Twilight Entertainment

     
Foto: Bibian Bingen
  • Tijdsduur: 20 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Ook te boeken - 60 minuten met live-band
Volledige prijslijst

Nielson boeken?

Wilt u Nielson huren voor een optreden? Wij zijn het artiestenbureau waarnaar u op zoek bent. Alle informatie betreffende de mogelijkheden voor het inhuren van Nielson vindt u op deze pagina.

Wilt u Nielson direct boeken voor een optreden?

Neem dan contact met ons op of bel direct 0497 – 360718

Terug naar het overzicht

Biografie Nielson

De muziek is een weerspiegeling van de man die Nielson is geworden, sinds zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter in 2012 zijn leven op zijn kop zette. Nielson brak door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop, maar zes jaar later is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Met het succes groeiden niet alleen zijn verantwoordelijkheden, maar ook zijn zelfvertrouwen en ambitie. En de behoefte om zichzelf écht te laten zien. Want hoe trots hij ook is op alles wat hij eerder schreef, Nielson heeft de wereld meer te bieden dan alleen vrolijk volume. “

Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden, meer over mezelf vertellen in mijn nummers. Ik ben er klaar voor om te laten zien wie ik echt ben, wat ik belangrijk vind. Het lukt me nu veel beter om woorden te geven aan grote gebeurtenissen, zonder het uit te schreeuwen. Omdat ik als mens ben gegroeid, wilde ik mezelf als muzikant opnieuw uitvinden. Om weer de connectie met mijn muziek te voelen, en om nog dieper te connecten met de mensen die naar mijn muziek luisteren.” Samen met producer Lodewijk Martens en schrijvers Matthijs de Ronden en Don Zwaaneveld neemt Nielson een jaar de tijd voor dat proces. Om te focussen op de boodschap, neemt hij tijdens het schrijven een ingrijpend besluit: de gitaar gaat af. Doodeng, maar het moet.“

Boekingen Nielson

Het is verleidelijk om vast te houden aan wat je gewend bent, maar ik wil niet over vijf jaar terugkijken en zien dat ik te bang was om de volgende stap te zetten.” Op de nieuwe tracks maken akoestische klanken plaats voor elektronische beats. Als de tekst daarom vraagt, past Nielson zijn zangtechniek aan. Minder volume, meer beleving:“ Kwetsbaarheid is mijn kracht geworden”. Elke track is een zoektocht naar een diepere laag die de muziek nog meer“ smoel”geeft.  

Voor Diamant, de eerste single van het album, werkt Nielson samen met Miles Walker, een Amerikaanse mixer/producer die hits van onder meer Beyoncé, Rihanna en Kygo op zijn naam heeft staan. Een heel bewuste keuze: na nederpop hits als Beauty & De Brains, Sexy Als Ik Dans en Mannenharten  ambieert Nielson nu een sound met internationale allure. En ook voor de tour en het festivalseizoen met zijn band heeft hij grote plannen: “ De liveshows worden zó gruwelijk!”

Het eindresultaat van zijn zoektocht is een album waarin de nieuwe Nielson zijn ziel compleet blootlegt. “ Alles wat ik heb, zit hierin. Het is nooit mijn doel geweest om beroemd te worden, ik houd mijn privéleven graag privé. Maar als je luistert naar mijn muziek, weet je precies wie ik ben.”

Nielson boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Nielson zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Nielson wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Nielson. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Nielson te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.