; door familieomstandigheden zette Jimi zijn muziek carrière in de jaren ’80 op een laag pitje. Tot nu! Met zijn verbluffende stem veroverde hij de harten van de miljoenen tv kijkers en won glansrijk de finale van de eerste ‘The Voice Senior’ in de wereld. Nu dan de release van “Together We Stay Strong’ samen met Jordiz.