Frans Bauer scoort met 'What the Frans'

Het nieuwe programma van Frans Bauer, What the Frans?!, heeft zich ontpopt als een kijkcijferkanon. De eerste aflevering trok zaterdagavond ruim 1,1 miljoen kijkers.

Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. In het programma op NPO1 laat Bauer mensen onverwachte dingen doen: een oma die motorcrosst of een politieman die in maillot meedoet aan een balletuitvoering.

De show nam de vierde plaats in de kijkcijfer-top 25 in. Bovenaan stond Ik Vertrek 10 Jaar, dat werd bekeken door 1,6 miljoen mensen, gevolgd door Studio Sport (1,43 miljoen) en het Achtuurjournaal (1,41 miljoen).

Nick & Simon maken eerste interactieve videoclip

Afgelopen week ging de nieuwe single ‘Open Je Hart’ van Nick & Simon, afkomstig van het nog te verschijnen album ‘Open’, in release. Binnen een paar uur stond ‘Open Je Hart’ op #1 in de iTunes Top 100.
De bijbehorende clip is innovatief vanwege de interactieve functionaliteit. De kijker bepaalt zelf welke verhaallijn hij / zij volgt door gebruik te maken van de ‘O’ –toets op het toetsenbord. Niet eerder maakte een Nederlandse artiest gebruik van deze techniek in een videoclip.

In de single ‘Open je Hart’ is te horen dat Nick & Simon een sterke muzikale ontwikkeling hebben doorgemaakt sinds het vorige studio-album ‘Sterker’ (2012).

Het complete nieuwe album ‘Open’ gaat op 18 september in release en wordt op vrijdag 2 oktober voor het eerst live gepresenteerd in de uitverkochte Rock- en Poptempel Paradiso (Amsterdam). De release gaat tevens gepaard met een opvallende kunstexpositie in Museum de Fundatie (Zwolle) en met het verschijnen van een eenmalige uitgave van het ‘Nick & Simon’ magazine. 

Op 19 december staat de muzikale kerstshow ‘Christmas With Nick & Simon – I’m Dreaming Of A White Christmas’ in de Rotterdamse Ahoy op de planning. Wegens groot succes werd besloten om een tweede en derde kerstconcert te organiseren op zondag 20 december (avond en matinee). De twee concerten op de zondag waren binnen enkele dagen uitverkocht; er zijn nog wel enkele kaarten beschikbaar voor de show op zaterdag 19 december. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Nationale Theater Kassa.
‘Open Je Hart’ is alleen digitaal als single beschikbaar via iTunes en streaming te beluisteren op Apple Music en Spotify.

De BUMA NL Awards

Op maandag 14 september worden De Buma NL Awards uitgereikt. Er zijn dit jaar twee publieksprijzen voor de categorie ‘Grootste Talent’ en ‘Favoriete Single’.

Breng je stem uit en zorg dat jouw favoriete artiest een Award in de wacht sleept. Je kunt tot en met vrijdag 4 september 12:00 uur, 1 keer per dag, je stem uitbrengen.

Grootste Talent; Jeffrey Heesen, Mike Peterson en Tino Martin.

Favoriete Single; André Hazes Jr (Ik leef mijn eigen leven) , John de Bever (Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht) en Samantha Steenwijk (Lieveling wat hou ik van jou)

STEM HIER; http://sterren.avrotros.nl/bumanl-awards/breng-hier-je-stem-uit/

De grote winnaars worden op maandagavond 14 september bekendgemaakt tijdens: ‘Sterren.nl presenteert: De Buma NL Awards’. De show wordt op woensdag 16 september om 16:20 uur op NPO1 uitgezonden.

Rudy de Wit zet succeskoers door met nieuwe singel

“Kom En Zing Mee” is de titel van de nieuwe single van Rudy de Wit. Met deze door Harald Queens geproduceerde single heeft Rudy weer een échte “Rudy de Wit-plaat” in handen, die naadloos in het rijtje past van hits als “Sweet Love”, “Kom Bij Mij” en “Ga Met Me Mee”.

Vorig jaar verscheen Rudy’s debuutalbum “Ga Met Me Mee” en inmiddels is de Tilburger Rudy de Wit uitgegroeid tot een ware volksheld. Zijn liedjes worden veelvuldig gedraaid op de Nederlandse en Vlaamse radiostations én in de kroegen en Rudy heeft een goedgevulde agenda met optredens.

De verwachting is dan ook dat binnenkort iedereen de nieuwe single “Kom En Zing Mee” weer luidkeels mee zal zingen, zoals het ook met Rudy’s vorgaande singles is vergaan.

Red Gell Media produceerde de prachtige videoclip van “Kom En Zing Mee” welke volop te bewonderen is op de clipkanalen.

Nieuwe single Henny Thijssen

" Laat me nu gaan "  is de titel van de nieuwe single van Henny Thijssen. Henny is onlangs een samenwerking aangegaan met Studio One Records in Enschede. De tekst van de single heeft Thijssen zelf geschreven en producer Justin Pieplenbosch nam de productie op zich. 

"Ik heb al heel veel dingen voor Johnny Sap van Studio One gedaan, waaronder het schrijven van liedjes voor veel artiesten. Het is de eerste keer dat ik als artiest een samenwerking met hem ben aangegaan. Qua gevoel zit dit gewoon goed. Mijn nieuwe single heeft een hoog Hazes gehalte. Het past in de lijn wat ik op de bühne zing. Het is ook mijn stijl van schrijven. Ik hoop dan ook van harte dat dit een succes gaat worden, niet alleen voor mij, maar zeker voor de mensen die in mij geloven", vertelt Henny.
 
Henny en Studio One hebben veel plannen gemaakt voor de toekomst. We hebben al een aantal nieuwe nummers op stapel liggen. Het zijn allemaal liedjes in de Hazes stijl omdat ik gek ben van dat repertoire", aldus Thijssen.
 
Henny Thijssen heeft aan meer dan 1000 releases meegewerkt en schreef o.a. nummers voor: Andre Hazes, Marianne Weber, Koos Alberts, Frans Bauer, Corry Koning, Dennie Christian, Stella, Henk Wijngaard, Frank van Etten, Lenie Gerrits, Tino Martin, Stef Ekkel en voor vele andere Nederlandse artiesten.

Coen en Sander van start op Radio 538

Het bekende radioduo Coen en Sander keert maandag na elf weken weer terug in de ether. Maar voor het eerst sinds 2006 niet op 3FM, maar op Radio 538. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn sinds begin augustus aan de slag voor de commerciële zender en vanaf maandag weer dagelijks op de radio te horen.

Hun populaire middagprogramma blijft onder de oude vertrouwde naam De Coen en Sander Show in de lucht en ook aan het uitzendtijdstip (van 16.00 tot 19.00 uur) verandert niets. Alleen op vrijdag is het duo nu niet meer te horen. De show op Radio 538 is vooral in de omlijsting anders. ,,Andere liedjes en vormgeving”, vertelde Lantinga eerder.

De radiovrienden waren na jaren bij BNN toe aan een nieuwe uitdaging, die ze hopen te vinden bij het commerciële station. ,,We hadden zin in een nieuwe stap, nieuwe mensen, een nieuwe impuls. Ik merk nu al dat er een andere energie is. Het is spannender en daardoor word je hopelijk creatiever.”

De vrijgekomen uren op NPO 3FM worden sinds begin juni ingevuld door Frank van der Lende.

Vliegende start voor de nieuwe single van Wesly Bronkhorst

Wesly Bronkhorst is “Zo Verwend”. Afgelopen zaterdag vloog er boven Spaarnwoude tijdens het Nederlandstalig muziek evenement Dutch Valley een vliegtuigje met een sleep waar op stond: “Zo Verwend Wesly Bronkhorst” verwijzend naar de titel van zijn nieuwe single.

Door alle stress van de afgelopen weken omtrent het hacken van zijn privé computer, heeft zijn management hem getrakteerd op dit unieke cadeau. ‘Wes is daar echt van geschrokken. We waren bang dat al onze nieuwe nummers op straat zouden komen te liggen’ aldus zijn manager. Gelukkig is dat niet gebeurd.

De release van Wesly zijn nieuwe album zal plaatsvinden op 21 november bij Het Rosarium In het Amsterdamse Amstelpark tijdens de Fans & Friends Dinner Show.

Nieuwe single en platenlabel voor Henk Dissel

Henk Dissel, in 2014 uitgeroepen tot Grootste Talent door BumaNL, brengt aanstaande vrijdag zijn nieuwe single ‘Stap voor Stap’ uit.  Met de release van deze single mogen de fans een knaller van een zomerhit verwachten.

Met de single ‘Stap voor Stap’ breekt er een nieuwe periode aan voor Henk. Naast deze single heeft hij ook een nieuw platencontract getekend bij platenlabel VoSound waar o.a Jan Smit mede-eigenaar van is. Jan Smit is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de track. VoSound vertegenwoordigt naast Henk Dissel en Jan Smit ook Monique Smit, George Baker, Jan Keizer en Anny Schilder. Ook de succesvolle ‘2 Kleine Kleutertjes’ reeks is een Vosound product.

Henk Dissel heeft meer dan 200 optredens per jaar en is daarmee één van de best geboekte artiesten van Nederland. De aankomende tijd zal hij zich focussen op de single ‘Stap voor Stap’. In het najaar zal de laatste hand gelegd worden aan zijn nieuwe album, waar naast de nieuwe single ook zijn vorige successen - zoals 'Een Bom' - op zullen verschijnen.

Manuel en Geza brengen remix uit

Dj-duo Manuel en Geza brachten dinsdag hun eerste officiële remix uit. Ze maakten een eigen versie van de Totally Summer 2015 die gratis te downloaden is op hun SoundCloud-pagina.

Géza Weisz was twaalf toen hij zijn eerste draaitafel kocht. Hij bezocht een lokale platenwinkel, Fat Beats, waar hij zijn eerste draailessen kreeg en zijn eerste plaat kocht. Nog geen jaar later trad Geza op in de Melkweg in Amsterdam. Daar is de passie ontstaan om te draaien voor een groot publiek.

Bijna zestien jaar later heeft Geza zowel nationale als internationale boekingen. Van clubs tot aan festivals tot aan het vaste nieuwe gezicht van Totally Summer. Samen met beste vriend Manuel Broekman als MC draait hij tegenwoordig een set van r&b, disco, house en deep house.

Monique Smit bevallen van zoontje

Monique Smit is zaterdag voor de allereerste keer moeder geworden. Monique heeft het leven geschonken aan een zoon. Het kindje luistert naar de naam Noah.

Een gelukkige Jan Smit grapt op Twitter: "Voorlopig blijf ik dus de enige van de familie Smit die meisjes kan maken...  Ik ben weer oom geworden van Noah!"

Trotse tante Jenny, de zus van Monique, is dolblij met de geboorte van de baby. "Hoera, m'n super lieve knappe neefje is geboren", zo laat ze op social media weten.

Monique zei onlangs in Fabulous Mama dat ze erg opzag tegen de bevalling. "Ik lig er 's nachts wakker van. Ik ga over alles twijfelen", gaf Monique toe. "Ik stel mezelf maar gerust met het idee dat iedereen het kan. Eruit is eruit, toch?"

Noah is het broertje van Milan, de zoon die Moniques vriend Martijn heeft uit een eerdere relatie.