Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: € 2.650,- excl. BTW
  • Opmerking: Hits: Ik hou van jou
Volledige prijslijst

Maribelle boeken?

Maribelle boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Maribelle

Wilt u Maribelle direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Maribelle

Volendammer vissersdochter Maribelle zong reeds op zesjarige leeftijd de sterren van de hemel, met slechts één grote ambitie: zangeres worden. Niemand minder dan Peter Koelewijn nam een plaatje met haar op toen zij nauwelijks elf jaar was. Dè grote doorbraak liet echter nog even op zich wachten. Haar televisiedebuut maakte Maribelle met het Volendams Operakoor, waarmee zij veel concerten verzorgde.
Vanaf 1978 trok zij met de formatie Spryng door heel Nederland, waarbij zij met haar innemende persoonlijkheid, bijzondere uitstraling en enthousiasme in de dancings en discotheken een grote reputatie opbouwde als 'live' artieste.

Haar populariteit groeide snel, toen Maribelle tweemaal deelnam aan het "Nationaal Songfestival". In 1981 werd zij tweede met het nummer "Marionette" en in 1984 zelfs eerste met het gevoelige "Ik hou van Jou". Zij vertegenwoordigde ons land daarmee op het Eurovisie Songfestival in Luxemburg.
Na haar 12½-jarige zeer succesvolle samenwerking met de groep Spryng besloot zij om zich vanaf augustus 1991 geheel te concentreren op haar solo-carrière. Op de bühne brengt zij, naast haar eigen successen, bekende swingende covers, uiteenlopend van the Gypsy Kings tot Aretha Franklin. Voor gala's en bedrijfsfeesten brengt Maribelle, indien gewenst, een aangepast repertoire met o.a. songs van Abba, Dalida, Edith Piaff en Vicky Leandros. Voor diner dansant of kleine gezelschappen kan zij ook begeleid worden door gitarist Jan Buys.

Haar debuut-CD "VOYAGE", geproduceerd door Peter de Wijn, bevatte een grote verscheidenheid aan innemende 'soft-pop' songs, die een breed publiek aanspreken. Het vorig jaar verschenen album "Geef mij je hand" werd geproduceerd door haar man Jan Buys, die ook tekende voor de meeste songs van dit album. Een belangrijke bijdrage werd geleverd door BZN-toetsenist Dick Plat, die diverse teksten voor Maribelle schreef.

Maribelle boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Maribelle zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Maribelle wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Maribelle. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Maribelle te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.