DJ Hardwell als stemacteur in Minions

Met zijn rol in de nieuwe Minions-film is er een droom uitgekomen voor dj Hardwell.

"Ik ben groot fan van de Minions, dus toen ik werd gevraagd voor de film hoefde ik er niet over na te denken", aldus de wereldberoemde dj, die zegt dat het een droom was om een stem voor een animatiefilm in te spreken.

Hardwell spreekt de rol in van bad guy Walter Nelson Junior in de film. Dat vond hij in het begin best lastig. "Het is best heel moeilijk om je in te leven, maar ik had er gelukkig beelden bij."

Wat betreft Robbert van de Corput, zoals de dj eigenlijk heet, is dit niet de laatste keer dat hij als stemacteur aan de slag ging. "Ik ben ook groot fan van Disney-films, dus ik zou het heel leuk vinden om ook een keer wat voor Disney te doen."

Albert West op intensive care na fietsongeluk

Albert West is woensdag op de intensive care beland na een fietsongeluk. Hoe erg hij eraan toe is moet nog blijken.

West kwam tijdens het ongeval op zijn hoofd terecht, nadat hij in botsing kwam met een wielrenster, dat vertelt zijn management aan Privé.

Albert reed op zijn driewielerfiets  in de polder van Maren-Kessel toen het ongeval plaatsvond. De zanger werd met hoofdletsel naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij volgens zijn bezorgde vrouw vooral veel slaapt. De komende 72 uur moeten uitwijzen wat het letstel exact is.

Eind 2012 werd West getroffen door een ruggenmerginfarct waarvan hij nog steeds volop aan het revalideren is. Vandaar dat hij ook op een driewieler fietst.

BN`ers gaan los op Ibiza

Nederlandse artiesten zetten de boel op stelten op Ibiza.

Op uitnodiging van presentator Jan Smit zijn onder anderen Do, Frans Duijts, Anouk Maas en Lange Frans afgereisd naar het Spaanse eiland voor opnamen van De Beste Zangers van Nederland.

Het muziekprogramma is vanaf 13 juni te zien op NPO1. Op social media plaatsen de zangers jaloersmakende foto’s waarop te zien is dat volop wordt genoten van zon en zang.

Frans Bauer verrassend op Parkpop

Frans Bauer maakt op 28 juni zijn debuut op Parkpop in Den Haag. De zanger van het levenslied stond al enkele jaren op het verlanglijstje van de organisatie.

Volgens programmeur Claudia Raven zoekt Parkpop de breedte op. “Frans was onze wens en een optreden werd alleen maar aantrekkelijker toen bleek dat hij zulke evenementen zelden tot nooit doet.” Van een koerswijziging wil ze echter niks weten. “Het wordt geen Holland op de kar, maar Frans Bauer is de enige in zijn segment. Hem willen we graag”, aldus Raven tegen Metro.

De programmeur weet dat het binnenhalen van Bauer tongen zal losmaken. “Er zullen mensen zijn die het geweldig vinden en anderen niet. Vorig jaar kon men wat vinden van een optreden van een neusklankviertal uit Mongolië, zo blijft het.”
Pupil

Bauers manager Sjoerd Bodewes meent dat zijn pupil er zin in heeft. “Frans doet elk jaar theaterconcerten en treedt veel op besloten evenementen op. Parkpop sluit hier mooi bij aan. Hij kijkt ernaar uit om er op te treden. Zijn muziek spreekt mensen van jong tot oud aan, misschien verwachten ze hem juist wel. Iedereen kent Frans, hij komt er vast goed tot zijn recht.”

Ook George Baker op Dutch Valley

George Baker treedt op in de show van Coen en Sander op Dutch Valley. Dat heeft het muziekfestival met louter Nederlandse acts gemeld.

Behalve George Baker maken ook andere artiesten uit de line-up van Dutch Valley hun opwachting bij Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Het duo heeft zelf de gasten voor de show uitgekozen Welke gasten dit zijn wordt begin juni bekendgemaakt.

George Baker is blij met de uitnodiging. “Ik ben benieuwd wat die gasten met mij gaan doen, het is altijd een verrassing wat ze met je uithalen,” zegt de veteraan. “Hoewel ik blij ben met hun uitnodiging werd het eigenlijk wel eens tijd dat ik op de main stage sta”, voegt Baker dan lachend aan toe.

Het festival met meer dan honderd artiesten viert dit jaar zijn vijfde editie. Behalve George Baker staan op 8 augustus onder anderen Golden Earring, DI-RECT, Jett Rebel, Nielson, Jan Smit, 3JS, Nick & Simon, Dennis van der Geest, Imca Marina, Kraantje Pappie en Wolter Kroes op een van de negen podia.

Ernst Daniël Smid en Coosje Smid op de Parade

Operazanger Ernst Daniel Smid treedt op het rondreizende theaterfestival De Parade op met een ode aan de karakters van William Shakespeare.

Rond de vierhonderdste sterfdag van de beroemde Engelse toneelschrijver brengt Smid, samen met onder anderen zijn dochter Coosje, Othello, Romeo en Julia, King Lear en Hamlet tot leven in een muzikale voorstelling.

Vader en dochter Smid vormen samen met Rein Hofman en Leonoor Koster het gelegenheidscollectief De Smederij. Hun voorstelling Erbij of niet erbij (dat is de vraag) is te zien in alle vier de steden die De Parade aandoet. Van 22 tot en met 24 juni in Rotterdam, van 6 tot met 8 juli in Den Haag, van 21 tot en met 24 juli in Utrecht en van 7 tot en met 10 augustus in Amsterdam.

Guus Meeuwis in Royal Albert Hall

Voor Guus Meeuwis is zondagavond een droom uitgekomen met zijn optreden in de Royal Albert Hall in Londen. Het concert in de prestigieuze zaal, waar dezer dagen ook onder anderen Eric Clapton en Mark Knopfler optreden, was uitverkocht.

De Brabantse zanger vierde met het bijzondere optreden zijn 20-jarige jubileum als artiest. Tijdens het concert speelde hij in chronologische volgorde zijn hits, te beginnen met Het is een nacht.

‘s Middags werkte zijn zestig man tellende crew nog hard om alles in orde te krijgen voor het concert. “Geweldig”, zei Meeuwis tegen het AD. “Dit is mijn droom en iedereen zet zich honderd procent in om die te laten slagen.”

De 5000 kaarten waren heel snel uitverkocht. De zaal zat vol met Nederlandse fans, waardoor Meeuwis het publiek gewoon in zijn eigen taal kon toespreken. “Heel bijzonder dat zoveel fans met me meekomen”, aldus de zanger. “Het is natuurlijk Pinksteren dus ook een fijn moment om een weekendje naar Londen te gaan.”

Nieuwe zomerse single voor Dennis Jones

Met de single “’n Doosje Vol Met Liefde” keert Dennis Jones terug naar zijn “roots” van zijn succesvolle reggae-achtige singles zoals “Don’t Wanna Give Up” (1988), “Heart Of Gold” (1991) en “De Zon Die Zal Schijnen” (2008).

“’n Doosje Vol Met Liefde” is geschreven door Roel Bloks (ook bekend als zanger Roel Thomas) en Piet van Beurden en afkomstig van Dennis’ nieuwe album “Een Nieuw Begin”. De productie lag in handen van topproducer Kees Tel (bekend van o.a. hits voor Jody Bernal, René Schuurmans en Gerard Joling) “Mijn eerste single “Don’t Wanna Give Up” was een reggae liedje en was in 1988 meteen mijn eerste Top 40 hit. Sindsdien loopt reggae als een rode draad door mijn repertoire en zijn uitgerekend die reggae liedjes mijn grootste hits gebleken. Na mijn laatste twee dansbare singles “Pak Me Kus Me” en “Red Me Als Je Kan (S.O.S.)” vond ik het weer tijd worden voor een reggae-achtige plaat.

De zomer komt eraan, en met mooi weer klinkt reggae nou eenmaal nóg lekkerder. Ik kreeg al veel positieve reacties op dit liedje toen mijn nieuwe album een paar maanden geleden verscheen. Eindelijk is hij nu ook uit op single” aldus Dennis over zijn nieuwe single.

De videoclip van “’n Doosje Vol Met Liefde” is volop te zien op de clipkanalen.

Kenny B nog steeds op nummer 1 in de single top 100

Kenny B blijft heer en meester in de Single Top 10. De Surinaamse zanger voert met zijn megahit Parijs voor de zesde week op rij de lijst aan.

Verder zijn er deze week opvallend weinig veranderingen. Vrijwel alle artiesten staan op dezelfde positie als vorige week. De enige nieuwe binnenkomer in de top tien is de Duitse zanger Felix Jaehn met zijn nummer Ain’t Nobody (Loves Me Better).

Jeffrey Heesen te gast bij Toppers 2015

Jeffrey Heesen zal dit jaar de half time show invullen bij De Toppers 2015 in de Amsterdam Arena.

Na zijn deelname aan Bloed, Zweet en Tranen is Jeffrey zeer succesvol, zowel in het land als in de hitlijsten. Kers op de taart is deze uitnodiging van De Toppers.

“ Mag ik de zon laten schijnen” staat nog steeds hoog in de lijsten en de nieuwe single is inmiddels opgenomen en het album is in de maak.

Jeffrey is te boeken voor 30 minuten durende optredens. Prijs/gage €1495,- excl. BTW/BUMA