Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Lorrainville boeken?

Lorrainville boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Lorrainville

Wilt u Lorrainville direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Lorrainville

Ze waren in 2011 de verrassing van het jaar. Lorrainville kwam, zag en overwon met een uniek project. Het Facebookbericht van producer Guido Aalbers ging een eigen leven leiden en reikte uiteindelijk begin 2013 tot het podium van het Edison gala. En nu is er dan Desire The Reckless. De gloedvolle opvolger van het zo bekroonde en bejubelde debuut You May Never Know Wat Happiness Is. Aalbers en Bløf-bassist Peter Slager sloten zich hartje zomer met een groep van negen muzikanten op in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Aalbers geeft toe dat het succes van de eerste plaat debet is aan dit fraaie vervolg. ,,Ik werd zeker aangemoedigd door het winnen van de Edison. Kijk, je maakt geen album om zo’n mooie prijs te winnen maar er ontstaat wel een vorm van ‘moral appeal.’ Ik vergelijk het met een sporter die op de Olympische Spelen een gouden medaille wint. Daar zeg je toch ook niet tegen dat hij na zo’n overwinning maar moet stoppen?”

Voor Aalbers en Slager was het al snel duidelijk dat zij met dezelfde kern wilden werken. Volgens Slager heeft dat mede te maken met het handjevol live optredens dat Lorrainville de afgelopen jaren gaf. ,,We werkten met een min of meer vaste live band en het werd al wel snel duidelijk dat iedereen er een vervolg aan wilde geven. In de aanloop naar de opnames zochten we naar een locatie waar we ons konden afsluiten. Eerst was er het idee van een woonboerderij maar uiteindelijk zijn we via onze toetsenman Gertjan van der Weerd terecht gekomen in het theater in Kampen.”

Precies rond de periode dat het Nederlands Elftal in Brazilië zo succesvol was, werd in twee weken tijd 16 songs opgenomen.” Daarbij hanteerde Aalbers dezelfde selectieprocedure als bij het debuut. ,,Indertijd werden er 86 songs door verschillende songschrijvers ingezonden en dit keer 106. Het enige verschil was dat elke liedjesschrijver nu maar maximaal twee composities mocht aanleveren.” Het resulteerde in een ferme zoektocht waarbij Aalbers de hulp kreeg van Slager. ,,Maar uiteindelijk was Guido degene die altijd het laatste woord had. Zo staan de twee songs van mij niet op het album maar dat geeft niet. Die andere nummers pasten gewoon beter.” Aalbers geeft aan niet altijd uitsluitend voor de beste songs te hebben gekozen. ,,Ik zoek niet op naam maar kijk vooral of een nummer binnen het kader van Lorrainville past. De band hanteert een hele mooie eigen stijl. Eentje die broeierig warm klinkt. Dat is een belangrijk uitgangspunt. Alle songs zijn bijna volledig live ingespeeld met deze geweldige band. Er hing ook een prachtige sfeer in dat theater in Kampen, met kroonluchters aan de oude plafonds.”

Aalbers geeft aan dat tijdens het proces soms harde beslissingen nam. ,,Natuurlijk is het een voordeel dat Lorrainville geen groep mensen is die de komende 10 jaar met elkaar over de wereld moet toeren. Ik hoef helemaal geen gelijkgestemde meningen te hebben en hou er zelfs van om een spanningsveld te creëren.” Slager vult aan. ,,Guido is heel strikt in de manier van opnemen. Het gaat bij Lorrainville dan ook heel anders dan bij Bløf. Overdubs zijn bijvoorbeeld nagenoeg verboden en daardoor is Desire The Reckless voor 90 procent een live opgenomen album geworden. Dat zorgt toch voor een bepaalde energie en klankkleur.” Slager zegt het geweldig naar zijn zin te hebben binnen Lorrainville. ,,In deze band spelen echt fantastische muzikanten en mede daardoor is mijn rol ook veel meer dienend. Zij voetballen op techniek, ik veel meer op karakter.”

De warme samenwerking heeft geleid tot een werkelijk verbluffend resultaat waarbij Erik Neimeijer, Anneke van Giersbergen en Casper Broekaart beurtelings de vocalen voor hun rekening nemen.

Lorrainville boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Lorrainville zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Lorrainville wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Lorrainville. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Lorrainville te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.