Ancora krijgt opnieuw edelmetaal uitgereikt

De groep Ancora heeft de wind vol in de zeilen. Een kleine twee weken geleden kreeg zij geheel onverwacht een gouden award uitgereikt door Jan Smit voor hun debuut Vrij Als De Wind uit 2013 en gister volgde weer een grote verrassing.

Tijdens de uitzending van het Tv-programa Tijd Voor Max, waar zij te gast waren, kreeg Ancora namelijk nogmaals een gouden award. Dit keer was het edelmetaal voor het in 2015 verschenen tweede album Voorbij De Horizon. Martine van Os en Sybrand Niessen, het bekende presentatie duo van Tijd Voor Max, overhandigden de award.
 
De week kon toch al niet stuk voor Ancora, want afgelopen vrijdag ploften de champagnekurken ook al in verband met het bereiken van de nummer één positie van de GFK Dutch Album Top 100 met hun nieuwe album Door Weer En Wind. De groep zette daarmee een mooie traditie voort, want ook met de eerste twee, nu beide met goud bekroonde albums, wisten die plek te bereiken.
 
Al met al heeft de groep, die bestaat uit de drie zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree, een geheel eigen plek veroverd in de Nederlandse muziekwereld met hun unieke mix van traditionele Shantymuziek, Irish folk en pop. Mede dankzij producer/muzikant Edwin van Hoevelaak, die met die ingrediënten en de harmonieuze zang een robuuste sound creëert, die door zeer velen wordt gewaardeerd en die Ancora intussen een indrukwekkende aanhang heeft bezorgd.
 
Heel bijzonder is de keus van de groep om aan die alle drie de albums complete, kwalitatief hoogwaardige muziekspecials op dvd toe te voegen. De beelden van de groep op machtige schepen, in havens en op prachtige kusten passen namelijk perfect bij de muziek en de inhoud van de liedjes, waarvoor Jan Keizer en diens zoon Louis het overgrote deel schrijven.

Henk Dissel in Heineken Music Hall

Voor zanger Henk Dissel gaat op 8 april 2017 een lang gekoesterde wens in vervulling. Op die dag staat hij - begeleidt door de Bas van de Heuvelband - in de Heineken Music Hall.
 
Met 250 optredens per jaar is Henk Dissel een van de meest geboekte artiesten van Nederland. Ook stond hij al op grote festivals en concerten zoals Dutch Valley en Toppers in Concert. Op 8 april zal hij ter gelegenheid van zijn 10-jarig jubileum, zelf de hoofdact van de avond zijn. De sympathieke 25-jarige zanger kan het niet afwachten om er met zijn fans een onvergetelijke avond van te maken.

“De Heineken Music Hall, daar droom je natuurlijk van als zanger. Een geweldige zaal met een perfecte akoestiek. Ik kijk er naar uit om er met al mijn fans een fantastische avond van te maken. “ 
 

Nick & Simon krijgen 100% NL Oeuvre Award

Vandaag zijn Nick & Simon verrast met een 100% NL Oeuvre Award. Zij worden hiermee beloond voor hun gehele muzikale oeuvre. Het nietsvermoedende duo kreeg de Award uit handen van goede vriend Winston Gerschtanowitz.

Winston ging voor de gelegenheid in stijl met een speedboot naar Volendam, waar Nick & Simon een overleg hadden. Vanuit deze speedboot riep Winston met een megafoon de mannen toe dat ze naar buiten moesten komen voor een verrassing. Nick & Simon ontvingen vervolgens allebei een 100% NL Oeuvre Award.
Programmadirecteur Roland Snoeijer van 100% NL: “Dit jaar is een bijzonder jaar voor Nick & Simon, want zij vieren net als 100% NL hun 10-jarig jubileum. En wat hebben deze mannen in de afgelopen jaren eigenlijk niet gedaan?  Een succesvolle muzikale carrière met 11 nummer 1-hits. Nick & Simon waren ook te zien in een flink aantal televisieprogramma’s, brachten dit jaar een boek uit, deden Symphonica in Rosso en spelen al jaren rond kerst in Ahoy. Dit jaar staat er rond die tijd ook weer een grote jubileumconcertreeks op het programma.  Nick & Simon horen bij de Nederpop en daar wil 100% NL ze namens onze luisteraars graag voor belonen.”

Nick Schilder: “Meestal is een Oeuvre Award een afsluiting, natuurlijk sluiten we nu de eerste 10 jaar af. Maar we zijn zeker van plan om er nog 10 jaar aan vast te plakken.”
Simon Keizer: “100% NL heeft ons de afgelopen 10 jaar heel erg gesteund en daarom zeg ik: samen op naar ons 20 jarig jubileum.”

Op 7 februari 2017 worden de 100% NL Awards over 2016 uitgereikt, dé publieksprijs voor Nederlandse popmuziek. De 100% NL Oeuvre Award wordt traditiegetrouw eerder in het jaar uitgereikt.
Het is de zevende keer dat 100% NL een Oeuvre Award uitreikt. Eerder ontvingen René Froger, Paul de Leeuw, Jan Smit, BLØF, Marco Borsato en Guus Meeuwis de popprijs.

Speciale carnavalsgage voor Frans Duijts en Wolter Kroes

Ook dit jaar zijn Frans Duijts, Wolter Kroes weer voor een speciale carnavalsgage te boeken tijdens carnaval!

Deze acts worden gekenmerkt door onuitputtelijke energie, enorm veel enthousiasme en hoogstaand muzikaal vakmanschap, oftewel de garantie voor een goed feestje!

Carnavalsgage Frans Duijts 1 x 30 minuten:
 €2995,- Excl. BTW / Buma
Gage is inclusief monitorset.

Carnavalsgage Wolter Kroes 1 x 30 minuten:
 €3500,- Excl. BTW / Buma
Gage is inclusief monitorset.


Deze aanbiedingen gelden uitsluitend voor optredens die plaatsvinden van vrijdag 24 februari t/m dinsdag 28 februari 2017. Geen regiocheck in deze periode.

Volkszanger Frank van Etten is er klaar mee

'Voor jou is mijn hart nu gesloten'; de tekst van zijn nieuwe single is uit zijn eigen leven gegrepen. Frank van Etten is een volksjongen en een familieman; dan wil je veel geven, maar het kan ook teveel worden.  Hoe pijnlijk ook, soms moet je je hart sluiten voor iemand. Daar gaat dit lied over.

Het bijzondere is, dat het een heel vrolijk liedje is geworden. 'Voor jou is mijn hart nu gesloten' is een heerlijke meezinger en de dansvloer zal weer gevuld raken.  De videoclip is gemaakt door team Frank van Etten o.l.v. manager Willie Oosterhuis.

De videoclip is opgenomen in Amsterdam en Café Bolle Jan. Nancy Froger is enthousiast. "Frank is hier als negenjarige jongen begonnen. Gelukkig is zijn hart voor ons nooit gesloten geweest en het is nog een super kroeghit ook".

Frank van Etten is sowieso aan een opmerkelijk productief jaar bezig. Na de danshit 'Ik wil met je dansen' en de power ballad 'Als een engel op mijn pad' is 'Voor jou is mijn hart nu gesloten' de 3de single in 2016.
Het zijn allemaal liedjes van het grote album, dat Frank van Etten op 4 november 2016 in het TOV Gebouw in Helmond zal presenteren.

De single en het album worden wederom door het bekende label NRGY op de markt gebracht.

Edsilia Rombley nu ook te boeken met All Female Band

In het voorjaar van 2016 zette Edsilia Rombley met haar te gekke live band, bestaande uit vijf(!) vrouwen, 30 theaters door heel Nederland op zijn kop met haar muzikale programma 'Mama Sings'!

Als afsluiting van deze succesvolle reeks stond Edsilia 20 augustus jl. in het drukbezochte Openluchttheater Vondelpark te Amsterdam om het publiek nog 1 keer te trakteren op deze te gekke show.

Vanaf nu is zij in deze formatie ook te boeken voor uw evenement, besloten of openbaar.

Edsilia Rombley en haar band verrassen uw gasten met heerlijke Nederlands- en Engelstalige soul- en popnummers, die zij op geheel eigen wijze weten te brengen.

Natuurlijk is en blijft Edsilia Rombley ook te boeken als tape-act (incl. 2 danseressen), met pianist, klein akoestisch en als gastsoliste met andere bands/orkesten en muzikale gezelschappen in de hafabra-scene. 

Nieuwe zomersingle Jan Smit

Gisteren is de 5e single van Jan Smit ter ere van het ‘20 jaar Jan Smit’ jubileumjaar gereleased. De track getiteld ‘Jij Laat Mij Niet Slapen’ is een liedje met een kwinkslag.

‘Jij Laat Mij Niet Slapen is een vrolijk liedje welke gaat over de liefde! De videoclip van de track ging gisteravond in première bij RTL Boulevard. De clip is net even anders dan de fans gewend zijn van Jan. ‘Ik vind het te gek dat we een grafische clip hebben gemaakt, het is vrolijk en past helemaal bij het gevoel van ‘Jij Laat Mij Niet Slapen’ aldus Jan Smit.

Het liedje is vanaf vandaag te downloaden via deze link, te streamen via deze link en de video is te vinden op Youtube via deze link. De track is de 5e single in het 20 jaar Jan Smit Jaar. 20 September komt de 6e single uit en zijn gloednieuwe langverwachte studio-album getiteld 20.

Guus Bok ook komend seizoen vaste huisband FOX Sports NL

De Guus Bok Liveband is ook in het seizoen 2016/2017 de vaste huisband van het voetbalprogramma ‘De Eretribune’ van FOX Sports NL. Vanaf januari zorgt de band voor een gezellige sfeer in de studio en zweept het publiek op met Nederlandstalige klassiekers en eigen Nederpop.

 Fox Sports en Guus Bok gaan graag met elkaar door. ‘Het is heel cool om met de band te spelen tijdens het programma,’ aldus de zanger. ‘Bovendien voelen we een sterke klik met het team van Fox Sports.

Toen we hoorden dat presentatrice Helene ook doorging, was de keuze snel gemaakt,’ grapt hij.

Speciaal voor het komende seizoen schreef de zanger, samen met vaste tekstschrijver Rico Hop en gitarist Zoltan, een nieuw openingslied voor het televisieprogramma: ‘Dit Is Nog Maar Het Begin.’ Het lied beschrijft de spanning die voelbaar is vlak voor een belangrijke wedstrijd. Het eigen lied ‘Mooier Wordt Het Niet’ neemt de plek in van ‘Nadien’ als vaste afsluiter van de show.

Foto: Jeroen van Lelieveld

Wie stem jij in het voorprogramma van Jan Smit?

Voor zijn elfstedentour langs 11 grote steden in Nederland dit najaar, is Jan Smit op zoek naar artiesten die zijn voorprogramma gaan verzorgen.

Per concert zijn 5 artiesten genomineerd die kans maken. Na de stemperiode zal op RADIONL bekend gemaakt worden, welke artiest het voorprogramma mag doen. Voor het eerste concert op zaterdag 24 september in Den Bosch kan vanaf vandaag een maand lang gestemd worden op Gino Graus, Jeffrey Heesen, Mathijs Koning, William Burg en Yoeri L’Abee.

In de maand september kan er gestemd worden voor de concerten in oktober. En een maand later zijn de artiesten die kans maken in november aan de beurt. Onder de stemmers zullen per locatie een aantal vrijkaarten verloot worden.

Kijk snel op www.radionl.fm en stem! http://www.radionl.fm/jan-smit-actie/

Dana Winner lanceert zomersingle

Het kan geen toeval zijn: net nu er eindelijk zonnig en warm weer voorspeld wordt, lanceert Dana Winner haar gloednieuwe zomersingle ‘Jij Bent De Zon & Ik De Maan’.

Het is Dana Winner op haar best want de single is een fantastisch feelgood-nummer waar je instant vrolijk van wordt. Bij het liedje hoort ook een mooie en opvallende clip die Dana opnam in een eeuwenoude waterburcht omringd door een weelde aan bloemen.  Wat de clip nog meer speciaal maakt, is dat hij volledig opgenomen werd in slechts 1 shot.

En wie dacht dat Dana een braaf imago had, moet die mening dringend herzien want voor de clip liet Dana een tattoo aanbrengen. Jawel !

Het lijkt dat 2016 echt het jaar van Dana Winner aan het worden is. Het begon met ‘Liefde voor Muziek’ en de tv-hits uit dat programma, het wordt nu verdergezet met de lancering van ‘Jij Bent De Zon & Ik De Maan’, de nieuwe single van het gouden album ‘PUUR’ en in het najaar staan er nog 4 spetterende exclusieve PUUR-concerten op het programma van Dana met haar XXL Band.

Op 24 september treedt ze op in het Ethias Theater te Hasselt, op 14 oktober in Capitole te Gent, op 4 november in het Kursaal te Oostende en op 11 november in de Stadsschouwburg te Antwerpen.