Henk Dissel komt met nieuwe single

Vanaf vandaag is de nieuwe single 'Hou van mij' van Henk Dissel overal verkrijgbaar. Henk Dissel, bekend van o.a. hits als 'Een Bom' en 'Stap voor Stap' komt sinds lange tijd met een ballad.

Een goede eigen ballad was al langer een wens van Henk en met dit nummer, geproduceerd door Bas v/d Heuvel, heeft hij een prachtige toevoeging op het huidige repertoire.

Vanaf vandaag is de single te beluisteren op onder andere Spotify en Deezer. HitsNL mocht afgelopen week de single primeuren. Later vandaag volgt ook de videoclip via het YouTube kanaal van VoSound.
2016 staat in het teken van Henk zijn eerste album. De afgelopen jaren heeft Henk met succesvolle singles bewezen dat hij niet meer weg te denken is uit het Nederlandse muzieklandschap en zo is dan ook zijn nieuwe album letterlijk ‘stap voor stap’ tot stand gekomen.

Het album staat gepland om begin maart uit te komen. Om de release van het album te vieren geeft Henk twee uitverkochte concerten in studio A12 te Bunnik met o.a gasten als Lee Towers & Lange Frans.

Simon Keizer debuteert met solo theatertour, mini -album en boek

Het zijn spannende tijden voor Simon Keizer momenteel. Met de release van een solo mini album, een eigen boek en de start van zijn theatertour stapt hij voor even uit de schaduw van het duo dat hij met Nick Schilder sinds 10 jaar vormt.

Al enige tijd koesterde Keizer de droom om ooit eens op zichzelf een theatershow neer te zetten, wat lastig te combineren bleek met de immer drukke agenda van Nick & Simon.  Toch werd de tour ingepland en zo staat hij nu aan de vooravond  van het eerste optreden, op woensdag 10 februari in het Kennemer Theater in Beverwijk.  Met 37 shows in totaal heeft Simon de tijd om de voorstelling fine te tunen en te vervolmaken “On The Road”.  Voor de speellijst kan men terecht op www.ikensimon.com .

Vandaag verschijnt in de boekhandel  een bundeling van maar liefst 54 columns en korte verhalen die Simon Keizer in de afgelopen jaren schreef en die deels de rode draad vormen van zijn theateroptredens. Want het leeuwendeel van wat hij in het theater neer zet is verhalend, waarbij hij  de bezoeker de kans geeft dichtbij zijn persoonlijkheid te komen.

Het resterende deel van zijn theatervoorstelling vormen  kleine,  speciaal voor de intieme theatersetting geschreven liedjes  die te vinden zijn op het mini-album “Ik & Simon” dat afgelopen vrijdag verscheen.  Met uiteenlopende collega’s als Thomas Acda, Maaike Ouboter, Jaap Kwakman en Seth Jones , om er een paar te noemen werden de nummers gecomponeerd en leveren een fraaie muzikale omlijsting voor het theater.

Vlaamse zanger Eddy Wally (83) overleden

De Vlaamse zanger Eddy Wally is zaterdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. De artiest heeft volgens zijn manager afscheid kunnen nemen van zijn geliefden. Wally zou kort voor zijn dood nog hebben gezegd dat hij gelukkig was.

De zanger had al langer gezondheidsklachten. Hij belandde in 2011 na een hersenbloeding in het ziekenhuis. Sindsdien woonde hij volgens Belgische media in een verzorgingshuis in zijn geboorteplaats Zelzate, vlakbij de grens met Nederland.

Door een probleem met zijn sondevoeding en een ingreep aan zijn maag bracht Wally ook de feestdagen van 2015 door in het ziekenhuis. Hij mocht eind januari weer naar huis. De zanger overleed uiteindelijk zaterdagavond rond 23.00 uur.

Wally, die werd geboren als Eduard Van De Walle, was in eigen land onder meer bekend van hits als Chérie en Ik spring uit een vliegmachien. Hij werd ontdekt de Nederlandse producent Johnny Hoes en stond bekend om zijn opmerkelijke uitspraken en zijn extravagante kledingstijl.

Wally was vooral in eigen land populair, maar hij probeerde ook internationaal door te breken. Hij vergeleek zich graag met zijn grote voorbeeld Frank Sinatra en trad onder meer op in Las Vegas. Ook zong hij in de jaren zeventig in diverse Europese landen en zelfs in Rusland en China. Het lied Chérie werd in het Chinees vertaald.

De zanger noemde zich graag The Voice of Europe en had naar eigen zeggen een grote schare fans. Maar sommige critici lieten zich spottend over hem uit. Zo hadden grappenmakers voor zijn huis in Erteveld een groot naambord geplaatst, zodat fans hem makkelijk konden vinden voor een handtekening of een foto.

Tino Martin genomineerd voor Edison

De Nederlandstalige zanger Tino Martin is genomineerd voor een Edison 2016 met zijn album “Jij Liet Mij Vallen” zo maakte de organisatie vanochtend bekend.

Het album van 1 de meest geboekte artiesten van 2015 werd in oktober uitgebracht en staat al maanden genoteerd in de album charts. De zanger geeft op 28 mei een groot concert in de Heineken Music Hall.
 
Andere genomineerden in de diverse categorieën zijn o.a. Anouk met haar single ‘Dominique’, De Staat voor ‘Witch Doctor’ en Lil’Kleine en Ronnie Flex voor ‘Drank en Drugs’.
 
Edison Pop vindt dit jaar plaats op maandagavond 21 maart aanstaande. Tijdens dit besloten evenement vanuit The Harbour Club, Amsterdam worden de winnaars bekendgemaakt en de beeldjes uitgereikt.
 
De Edison Pop 2016 categorieën zijn Pop, Rock, Hiphop, Dance, Alternative, Nieuwkomer, Volksmuziek, Videoclip, Album, Song, en Oeuvreprijs.
 
Alle categorieën zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van eigen bodem.

Maan wint The Voice of Holland

De pas achttienjarige Maan is vrijdagavond door de kijkers gekozen tot winnares van de zesde editie van The Voice of Holland. Zij moest het opnemen tegen rocker Dave, de ervaren zangeres Jennie Lena en ballad-zanger Brace. De winnares krijgt, naast de felbegeerde titel, een auto en een platencontract.

De finale van de muzikale talentenjacht vond plaats na zestien wekelijkse uitzendingen. In de laatste aflevering van het succesvolle RTL4-programma zongen de vier overgebleven talenten hun eigen nieuwe single en zongen ze een duet met een Nederlandse artiest. Waylon, Douwe Bob, Jan Smit en Marco Borsato (de coach van Maan) beklommen hiervoor het podium.

Verder zongen de finalisten solo nog een nummer en waren er optredens van de Amerikaanse singer-songwriter Mike Posner en de Engelse zangeres Fleur East.

De zangers werden begeleid door de coaches Anouk, Marco Borsato, Ali B en Sanne Hans. The Voice, met blinde audities waarbij de coaches hun stoel omdraaien als ze enthousiast zijn over een lied, was voor het eerst in 2010 in Nederland te zien. De inschrijving voor het zevende seizoen is al geopend.

The Voice wordt geproduceerd door mediabedrijf Talpa, dat met het tv-programma ook in het buitenland succesvol is. Er zijn al 65 lokale versies gemaakt, die uitgezonden zijn in 180 landen.

Jan Smit / KluBBB3 met album binnen op nr. 7 in Duitse hit lijst

Het nieuwe album ‘Vorsicht Unzensiert!’van KluBBB3, de nieuwe band van Jan Smit samen met zijn Duitse collega zanger/presentator Florian Silbereisen en Belgische collega zanger Christoff, is binnen één week na releasedatum vandaag op nr. 7 binnengekomen in de Duitse album lijst.

De eerste single van het album:  'Du schaffst das schon', begeleid door een geweldige videoclip, stond direct op nr. 1 in de Duitse schlager iTunes lijst

Afgelopen week tourde KluBBB3 al met hun eigen tourbus door Duitsland van Berlijn tot Düsseldorf en traden ze op in hun eerste TV show “Das Erste”. Tijdens de Smago Awards in Berlijn werd KluBBB3 verrast met hun eerst Schlager Award.

Videoclip John de Bever trekt ruim anderhalf miljoen kijkers!

John de Bever blijft voorlopig met recht tevreden lachen: de videoclip van zijn hit ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’ is online meer dan anderhalf miljoen keer bekeken!

Ook zijn er plannen voor een nieuwe single, een compleet nieuwe theatershow én krijgt zijn samenwerking met Marianne Weber een speciaal vervolg.

John de Bever scoort een nationale hit met ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’. Meer dan 1.500.000 keer is de bijbehorende videoclip bekeken via YouTube. Jong en oud, iedereen is in de ban van dit meeslepende nummer, wat vooral ook blijkt uit de waanzinnige reacties tijdens de wekelijkse optredens in het land. Achter de schermen wordt inmiddels hard gewerkt aan de vervolgsingel, die medio maart wordt uitgebracht.

Daarnaast brengt de volkszanger, begeleid door zijn 12-koppige live band, zondag 24 april 2016 een ruim twee uur durende ode aan het Nederlandse Levenslied in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Met onder anderen de ‘Koningin van het Levenslied’ Marianne Weber én Sieneke als special guests aan zijn zijde, brengt de populaire charmezanger, naast zijn eigen repertoire, de grootste Nederlandstalige hits.

Op dit moment scoort ‘Dat Is De Liefde’ eveneens hoog in de Nederlandse hitlijsten. Het duet met Marianne Weber krijgt mede dankzij de mooie vriendschap van het duo en niet in de laatste plaats hun wederzijdse liefde voor het levenslied, dit jaar nog een bijzonder vervolg. Hun muzikale doel: samen het échte levenslied weer voor honderd procent op de kaart zetten!

Aangepaste gage voor optredens van Sieneke

Sieneke – DE PRINSES VAN HET LEVENSLIED - scoort erg goed met haar laatste singel “Het gat van de deur”. Het nummer is een echte kroeghit!

Ook het aantal views op Youtube liegen er niet om. Binnen 4 maanden bijna een kwart miljoen views!

Vanaf heden hanteren wij de volgende prijzen voor Sieneke:

Voor kleine kroegen en besloten feesten (< 200 personen): 1.250,-  excl. 6% BTW excl. BUMA

Voor overige optredens: € 1.495,- excl. 6% BTW excl. BUMA

Die Cappuccinos ontvangen voor de 3e keer Smago Award

Die Cappuccinos hebben afgelopen zondag in Berlijn voor de derde keer een Smago Award gekregen, de belangrijkste Schlager Award in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Nadat de band in 2011 en 2013 reeds een Award had gekregen in de categorie “Beste Videoclip” en “Beste band” was het dit jaar weer raak. Deze keer kregen zij de prijs in de categorieën “Kaempfer des Jahres” en “Erfolgreichste Gruppe  von 2015 in der Rundfunk-Hitparaden”. Een erkenning voor de successen in 2015.

Bandleider Rene Ursinus, ,,het is een mooie erkenning voor het harde en succesvol werken wat wij dit jaar samen met hele team hebben gedaan. We zijn erg trots op dat we deze prijs weer in ontvangst mogen nemen.”

Verdere winnaars waren dit jaar o.a. Jan Smit met Klubbb3, DJ Otzi, Heino en Voxxclub.

Die Cappuccinos staan al sinds maart 2015 tot heden onafgebroken in de Duitse radiocharts.
Nadat de band in maart met hun single “Rosanne” in de top 100 kwam, werd er een crowdfunding campagne gestart voor het nieuwe album. Het album, dat hierdoor deels werd gefinancierd heeft 4 weken in de Duitse Charts Top 100 gestaan.

Volgende maand is de release van hun DVD “Curacao, Holland unter Palmen”, die op het eiland Curacao werd opgenomen.

Disney Channel verbindt Femke Meines aan zender

Tijdens een Disney geinspireerde fashion photoshoot met een populair meidentijdschrift (CosmoGirl – 8 pagina’s) kondigde Disney Channel aan samen te werken met het Nederlandse multi-talent Femke Meines.

De zangeres (Tuitjenhorn, 2000) wordt opgenomen in verschillende projecten van Disney Channel, waaronder een nieuwe serie die uit zal komen in het voorjaar van 2016. Eerder werkten Femke en Disney Channel al samen voor een muzieknummer van Disney Violetta waarbij de twee popsterren samen in een videoclip te zien waren.

Gustavo Branger, Vice President Disney Channels Belenux, zegt over de samenwerking: “We zijn enorm verheugd dat Femke onderdeel wordt van onze Disney Channel-familie en dat we met haar samen zullen werken op verschillende projecten. Dit sluit aan op onze doorlopende strategie om lokale en internationale content te combineren, door de productie van lokale series die aansluiten op de wens vanuit Nederlandse kinderen en gezinnen. Natuurlijk vullen we deze lokale content aan met internationale producties, zoals Violetta, The Evermoor Chronicles, Summer Break Diaries, Descendants en vele andere titels. Als onderdeel van deze strategie willen we graag grote talenten aan boord nemen van ons Disney schip. We zijn ervan overtuigd dat Femke perfect past binnen deze strategie en volledig aansluit bij Disney Channel.”

Zowel Femke’s muzikale carrière als haar presentatie werkzaamheden gaan als een speer sinds het winnen van het Junior Songfestival in 2012. Zo werkte Femke eerder al samen met RTL, Sony Music, Tjeerd Oosterhuis, Nickelodeon en Disney Channel.

Ze werkte mee aan verschillende evementen, zoals de Disney Channel Zomertour en verzorgde diverse backstage reportages voor onder andere Telekids, Kids Top 20 en Disney Channel, zoals de reportage voor de film Descendants en de populaire serie Ales & Co. Over de samenwerking met Disney Channel zegt Femke: “ Ik ben enorm blij dat ik na Violetta en Descendants opnieuw verbonden wordt aan projecten voor Disney Channel Nederland. Het is fantastisch en een absolute droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om weer met iedereen te werken en onderdeel uit te maken van deze kids tv-zender.”