Tino Martin genomineerd voor Edison

De Nederlandstalige zanger Tino Martin is genomineerd voor een Edison 2016 met zijn album “Jij Liet Mij Vallen” zo maakte de organisatie vanochtend bekend.

Het album van 1 de meest geboekte artiesten van 2015 werd in oktober uitgebracht en staat al maanden genoteerd in de album charts. De zanger geeft op 28 mei een groot concert in de Heineken Music Hall.
 
Andere genomineerden in de diverse categorieën zijn o.a. Anouk met haar single ‘Dominique’, De Staat voor ‘Witch Doctor’ en Lil’Kleine en Ronnie Flex voor ‘Drank en Drugs’.
 
Edison Pop vindt dit jaar plaats op maandagavond 21 maart aanstaande. Tijdens dit besloten evenement vanuit The Harbour Club, Amsterdam worden de winnaars bekendgemaakt en de beeldjes uitgereikt.
 
De Edison Pop 2016 categorieën zijn Pop, Rock, Hiphop, Dance, Alternative, Nieuwkomer, Volksmuziek, Videoclip, Album, Song, en Oeuvreprijs.
 
Alle categorieën zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van eigen bodem.

Maan wint The Voice of Holland

De pas achttienjarige Maan is vrijdagavond door de kijkers gekozen tot winnares van de zesde editie van The Voice of Holland. Zij moest het opnemen tegen rocker Dave, de ervaren zangeres Jennie Lena en ballad-zanger Brace. De winnares krijgt, naast de felbegeerde titel, een auto en een platencontract.

De finale van de muzikale talentenjacht vond plaats na zestien wekelijkse uitzendingen. In de laatste aflevering van het succesvolle RTL4-programma zongen de vier overgebleven talenten hun eigen nieuwe single en zongen ze een duet met een Nederlandse artiest. Waylon, Douwe Bob, Jan Smit en Marco Borsato (de coach van Maan) beklommen hiervoor het podium.

Verder zongen de finalisten solo nog een nummer en waren er optredens van de Amerikaanse singer-songwriter Mike Posner en de Engelse zangeres Fleur East.

De zangers werden begeleid door de coaches Anouk, Marco Borsato, Ali B en Sanne Hans. The Voice, met blinde audities waarbij de coaches hun stoel omdraaien als ze enthousiast zijn over een lied, was voor het eerst in 2010 in Nederland te zien. De inschrijving voor het zevende seizoen is al geopend.

The Voice wordt geproduceerd door mediabedrijf Talpa, dat met het tv-programma ook in het buitenland succesvol is. Er zijn al 65 lokale versies gemaakt, die uitgezonden zijn in 180 landen.

Jan Smit / KluBBB3 met album binnen op nr. 7 in Duitse hit lijst

Het nieuwe album ‘Vorsicht Unzensiert!’van KluBBB3, de nieuwe band van Jan Smit samen met zijn Duitse collega zanger/presentator Florian Silbereisen en Belgische collega zanger Christoff, is binnen één week na releasedatum vandaag op nr. 7 binnengekomen in de Duitse album lijst.

De eerste single van het album:  'Du schaffst das schon', begeleid door een geweldige videoclip, stond direct op nr. 1 in de Duitse schlager iTunes lijst

Afgelopen week tourde KluBBB3 al met hun eigen tourbus door Duitsland van Berlijn tot Düsseldorf en traden ze op in hun eerste TV show “Das Erste”. Tijdens de Smago Awards in Berlijn werd KluBBB3 verrast met hun eerst Schlager Award.

Videoclip John de Bever trekt ruim anderhalf miljoen kijkers!

John de Bever blijft voorlopig met recht tevreden lachen: de videoclip van zijn hit ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’ is online meer dan anderhalf miljoen keer bekeken!

Ook zijn er plannen voor een nieuwe single, een compleet nieuwe theatershow én krijgt zijn samenwerking met Marianne Weber een speciaal vervolg.

John de Bever scoort een nationale hit met ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’. Meer dan 1.500.000 keer is de bijbehorende videoclip bekeken via YouTube. Jong en oud, iedereen is in de ban van dit meeslepende nummer, wat vooral ook blijkt uit de waanzinnige reacties tijdens de wekelijkse optredens in het land. Achter de schermen wordt inmiddels hard gewerkt aan de vervolgsingel, die medio maart wordt uitgebracht.

Daarnaast brengt de volkszanger, begeleid door zijn 12-koppige live band, zondag 24 april 2016 een ruim twee uur durende ode aan het Nederlandse Levenslied in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Met onder anderen de ‘Koningin van het Levenslied’ Marianne Weber én Sieneke als special guests aan zijn zijde, brengt de populaire charmezanger, naast zijn eigen repertoire, de grootste Nederlandstalige hits.

Op dit moment scoort ‘Dat Is De Liefde’ eveneens hoog in de Nederlandse hitlijsten. Het duet met Marianne Weber krijgt mede dankzij de mooie vriendschap van het duo en niet in de laatste plaats hun wederzijdse liefde voor het levenslied, dit jaar nog een bijzonder vervolg. Hun muzikale doel: samen het échte levenslied weer voor honderd procent op de kaart zetten!

Aangepaste gage voor optredens van Sieneke

Sieneke – DE PRINSES VAN HET LEVENSLIED - scoort erg goed met haar laatste singel “Het gat van de deur”. Het nummer is een echte kroeghit!

Ook het aantal views op Youtube liegen er niet om. Binnen 4 maanden bijna een kwart miljoen views!

Vanaf heden hanteren wij de volgende prijzen voor Sieneke:

Voor kleine kroegen en besloten feesten (< 200 personen): 1.250,-  excl. 6% BTW excl. BUMA

Voor overige optredens: € 1.495,- excl. 6% BTW excl. BUMA

Die Cappuccinos ontvangen voor de 3e keer Smago Award

Die Cappuccinos hebben afgelopen zondag in Berlijn voor de derde keer een Smago Award gekregen, de belangrijkste Schlager Award in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Nadat de band in 2011 en 2013 reeds een Award had gekregen in de categorie “Beste Videoclip” en “Beste band” was het dit jaar weer raak. Deze keer kregen zij de prijs in de categorieën “Kaempfer des Jahres” en “Erfolgreichste Gruppe  von 2015 in der Rundfunk-Hitparaden”. Een erkenning voor de successen in 2015.

Bandleider Rene Ursinus, ,,het is een mooie erkenning voor het harde en succesvol werken wat wij dit jaar samen met hele team hebben gedaan. We zijn erg trots op dat we deze prijs weer in ontvangst mogen nemen.”

Verdere winnaars waren dit jaar o.a. Jan Smit met Klubbb3, DJ Otzi, Heino en Voxxclub.

Die Cappuccinos staan al sinds maart 2015 tot heden onafgebroken in de Duitse radiocharts.
Nadat de band in maart met hun single “Rosanne” in de top 100 kwam, werd er een crowdfunding campagne gestart voor het nieuwe album. Het album, dat hierdoor deels werd gefinancierd heeft 4 weken in de Duitse Charts Top 100 gestaan.

Volgende maand is de release van hun DVD “Curacao, Holland unter Palmen”, die op het eiland Curacao werd opgenomen.

Disney Channel verbindt Femke Meines aan zender

Tijdens een Disney geinspireerde fashion photoshoot met een populair meidentijdschrift (CosmoGirl – 8 pagina’s) kondigde Disney Channel aan samen te werken met het Nederlandse multi-talent Femke Meines.

De zangeres (Tuitjenhorn, 2000) wordt opgenomen in verschillende projecten van Disney Channel, waaronder een nieuwe serie die uit zal komen in het voorjaar van 2016. Eerder werkten Femke en Disney Channel al samen voor een muzieknummer van Disney Violetta waarbij de twee popsterren samen in een videoclip te zien waren.

Gustavo Branger, Vice President Disney Channels Belenux, zegt over de samenwerking: “We zijn enorm verheugd dat Femke onderdeel wordt van onze Disney Channel-familie en dat we met haar samen zullen werken op verschillende projecten. Dit sluit aan op onze doorlopende strategie om lokale en internationale content te combineren, door de productie van lokale series die aansluiten op de wens vanuit Nederlandse kinderen en gezinnen. Natuurlijk vullen we deze lokale content aan met internationale producties, zoals Violetta, The Evermoor Chronicles, Summer Break Diaries, Descendants en vele andere titels. Als onderdeel van deze strategie willen we graag grote talenten aan boord nemen van ons Disney schip. We zijn ervan overtuigd dat Femke perfect past binnen deze strategie en volledig aansluit bij Disney Channel.”

Zowel Femke’s muzikale carrière als haar presentatie werkzaamheden gaan als een speer sinds het winnen van het Junior Songfestival in 2012. Zo werkte Femke eerder al samen met RTL, Sony Music, Tjeerd Oosterhuis, Nickelodeon en Disney Channel.

Ze werkte mee aan verschillende evementen, zoals de Disney Channel Zomertour en verzorgde diverse backstage reportages voor onder andere Telekids, Kids Top 20 en Disney Channel, zoals de reportage voor de film Descendants en de populaire serie Ales & Co. Over de samenwerking met Disney Channel zegt Femke: “ Ik ben enorm blij dat ik na Violetta en Descendants opnieuw verbonden wordt aan projecten voor Disney Channel Nederland. Het is fantastisch en een absolute droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om weer met iedereen te werken en onderdeel uit te maken van deze kids tv-zender.”

Nieuwe single voor Rene Karst

Rene Karst liet de productie dit keer over aan Kees Tel die er met Ierse invloeden een productie van maakte die de zanger ‘als gegoten’ past. ‘Kees maakt andere producties dan wat ik tot nu toe heb gedaan en ik vond het tijd voor een andere benadering van mijn FEESTPOP’!

Een positief vrolijke feestpop productie met een tekst die er toe doet. Karst wil met dit nummer een duidelijke boodschap meegeven die door iedereen op zijn of haar eigen manier verstaan kan worden.

Het idee om het nummer ‘Hollanders’ te schrijven kwam bij de zanger componist op nadat er tijdens een sportevenement weer een tribune vol met ‘oranje’ supporters zat die als ‘1 man’ achter onze Nederlandse sporters ging staan! ‘Dat geeft altijd zo’n trots gevoel’ aldus de zanger.

Inmiddels zijn de 15 miljoen mensen, 17 miljoen mensen geworden die allemaal HOLLANDERS zijn dus tijd voor een nieuw lied voor iedereen…

Der Schlager Edition! van GO! Après Ski 2016

Op Zaterdag 5 maart vindt in de Rotterdamse Ferro Dome Der Schlager Edition! van GO! Après Ski plaats!

Geniet van een uitbundige Après Ski avond gevuld met de beste artiesten, de beste après ski dj’s, het hoogste meezing gehalte en natuurlijk Duitse en Alpen gezelligheid!

 Niemand minder dan onder anderen Jan Smit, Gerard Joling, Wolter Kroes, Rob Ronalds, DJ Timmie Tirol, Thorsten von Lippe Biesterfeld, en Die Tolle Leute zullen het feestpodium van GO! Après Ski onveilig gaan maken!

De Alpenzusjes doen het met Macho Hans

De Alpenzusjes zetten hun traditionele winteroffensief in met een gloednieuwe apres-ski en carnavalskraker! De zingende zusjes, een lust voor oor en oog, gaan de komende maanden de hort op met "Macho Hans".

Sinds de Alpenzusjes in 2011 neerdaalden van hun Alpentop met ambiancebommetjes als "Naar Voren, Naar Achter, "Kontebonke", Wienie Wienie" en "Volg De Leraar", is geen enkel apres-ski, studenten-, carnavals- of welk feestje dan ook, meer veilig voor De Alpenzusjes!

De Alpenzusjes brengen een moderne, feestelijke show met veel interactie, helemaal anno 2015! Ze krijgen de zaal gegarandeerd ‘aan de gang’. Zing mee met de hits… want waar De Alpenzusjes komen… wordt het een feest om van te dromen!