Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Lonny Gerungan boeken?

Lonny Gerungan boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Lonny Gerungan

Wilt u Lonny Gerungan direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Lonny Gerungan

Televisiekok en auteur Lonny Gerungan (1956) kwam ruim vijfentwintig jaar geleden naar Nederland. In Amsterdam aangekomen nam hij een baantje als afwasser bij het toen befaamde en inmiddels verdwenen restaurant ´Speciaal´. In de avonduren leerde Lonny Gerungan de Nederlandse taal. Binnen enkele jaren werkte hij zich op tot gastheer van het restaurant om vervolgens voor zichzelf te beginnen. Ruim vijftien jaar runde Lonny Gerungan in Amsterdam zijn eigen zaak. Lonny’s vader was vlak na de oorlog één van de bekendste koks in Indonesië. Hij zwaaide de scepter in de keuken van het beroemde ´Bali Hotel´ in Denpasar. In de keuken waar John Gerungan de leiding had legde zoon Lonny de basis voor zijn latere carrière als kok en culinair specialist in Nederland.

In 1997 begon Lonny Gerungan bij de TROS met zijn culinaire programma ´De Reistafel´. Lonny Gerungan stortte zich vanaf dat moment geheel op zijn nieuwe uitdaging: het presenteren en samenstellen van zijn televisieprogramma en het schrijven van kookboeken. Inmiddels heeft Lonny Gerungan 6 televisieseries over zijn geboorteland Indonesië gemaakt, nam hij 2 tv-series op in Thailand en verschenen er 10 kook- en kijkboeken die door hem zijn geschreven. Voor zijn zesde boek ´De Complete Indonesische Keuken´ ontving Lonny Gerungan een nominatie voor de ‘Gouden Garde 2002’, evenals een nominatie voor de ‘Wina Born Prijs 2003’ en daarmee behoort dit boek tot de drie beste culinaire publicaties die in 2002 in ons land zijn verschenen. In dit standaardwerk geeft Lonny Gerungan een totaaloverzicht van de Indonesische keuken. In mei 2003 verscheen onder de titel ´De Origineel Thaise Keuken´ het zevende boek van Lonny Gerungan, dat enkele weken later al werd genomineerd voor de ‘Gouden Garde 2003’. Het boek ´De Origineel Thaise Keuken´ sloot nauw aan bij de twee televisieseries ´De Reistafel´/De Origineel Thaise Keuken, die Lonny Gerungan in 2003 en 2004 voor de TROS op TV-2 presenteerde.

Lonny Gerungan is niet alleen kok en culinair specialist op het gebied van exotische keukens, maar ook een getalenteerd zanger. In het verleden vertegenwoordigde hij zijn geboorte-eiland Bali bij het Nationale Songfestival in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Na enkele cd-singles volgden een tweetal cd-albums (met zangeres Justine Pelmelay) die op de twintigste plaats in de album-Top-100 eindigden. Deze cd-albums zorgden voor een revival van het bekende Indo-repertoire. Ondertussen heeft Lonny een zestal  cd's uitgebracht. Al deze songs vertolken Lonny & Sandra veelvuldig op pasar malams, Indonesische en Indische feesten en op exotische party’s. In 2006 nam Lonny zijn eerste jazz-cd op.

Lonny Gerungan boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Lonny Gerungan zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Lonny Gerungan wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Lonny Gerungan. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Lonny Gerungan te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.