• Tijdsduur: 2 x 45 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 750 pers.
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Mooi Wark boeken?

Mooi Wark boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Mooi Wark

Wilt u Mooi Wark direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Mooi Wark

Sinds de hit-singles “IDIOOT”, “BOKKIE OF EEN GEITTIE“, “IN DE BLOTE KONT” en “ACHTER DE TENT” heeft de in 1992 opgerichte Drentse rock & roll band Mooi Wark een groot deel van Nederland veroverd en inmiddels landelijke bekendheid verworven. Vele zalen en feesttenten zijn in de afgelopen jaren plat gespeeld. Van de albums “Gewoon Idioot” (2006), “Bok ‘m d’r op” (2008) en “Rock & Rodzooi” (2009), allen geproduceerd door Dick Kemper (ex-Vandenberg), zijn inmiddels al ruim 30.000 stuks over de toonbank gegaan. Laatsgenoemde albums kwamen op respectievelijk nummer 9 en 7 binnen in de Nederlandse Album Top 100.

Het nummer “In de blote kont” (2007) heeft Wooi Wark geen windeieren gelegd, want sinds 2007 doet de band ruim 100 live-shows per jaar in feesttenten, discotheken, zalen en op festivals. Mooi Wark behoort daarmee tot één van de grootste live-bands van Nederland. Paradiso Amsterdam, het Zwarte Cross Festival, de Mega-Piratenfestijnen, Dauwpop, het Gelredome (Giga-Piratenfestijn), TT-Festival en Koninginnenacht Groningen zijn een greep uit de tourlijst.

Mooi Wark is bovendien een graag geziene gast bij de landelijke TV- en radiostations. Eind 2008 werd de band door BNN en de NOS gevolgd met een cameraploeg voor 3FM’s Serious Request. Mooi Wark ging onder de noemer “One day world tour” op wereldtournee, welke exact één dag duurde. Hierbij werden de plaatsen America, Moscou, Denemarken, Polen en Engeland aangedaan (allen in Nederland), waarbij de opbrengst geheel ten goede kwam aan het goede doel. Giel Beelen (3FM) heeft Mooi Wark met regelmaat in de studio en in 2009 was de band er zelfs een week lang te vinden tijdens een speciale Mooi Wark week, ter promotie van het album “Rock & Rodzooi”, waarbij Mooi Wark iedere ochtend op een platte wagen een mini-concert gaf op het Mediapark. De band bracht na de album-lancering tevens een bezoek aan Edwin Evers (Radio 538) en TROS Muziekcafé (Radio 2).

De optredens van Mooi Wark, waarbij de lol en grappenmakerij van het podium spetteren, staan als een huis en klinken als een klok! De aanstekelijke eigen nummers, die variëren van lekkere rock ’n roll tot dampende feestnummers, zorgen voor een vrolijke mix van herkenning waarbij ook een goede ballade niet wordt geschuwd. Vele hits passeren de revue en met een ijzersterke podiumpresentatie, een flitsend decor en een spectaculaire show wordt menig bezoeker vermaakt.

Mooi Wark succesvol

Het succes van Mooi Wark bereikt in 2008 een hoogtepunt, als de band optreedt in een bomvol Paradiso te Amsterdam. Zo’n 1500 bezoekers trokken eind september naar de poptempel van Nederland om samen met Mooi Wark het platteland te vertegenwoordigen. Van dit concert is een live-registratie gemaakt en deze is eind 2008 verschenen op een luxe dubbel-DVD, inclusief de documentaire “De weg naar Paradiso”, waarbij de band gevolgd is in de aanloop naar het concert. In oktober 2010 vond de eerste editie plaats van het Siepel Festival, een evenement mede-georganiseerd door Mooi Wark. Met meer dan 4000 bezoekers was dit festival een groot succes voor jong en oud.

Naast de reguliere live-shows geeft Mooi Wark sinds 2008 ieder jaar een speciaal kinderconcert. Deze shows zijn met 1500 bezoekers in no time uitverkocht. In 2009 was de kindershow onderdeel van het Siepel Festival.

In juli 2009 bracht Mooi Wark de single “TEPELS LIEGEN NIET” uit, welke hoog in de single-charts belandde. Het meezing-gehalte tijdens dit nummer is waargaloos, waardoor deze single net als “In de blote kont” zeker in het rijtje van hit-singles geschaard kan worden. Ook de opvolger “WARKENDE HELDEN” doet het goed en werd voorzien van een professionele videoclip die zeer vaak op de landelijke zenders te zien was.

Onder de noemer “Maf-ja Tour” zal Mooi Wark ook in 2010 weer door heel Nederland reizen. Met zo’n 100 shows, die in het teken staan van het thema “maffia”, zit het jaar wederom zo goed als vol en zal het publiek (siepelrockers) weer veel nieuwe dingen te horen, maar ook te zien krijgen.


2010 wordt een maf jaar, met gevaar voor eigen lever!

Mooi Wark bestaat uit:
Bert Koops (leadzang en gitaar) - William Bossong (basgitaar) - Arnold Kuik (gitaar) – John Roffel (drums)

Mooi Wark boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Mooi Wark zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Mooi Wark wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Mooi Wark. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Mooi Wark te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.