Magic Unlimited succesvol in het verre Oosten

Nederlands bekendste illusionistentrio Magic Unlimited, treedt momenteel dagelijks op in China, in de miljoenenstad Chengdu. Al sinds 2011 zijn zij een groot succes in het verre Oosten.

De serie shows vindt plaats in het Sichuan Theater in Chengdu, waar maar liefst 1500 mensen per avond vermaakt worden met de mooiste illusies. “Vooral de ‘flying box’  is favoriet”, aldus Oscar Kazàn. “De opdrachtgever heeft zelfs speciaal naar deze illusie gevraagd.”
Deze door de illusionisten zelfontworpen act, scoorde in 2012 ook al hoge ogen. Het trio werd toen zelfs speciaal naar Beijing gehaald om deze illusie voor de nationale Tv-zender CCTV - met maar liefst 500 miljoen kijkers - op te voeren. 

Inmiddels ontvangen Oscar, Renzo en Mara vele verzoeken voor optredens in alle uithoeken in Azië. Zo reizen de drie illusionisten na Chengdu eerst terug naar Nederland, waarna ze direct weer terug gaan naar China voor een mega show in ´Ningbo´. Ook is Magic Unlimited inmiddels uitngenodigd om naar Cambodja en India te komen.


Oscar Kazàn over dit dit overweldigende succes in het verre Oosten: ´ Het begon allemaal als een spannend avontuur, optreden in China, maar inmiddels loopt het uit de hand. Als dit zo doorgaat dan moeten we straks serieus overwegen om naar China te verhuizen.´

Dubbel Platina tijdens Première 2 Kleine Kleutertjes theatertour

Het ‘2 kleine kleutertjes’ album heeft de dubbel platina status bereikt. Dat betekent dat er meer dan 80.000 exemplaren van zijn verkocht.
 
Tijdens de première van de ' 2 Kleine Kleutertjes' Theatertour in het Gooiland te Hilversum kregen Jan en Monique Smit een enorme verassing. Edsilia Rombley mocht op het podium de twee in het zonnetje zetten met een dubbel platina plaat voor het album van de '2 Kleine Kleutertjes'. Met de verkoop van ruim 80.000 exemplaren is de officiële dubbel platina status bereikt.
 
Drie jaar geleden ontstond bij Jan Smit het idee om een speciaal project op te starten voor de allerkleinsten onder ons: kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar. Het is inmiddels uitgegroeid tot een uniek project, bestaande uit buitengewoon fraaie tekenfilmpjes met liedjes, een boek, een CD en een dvd &puzzel. Het boek en de cd zijn beiden met platina bekroond. Buiten de kwaliteit van de producten, roemt men de educatieve kant ervan. Alle liedjes zijn gezongen door Monique Smit.

 De succesvolle ‘2 kleine kleutertjes’ serie zal ondersteund worden door de huidige theatertour die in oktober zal worden voortgezet.

Nick & Simon voor de achtste keer op # 1 binnen in GFK Album Top 100

Het zesde studioalbum ‘Open’ van Nick & Simon is deze week op # 1 binnen gekomen in de GFK Album Top 100. De release van ‘Open’ ging vrijdag 18 september gepaard met een opzienbarende opening van de kunstexpositie ‘Open’ in museum De Fundatie in Zwolle.

Nick & Simon scoren hun achtste nummer één notering in de Nederlandse album hitlijst. Simon over het behaalde resultaat: ‘Een hitlijst-succes is geen doel op zich. Ons doel was om een zo goed mogelijk album te maken en volgens óns is dat gelukt. Het publiek was kennelijk ook weer benieuwd naar een nieuw studioalbum na drie jaar. Maar een #1 positie went nooit; het blijft één grote kick!’
 
‘Open’, geproduceerd door Gordon Groothedde, bevat 14 nieuwe Nederlandstalige tracks. Het album is sinds 18 september zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar via o.a. Spotify, iTunes, Bol.com en That’s Entertainment. ‘Open’ volgt op het succes van het verzamelalbum ‘Herinneringen’, dat in de zomer van 2014 werd uitgebracht en afgelopen week voor de 63e week op rij in de GFK Album Top 100 genoteerd stond. 
 
In België bleef het album tevens niet onopgemerkt. ‘Open’ kwam hier deze week binnen op de achtste plaats in de Ultratop top 200 albums.
 
Op vrijdag 2 oktober spelen Nick & Simon ‘Open’ voor het eerst live met band in de intieme setting van een uitverkochte Rock- en Poptempel Paradiso in Amsterdam. Begin deze maand bracht uitgeverij New Skool Media ook een unieke eenmalige editie uit van dé ‘Nick & Simon’, een glossy magazine. De kunstexpositie 'Open’ is t/m 3 januari te bezoeken in museum De Fundatie.

Femke Meines hét gezicht van Disney Channel Nederland

Zangeres en televisiepresentatrice Femke Meines (geboren 11 mei 2000) is vanaf Oktober 2015 hét gezicht van Disney Channel Nederland. Voor dit televisiekanaal werkte zij eerder mee aan het nummer en de videoclip ‘Unica’, de titelsong voor het nieuwe seizoen van de hitserie Violetta.

Dat bleek een ware hit, want de videoclip is inmiddels meer dan 1 miljoen keer bekeken op het officiele Disney Channel YouTube-kanaal. Met alle kijkers en enthousiaste volgers smaakte dat naar meer en werd Femke onder andere host voor de Disney Channel Zomertour. Daar trad zij op als host en zangeres naast verschillende Nederlandse artiesten. Op dit moment zijn opnames met Femke Meines en Disney Channel in volle gang.

MUZIEK
Samen met haar vader schrijft Femke Meines de meesten van haar nummers. De jonge singer songwriter bracht in het voorjaar van 2015 het nummer ‘Smelt’ uit als opvolger van het succesvolle ‘Geen Zin’, de bijhorende videoclip gaat al bijna door de 2 miljoen views (!). In 2013 was zij de langs genoteerde artiest binnen de KidsTop20 hitlijst. Vooral is Femke bekend geworden met haar eerste plaats tijdens het Nationale Junior Songfestival in 2012. Met haar winnende nummer ‘Tik Tak Tik’ eindigde ze op de zevende plaats in de internationale wedstrijd. Met ‘Tik Tak Tik’ heeft ze wekenlang in zowel de Single Top 100 als de KidsTop20 gestaan. Voor haar nummers ‘Dan Kies Ik Voor Jou’ en ‘Tik Tak Tik’ werkte Femke samen met Tjeerd Oosterhuis. En de opvolgende singles met topproducers Holger Schwedt en Sander Rozeboom.

YOUTUBE HIT
Femke Meines blijkt een YouTube hit te zijn. Met haar officiele videoclips op VEVO channel www.youtube.com/FemkeMeinesVEVO en backstage video’s op www.youtube.com/FemkeMeines heeft ze alleen al op deze twee kanalen meer dan 11 miljoen views gehaald en 13.000 trouwe abonees. Volgers die het vooral leuk vinden om Femke te volgen en te zien wat ze doet wat resulteert in meer dan 20.000 views per dag!

Jan Smit en Nielson de grote winnaars BUMA Awards

Nielson en Jan Smit zijn vanavond de grote winnaars geworden bij de uitreiking van de Buma NL Awards. Smit won twee onderscheidingen en Nielson mocht drie keer naar het podium komen. De Buma NL Awards, de bekendste onderscheidingen voor de Nederlandstalige muziek, zijn dit jaar niet bepaald door een vakjury maar vastgesteld op basis van verkoopcijfers van cd's, downloads en airplay.

Ook zijn twee publieksprijzen uitgereikt: voor Grootste Talent en Favoriete Single. De Lifetime Achievement Award ging naar Normaal.

In tien categorieën werden awards uitgereikt tijdens de afsluitende avond van het Buma NL event op de Parade in Den Bosch. Voor het eerst is daarbij onderscheid gemaakt tussen Hollandse en Populaire muziek. Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur: "Binnen de Nederlandstalige muziek zijn dat twee stromingen met elk hun eigen dynamiek en publiek. Het leek ons niet meer dan logisch die ook met aparte awards te onderscheiden."

Jan Smit won twee Buma NL Awards in de categorie Beste Album Hollands voor zijn album Jij & ik en voor de single – Recht uit m’n Hart in de categorie Beste Single Hollands. Guus Meeuwis kreeg voor Hollandse Meesters de Award voor Beste Album Populair en Kenny B veroverde een Buma Award in de categorie Beste Single Populair voor zijn hit Parijs.

Nielson nam maar liefst drie prijzen mee naar huis: hij werd het meest gedraaid in de Nederlandse horeca en was de succesvolste auteur dankzij hits als Sexy als ik Dans.
Zijn muzikale samenwerking met Bløf, Mannenharten, was afgelopen jaar bovendien het meest gedraaide Nederlandstalige nummer op radio en TV. Hij benadrukte het belang van aandacht voor de Nederlandstalige muziek in horeca en de media: "Als een van de weinige Nederlandstalige artiesten werden mijn singles gedraaid op de landelijke radiostations waardoor mijn liedjes gehoord werden door het Nederlandse volk. Grote namen als Bløf en Guus Meeuwis moeten bij elke single opnieuw vechten voor een plekje op de playlist terwijl ze in het hele land stadions vullen en jarenlang hebben bewezen dat Nederland ze wil horen en van ze houdt. Ik ben enorm dankbaar voor deze Awards, maar ik zou ze zó inleveren voor meer support van de radiostations voor Nederlandstalige muziek."

Ook werden twee publieksprijzen uitgereikt: voor Grootste Talent en Favoriete Single. Via de websites van Sterren.nl, RADIONL, PuurNL, TV Oranje, VBRO Radio en MENT TV konden fans hun favoriet kiezen. Zij kozen Ik leef mijn eigen leven van André Hazes Jr. als Favoriete Single en Jeffrey Heesen ging naar huis met een publieksprijs voor Grootste Talent.

Verrassing van de avond was de Lifetime Achievement Award voor Normaal. De band, die in 1973 werd opgericht en vier jaar later een iconische hit had met Oerend hard, geeft dit jaar op 19 december z'n laatste concert in het GelreDome in Arnhem.

De AVRO/TROS zendt vrijdag 18 september een samenvatting van de awardshow uit. Sterren.nl presenteert de Buma NL Awards is te zien op NPO1 om 16.20 uur.

OVERZICHT AWARDS

Beste Album Hollands         Jan Smit - Jij & Ik
Beste Album Populair         Guus Meeuwis - Hollandse Meesters
Beste Single Hollands         Jan Smit - Recht uit m'n Hart
Beste Single Populair         Kenny B - Parijs
Meest gedraaid op Radio & TV (Sena Award         Bløf & Nielson - Mannenharten
Meest gedraaid in de Nederlandse Horeca         Nielson - Sexy als ik Dans
Grootste Talent - Publieksprijs         Jeffrey Heesen
Favoriete Single - Publieksprijs         André Hazes Jr - Ik leef mijn eigen leven
Beste Auteur         Nielson
Lifetime Achievement Award         Normaal

Verlaagde gage/prijs voor optredens van Keet!

Promotionele gage Keet! naar aanleiding van de filmpremière van "Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan".

Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan. In de nieuwe spannende én humoristische familiefilm ‘Keet & Koen: de speurtocht naar Bassie & Adriaan’ gaan Keet en Koen, de entertainers van een pretpark, op zoek naar de vermiste Bassie en Adriaan. Bassie en Adriaan zijn ontvoerd in opdracht van hun eeuwige vijand, de Baron. Lukt het Keet en Koen om het bekende duo te redden uit de handen van de schurken?

Op 7 oktober gaat de film in Nederland in première en is vanaf dan te zien in alle Nederlandse bioscopen. Op 12 september is de film in België in première gegaan. 

Promotionele gage Keet!
Vanaf nu geldt voor de boekingen van RTL Telekids-presentatrice, zangeres, danseres én actrice Keet! een promotionele gage.

Frans Bauer beland in twitterruzie

Frans Bauer is in een twitterruzie beland met Jacob, een medewerker van T-Mobile die het nodig vond om de zanger publiekelijk te dissen.

Het regende woensdagmiddag klachten bij T-Mobile vanwege het slechte bereik in Fijnaart, het Brabantse dorp waar Frans woont.

"Sorry voor de matige dekking in Fijnaart", twitterde Jacob namens het telecombedrijf. "Persoonlijk vind ik 't niet erg dat we 't stembereik van Frans Bauer zo beperken."

De zanger kon de grap van Jacob niet waarderen. "Erg aardig", reageerde hij sarcastisch. "Met alle respect maar wat heeft jouw persoonlijke muzieksmaak te maken met een klacht van een klant!"

Jacob bood vlak daarna zijn excuses aan. "Ik probeerde de angel uit zijn boosheid te halen. Was enkel grappig bedoeld. Sorry Frans!" Maar de goedlachse Brabander was niet onder de indruk van de spijtbetuiging. "Help die mensen man. Succes met je job."

T-Mobile heeft Jacob op ludieke wijze gestraft voor de tweets die hij de wereld inslingerde. Het bedrijf heeft een foto van Jacob gepost die voor de straf in de hoek staat. "Jacob heeft zijn lesje geleerd."

Danny Froger gewond in ziekenhuis

Danny Froger, de oudste zoon van René, ligt in het ziekenhuis. Hij heeft een ernstig auto-ongeluk gehad.

Danny (27) verloor op de A2 in een flauwe bocht de macht over het stuur en sloeg over de kop. Het ongeluk gebeurde afgelopen nacht, na de uitreiking van de Buma Awards NL Awards in Den Bosch. Danny heeft aan zijn vader opgebiecht dat hij bij de muziekshow enkele glaasjes bier heeft gedronken.

"Of het er nu één of vier zijn maakt mij niet uit. Met alcohol hoor je gewoon niet achter het stuur te gaan zitten. Laat je rijden of pak een taxi, klaar! Hij moet beter weten", zegt een geschrokken, maar strenge René. "Hij heeft veel geluk gehad en ik ben dankbaar dat er geen andere mensen bij betrokken zijn. Nu maak ik me als vader zorgen om de gezondheid van mijn kind."

De oudste zoon van de Topper ligt in het ziekenhuis in Utrecht met een zwaar gekneusde long en vijf gebroken ribben, maar maakt het naar omstandigheden goed. De verwachting is dat hij binnen een week weer naar huis mag.

BUMA NL award voor Jeffrey Heesen

Jeffrey Heesen heeft op maandagavond 14 september op de Parade in ‘s Hertogenbosch de BUMA NL Award Grootste Talent gewonnen. Voor deze publieksprijs konden fans tot 6 september hun stem uitbrengen.

“Het feit dat deze prijs door het publiek is gekozen maakt deze prijs extra waardevol voor mij. De afgelopen maanden heb ik ontzettend genoten van alles wat me overkomen is. Uiteindelijk bepaalt het publiek je succes, en daarom is deze prijs voor mij een bijzondere erkenning.”

Voor de 25-jarige Jeffrey is zijn carrière in 2015 in een stroomversnelling terecht gekomen. Begin dit jaar maakt hij een verpletterende indruk op het Nederlandse publiek in het SBS programma Bloed, Zweet En Tranen. Zijn performance en uitstraling worden door de juryteams bejubeld, en hiermee werd duidelijk dat Nederland een topartiest rijker is. Door onder anderen gastoptredens bij Toppers In Concert en TV optredens in muziekprogramma’s heeft hij zijn reputatie gevestigd als Nederlandstalige topper.

De door Jeffrey zelf geschreven singles “Mag Ik De Zon Laten Schijnen” en “De Wereld Is Van Ons” zijn inmiddels hits geworden. Momenteel werkt Jeffrey aan een album dat deze winter het levenslicht zal zien. Tijdens optredens vermaakt hij het publiek met zijn swingende repertoire.

Guus Meeuwis herkent zich in kritiek op NPO Radio

Guus Meeuwis herkent zich in de kritiek van Buma Cultuur op de radiozenders van de publieke omroep. NPO Radio 1, 2 en 3FM draaien nauwelijks Nederlandstalige muziek, zo blijkt uit een onderzoek. Meeuwis: „Nederlandstalig is niet cool meer.”

Zoals iedere artiest moet ook Meeuwis met elke nieuwe single opnieuw aankloppen in Hilversum. „De eerste reactie is vaak dat ze het wel oké vinden, maar vervolgens blijkt er geen plek op de playlist of past het niet bij de zender. Ik merk dat er wel loyaliteit is, maar meer naar mij dan naar mijn muziek.”

Het moet vaker van twee kanten komen vindt de Brabander, die op de Buma NL-conferentie maandagochtend nog werd onderscheiden met de allereerste Ticketmaster Award (voor meeste verkochte kaarten). „In een opgelegd quotum, ofwel PIMP (het Pop In je Moerstaal Percentage), zie ik niets. Een gesprek met de zenderbazen kan nuttiger zijn.”

Buma liet door TNS Nipo onderzoek doen naar hoeveel Nederlandstalige muziek er voorbij komt op de radio. Landelijk en lokaal ligt dat percentage op zo’n vier procent, gekeken naar de honderd meest gedraaide nummers. Regionale omroepen doen het met 13,5 procent iets beter. „Maar dat is niet genoeg”, zegt Meeuwis.

„Ik heb met mezelf afgesproken dat ik er niet meer chagrijnig over wordt, maar als je telkens tegen dezelfde muren blijft aanlopen is dat soms lastig. Het voelt alsof je elke keer helemaal opnieuw moet beginnen. Volgens mij is dat niet nodig. Iets hoeft je smaak zelfs niet te zijn. Maar gezien de Nederlandstalige plaat- en ticketverkoop verdienen wij vaker het voordeel van de twijfel vind ik.”