Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Najib Amhali boeken?

Najib Amhali boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Najib Amhali

Wilt u Najib Amhali direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Najib Amhali

Cabaretier Najib Amhali probeert met humor als wapen de vooroordelen en discriminatie ten aanzien van zijn (Marokkaanse) afkomst vanaf het podium te bestrijden, en doet dat op een hartverwarmende manier.

Marokkaan uit de Jordaan
Najib Amhali (1971), ook wel aangeduid als ‘De Marokkaan uit de Jordaan’, arriveert in 1972 in Nederland en past zich vervolgens razendsnel aan. In 1994 studeert hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten maar als acteur krijgt hij daarna vooral rollen als kansloze allochtoon en/of Turk. Mede hierdoor richt Amhali zich op stand-up comedy en cabaret. Met gemak schakelt hij van algemeen beschaafd Nederlands over op ‘allochtone’ of lokale accenten. Verder heeft hij sterke imitaties in huis en ook voor het geluid van bijvoorbeeld een Amsterdams draaiorgel draait deze ‘human beatboxer’ zijn hand niet om. In 1998 wint hij zowel de publieks- als de juryprijs van het Leids cabaretfestival. Zijn avondvullende cabaretvoorstellingen zijn succesvol en registraties daarvan trekken ook veel televisiekijkers.

Televisie en film
Najib Amhali is te zien in verschillende televisieseries; zo speelt hij in 2002 de serie Najib en Julia van Theo van Gogh. In de aanloop naar het Wereldkampioenschap voetbal 2006 behandelt hij voetbalzaken in een eigen televisieserie, Najib loopt warm. Ook in de bioscoop is Amhali regelmatig te bewonderen. Zo heeft hij een rol in multicultikomedie Shouf Shouf Habibi!, in De President en in Doodslag. In de komische speelfilm Spion van Oranje (2009) met Paul de Leeuw krijgt Amhali een hoofdrol en in 2013 schittert hij in Valentino .

Najib Amhali boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Najib Amhali zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Najib Amhali wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Najib Amhali. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Najib Amhali te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.