Twilight Entertainment

     
Foto: Marcel van der Vlugt
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. geluid voor artiest
  • Prijs: € 2.995,- excl. BTW
  • Opmerking: Ook te boeken met band
Volledige prijslijst

Lois Lane boeken?

Lois Lane boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Lois Lane

Wilt u Lois Lane direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Lois Lane

Lois Lane is opgericht door Monique Klemann en haar vriend Tijn Touber.
 
Met Precious handhaaft de band zich moeiteloos als een van de meest sensationele live-acts van het moment. De jaren van intensief touren monden uit in de opnamen van een live-album in 1993, dat de afsluiting vormt van een vierjarige periode waarin Lois Lane vrijwel dezelfde bezetting heeft.
 
In 1995 komt ‘Fireflight’ uit. Op dit door Bart van Poppel en Slyde Don Cher geproduceerde album klinkt Loпs Lane wederom totaal anders, meer retro-georienteerd, wat ook op de hit ‘Tonight’ goed is te horen.
 
Na de release van Fireflight verschijnt in 1996 de single ‘Simply Beautiful’ (Fluitsma en v. Tijn) Ondertussen stort Loпs Lane zich op een succesvolle serie Abba-optredens in het kader van de Marlboro-Flashbacktour. Terwijl ‘Combat’, de titelsong van de gelijknamige televisie-serie nog een bescheiden hitnotering haalt, wordt er gezocht naar een producer, die Monique en Suzanne in ’98 vinden in de persoon van Andy Wright (o.a. Massive Attack, Nathalie Imbruglia, Simply Red en de Eurythmics).
 
Geinspireerd door haar idolen Aretha Franklin en The Supremes ontwikkelt zij een soulvol stemgeluid dat de stevige muziek van de band ideaal aanvult.
 
 In 1985, na het wegvallen van de achtergrondzangeres vraagt Monique haar zus Suzanne of zij de band voor een optreden van de Grote Prijs wil versterken en staan de zussen voor het eerst samen op de planken. Zo wordt de karakteristieke sound van de band geboren.
 
De eerste single ‘Break it Up’ uit 1987 blijkt een onverwacht succes en staat enige weken in de tipparade. Zo verwerft de band zich een plaatsje in de Hollandse popscene en ook de pers heeft de band meteen in de gaten.
 
In 1988 krijgt Lois Lane met ‘Amsterdamned’, de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas z’n eerste hit.
 
Een jaar later verschijnt het debuutalbum ‘Lois Lane’, dat de eerste plaats in de Album Top 100 bereikt. ‘It’s The First Time’ wordt een Top 10-hit en aan het eind van het jaar is het album zelfs platina.
 
In 1990 verschijnt ‘Fortune Fairytales’, waarvan het gelijknamige nummer op single wordt uitgebracht, maar het is met ‘I Wanna Be’, de tweede single dat de band opnieuw in een stroomversnelling raakt, wanneer Prince contact met de band zoekt. ‘I wish I’d written that song’, vertrouwt hij ze toe en hij nodigt de band uit als support-act voor zijn Europese ‘Nude’-tour, met als hoogtepunt een serie optredens in een uitverkochte Wembley Arena in Londen.
 
‘Precious’, dat in 1992 verschijnt, laat een ander Lois Lane horen. Natuurlijk springen de bijdragen van Prince, de singles ‘Sex’ en ‘Qualified’ in het oog, maar meer nog is de band tevreden over de eigen sound, ontstaan na uren zwoegen op een zolderkamertje in Amsterdam. 
 
Met ‘Hear me out’ (2000) bewijst Loпs Lane mee te groeien met de ontwikkelingen binnen de popmuziek, zonder iets van de allure en de typische Lois Lane-sound te verliezen. Helaas wordt de plaat niet opgemerkt door de pers, maar Monique en Suzanne krijgen het wel steeds drukker. We zien ze in tal van televisieprogramma’s en de vele optredens tonen aan dat ze nog lang niet aan een afscheid toe zijn.
 
De zusjes Klemann hebben altijd gekozen voor muziek die recht uit hun hart komt, ondanks de mogelijkheden om een grote commerciële act te worden. Dat is de reden dat ze na 20 jaar nog steeds muziek maken. We mogen trots zijn op lois Lane, een band die al zolang een bijzondere plaats inneemt binnen het Nederlandse popcircuit.

Lois Lane boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Lois Lane zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Lois Lane wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Lois Lane. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Lois Lane te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.