Vaarwel, Adios is de nieuwe single van Ronnie Tober

Op 21 april wordt ras zanger/entertainer 70 jaar en dat moet gevierd worden! Geboren in 1945, geëmigreerd in 1948 naar Amerika werd hij ontdekt op 27 december 1963 door Willem Duys in het legendarische tv programma Voor de Vuist weg.

Ronnie Tober had z’n eigen TV shows voor de AVRO en was te gast in vele radio en televisieprogramma’s, maakte vele platen en cd’s en kreeg daarvoor ook enkele Gouden platen.

Ook vertegenwoordigde Ronnie ons land tijdens het Eurovisie Songfestival met het liedje “Ik vind je geweldig” en “Morgen”. Dat Ronnie een top zanger is bewijst het feit dat Ali-B hem in 2012 vroeg om mee te werken aan het tv programma “Ali-B Op Volle Toeren”. Een prachtige uitzending volgt met als hoogtepunt weer een notering in de Nederlandstalige Top 30 met “Er is niemand zoals jij”.

In 2013 zat Ronnie 50 jaar in het artiestenvak en kreeg van Jan Slagter de mogelijkheid om de TV show “50 jaar Ronnie Tober” te maken met medewerking van o.a. Anneke Grönloh, Carel Kraayenhof, Willeke D’estell, Christoff, Jorge Castro, Ciska Peters, Dayén en Rosetty de Ruiter. (Het programma is nog steeds via uitzending gemist te bekijken).

In de periode 2012 t/m heden heeft Ronnie diverse singles succesvol uitgebracht, maar dit nieuwe nummer is weer een échte Ronnie Tober plaat. Omroep Max krijgt de primeur, Ronnie is te gast op 21 april in het programma “Tijd voor Max” op NPO 2 om 17:30 uur. Daarvoor is Ronnie op Radio 5 Nostalgia te horen in het lunchprogramma van Tineke de Nooij.

De nieuwe single is vanaf 15 april te downloaden bij alle legale downloadportals en wordt uitgebracht bij UltimateDisk uit Ede. “Vaarwel, Adios” betekent in elk geval voorlopig niet het einde van Ronnie. En dat is maar goed ook!

Frank van Etten op nr. 1 in Sterren top 20

In week 16 stijgt  Frank van Etten naar de nummer 1- positie in de Sterren.nl Top 20.  'Levenslang op reis' is daarmee de 4e succesvolle single afkomstig van  het album 'Niet meer die man van toen'. 

Dit album zelf staat al 3 weken hoog genoteerd in de albumtop 100. 'Als je lacht',  'Jij bent niet meer die man van toen' en 'Ik leef vandaag'  waren de drie  voorgaande singles afkomstig van Frank's album. Voor deze hits ontving de volkszanger al 3 gouden platen.

 12,5 jaar na de megahit 'Leef als een zigeuner'' gaat Frank van Etten als een speer. Lovende recensies over het album, bomvolle agenda en binnenkort heeft de huidige nummer 1 van Nederland zijn eigen café.  Horeca-ondernemer Henri van de Loo en Frank van Etten gaan samen café Frank van Etten Apeldoorn openen. 

Vrijdag 1 mei is er een grote opening gepland aan de arnhemseweg 148, met natuurlijk optredens van de huidige nummer 1 van Nederland Frank van Etten en diverse collega-artiesten.

Geen relatie voor Dave Roelvink

Dave Roelvink heeft geen serieuze relatie op dit moment. Dat zegt zijn vader Dries tegen bekendeburen.nl.

In een van de laatste afleveringen van realitysoap De Roelvinkjes was te zien hoe Dave een onbekende dame ontbijt op bed bracht. Maar die relatie stelt niets voor, aldus papa Dries. ”Ach, hij heeft wel eens een vriendinnetje, maar dat duurt dan nooit langer dan twee weken.”
‘Honderden meisjes’

Volgens Dries heeft zijn zoon helemaal geen zin in een relatie. ”Dave heeft me namelijk verteld, dat hij zich op dit moment niet wil binden. Dat begrijp ik, want hij wil gewoon met volle teugen genieten van wat hem nu allemaal overkomt. Er staan steeds honderden meisjes naar hem te gillen.”

Bovendien heeft Dave ook geen tijd voor een vriendin. ”Op dit moment zit er bijna geen gaatje meer in zijn agenda. Hij heeft al honderd boekingen als dj. Het is echt een droom en laat hem lekker genieten in plaats van zich te binden. Heel verstandig dat hij dit even niet wil”, aldus Dries.

Edwin Evers grootste wens

Edwin Evers zit morgen vijftien jaar bij Radio 538 en dat wordt met een bijzondere marathonuitzending gevierd. De hele showbizz loopt uit om de ’koning van de ochtend’ te feliciteren en breekt zich het hoofd over een cadeau voor iemand die zich alles kan permitteren. Nou ja… bíjna alles!

De 43-jarige dj zou graag nog jaren door willen op de radio. "Maar dat hangt van een paar dingen af, natuurlijk. Van hoelang ik er nog vol voor kan gaan, hoelang het publiek het nog leuk vindt en hoelang de zender dat vindt. Hoewel, die laatste twee vallen wel samen natuurlijk."

Nick en Simon in duel met Jurk!

Nick en Simon verwachten niet zomaar even te winnen van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in het nieuwe SBS-programma Lekker Nederlands waarin bestaande liedjes van een nieuwe tekst worden voorzien. De Volendamse zangers moeten flink aan de bak om Jurk!, zoals het komische duo ook wel bekend staat, de baas te blijven, zegt Nick tegen Novum Nieuws.

“Jeroen en Dennis zijn heel veelzijdig en grappig”, aldus Nick. “Het is een taaie competitie. Die twee zijn ook rap van tong dus het is lastig om er tussen te komen.” Ook Dennis verwacht een heroïsche strijd. Volgens hem maken hij en Jeroen een goede kans omdat ze al langer improviseren. “Wij kennen elkaar al jaren en zijn heel erg op elkaar ingespeeld”, zegt hij.

Nick denkt dat hij en Simon vooral dicht bij henzelf moeten blijven om te kunnen winnen. Gelukkig krijgen beide duo’s ook af en toe hulp van een gast. Zo komt in ieder geval Kim-Lian van der Meij langs. “Simon en ik willen eigenlijk nog mensen uit de kleinkunsthoek die ons kunnen helpen.”

De twee duo’s geven elkaar steeds een opdracht welk liedje zij moeten verbouwen. Nummers als Rolling in the Deep en Nothing Really Matters klinken dan plots als Vier Tijgers in een Jeep en Pak Alsjeblieft een Onderzetter. Maar het is niet alleen onderbroekenlol, verzekert Dennis. “We laten meerdere kanten van onszelf zien in een aflevering. Er is humor en ontroering.”

Lekker Nederlands is vanaf 18 april te zien op SBS6. De show wordt gepresenteerd door Do.

Dotan wint 3FM award


Dotan heeft donderdagavond een 3FM Award in de wacht gesleept voor zijn single Home. Voor dat nummer kreeg hij drie weken geleden al de 3FM Schaal van Rigter, voor meest gedraaide Nederlandse nummer.


“Toen ik dit nummer schreef en het uit wilde brengen, vonden mensen het een apart liedje. Ze wisten niet wat ze ermee moesten. En een jaar later heeft het zoveel voor mensen betekend. Dat is helemaal te gek. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor het stemmen en ik ga hier heel erg van genieten”, zei Dotan in zijn dankwoord.

Kensington ontving een award voor het album Rivals, maar won ook in de categorie Beste Artiest Rock. Jett Rebel won de award in de categorie Beste Live Act.

Eerder deze week werd de 3FM Serious Talent Award al uitgereikt. De enige vakjuryprijs van de 3FM Awards ging naar de band Rondé.

Nieuwe single voor Marcelino Wunderlich

Per vandaag mogen we officieel namens de spraakmakende internationale superartiest Marcelino Wunderlich de langverwachte nieuwe single aankondigen; “Verdammt, ich lieb mich!”
 
De meezinger van de sympathieke nederduitse schlagerzanger maakt woensdagavond 9 april om 20:30 op NPO3 zijn debuut in de hitserie “ De winter voorbij” met Jan Smit en Nick & Simon.

Vanaf Donderdag 10 april is de single ook online beschikbaar, de officiële clip zal ook Donderdag gelanceerd worden.

“Verdammt, ich lieb mich!” is een bewerking van Marcelino van het nummer ”Verdammt, ich lieb dich” van zijn collega Matthias Reim. De, zelfverklaarde, zoon van de beroemde Klaus Wunderlich brak door met de kraker “Konig Alcohol”, presenteerde Het Coen und Sanderfest in 2013 en 2014 én bracht eerder het stemmige “Bitte schnee” uit ten bate van Serious Request.

Frank van Etten bereikt de 7e plaats in de album top 100

‘Super ben binnen gekomen in de album top 100 op nummer 7....Trots en dankbaar” meldt Frank van Etten, zanger en producer van zijn eigen album, op zijn facebook-pagina.

Frank dook, ruim 12,5 jaar na 'Leef als een zigeuner', zijn eigen studio in en maakt zijn mooiste liedjes ooit. Hij werkt aan dit album met topmensen uit de muziekwereld;

Tom Peters, Eric van Tijn Hans Aalbers, Alie Baker, Willie Oosterhuis, Jheron v.d. Heijden, Rolus Karssen, Marcel Fisser, Maaten de Groot, Veilbor Weller, Edwin van Hoevelaak, Andre Vrolijk, Garry Massarella, Cindy Oudshoorn, Gerto Heupingk, Candy Kornuit, Nicolae Samu en Roma Mirando.

‘Als je lacht’, ‘Ik leef vandaag’, ‘’ Jij bent niet meer die man van toen’ en ‘ Levenlangs op reis’ zijn al omarmd door een groot publiek en grote hits in kroegen, zalen en feesttenten.
‘Mijn eigen favoriet is ‘Hoe zal het zijn?’ ;  Het is een lied over het verliezen van iemand, waar je zielsveel van houdt.

Het album  ‘Niet meer die man van toen' is uitgebracht door NRGY Music

Nieuwe single Peter Beense ‘Ik kan niet wennen’

Zanger Peter Beense heeft een nieuwe single uitgebracht, genaamd ‘Ik kan niet wennen’.

De Amsterdamse zanger, die vorige week bij Holland Zingt Hazes de Ziggo Dome op z’n kop zette en 2014 als een succesvol muzikaal jaar mag bestempelen met de singles ‘Waar ben jij’, ‘Daar is Kerst toch voor bedoeld' en ‘Vanaf vandaag’, komt deze keer met een gevoelige ballad.

Het Nederlandstalige lied gaat over de leegte die achterblijft wanneer je grote liefde uit jouw leven verdwijnt. Met deze muzikale uitstap raakt hij de gevoelige snaar.

Dre Hazes tekent bij Dino Music

Andre Hazes Jr.  heeft een platencontract getekend bij 8ball Music. Zijn werk zal worden uitgebracht via het vanuit 8ball Music bestierde Dino Music.

Dré Hazes, de jongste zoon van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes, heeft woensdag 1 april zijn contract bij het label getekend. Momenteel vindt een tweedaags writers camp plaats om de zanger van nieuw materiaal (genre: 'Hazes 2.0') te voorzien. Wanneer zijn eerste werk verschijnt, is nog niet bekend.

 Voor Dino Music is Dré Hazes, na het eveneens gisteren gepresenteerde volkse zangkwartet Stad en Land, de tweede in een lichting nieuw, jong talent dat aan het label wordt verbonden.

Volgens Robin van Beek, business director van 8ball Music, wordt er fors geïnvesteerd in de nieuwe en reeds getekende artiesten, om hiermee het Nederlandstalige, volkse segment een kwaliteitsimpuls te geven. "Diverse labels en platenmaatschappijen durven in een onzekere markt niet meer te investeren in nieuwe acts. Met als resultaat dat met name het middensegment, waar de grote namen van de toekomst uit voort moeten komen, al een aantal jaar niet meer wordt opgevuld. Wij hebben de ambitie om die nieuwe aanwas te gaan leveren, en doen dit door de doelgroep op een volwassen manier te benaderen en te bedienen met kwalitatief hoogwaardig product."

Een uitgebreid interview met Robin van Beek over de ambities van Dino Music is te lezen in het nieuwe nummer van Entertainment Business, die deze week verschijnt.