Twilight Entertainment

€€€ +31 (0)497 - 360718
Loonseweg 17 5527 AB Hapert NB NL
     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Lil Kleine boeken?

Lil Kleine boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Lil Kleine

Wilt u Lil Kleine direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Lil Kleine

De carrière van Lil Kleine (Jorik Scholten) begint al op zijn achtste met dansen en acteren, Lange Frans is onder de indruk van zijn rap kwaliteiten en besluit hem te helpen. Tot op de dag van vandaag adviseert Frans de Amsterdammer op zowel zakelijk als creatief gebied en met succes: de hype rondom Lil Kleine wordt steeds groter. In de zomer van 2012 released Lil Kleine in samenwerking met Appelsap, Patta, Nike en Faber Yayo de EP ‘Tuig van de Richel’. Dat najaar een featering op de singel van Brett ‘Het Leven Is Een Melodie’ wat de titelsong van de film ‘De Groeten Van Mike’ was en hoog stond op de lijst van de Kids Top 20. Ook verzorgd Lil Kleine in 2012 het voorprogramma van de club tour van Lange Frans.

Voor het programma ‘Ali B op volle toeren’ herschreef Danny de Munk samen met Eric van Tijn het nummer ‘Tuig van de richel’. Lil Kleine maakte op zijn beurt een versie van ‘Zo verdomd alleen’ wat gelijk zijn eerste iTunes top3 hit is geworden. In het derde seizoen van de BNN-serie “Van God Los” heeft Lil Kleine een mooie rol bemachtigd in een aflevering. Hij werd naar aanleiding van zijn muziek en optredens gevraagd voor een casting. Zo heeft hij vroeger ook meegedaan aan TV-programma’s, zoals Praatjesmakers, een rol in de film “Diep” en een gastrol in de politieserie “Van Speijk”. In juni 2015 verscheen de driemaal Gouden Kalf winnende Nederlandse speelfilm “Prins”, waarin Scholten de rol van Franky speelde.

Lil Kleine Boekingen

Kenmerkend voor het werk van Lil Kleine is zijn Amsterdamse accent, samen met zijn soms nogal directe teksten. De rapper maakt gretig gebruik van de mogelijkheden die hiphop biedt: stoer, maar legt ook zijn hart op tafel en schroomt niet om zijn gevoelens te tonen. Opgegroeid op de straten van Amsterdam, had deze artiest alles in zich om de next best te worden. In de lente van 2015 kwam het langverwachte TopNotch-album “New Wave” uit, met daarop maar liefst negen nummers van Lil Kleine. De single van het album werd “Zeg Dat Niet” van Lil Kleine en compagnon Ronnie Flex. Met maar liefst 10 miljoen plays op YouTube een enorm succes. Echter, de populariteit van dit nummer valt in het niet bij het succes van de daaropvolgende single van Lil Kleine genaamd “Drank & Drugs”. Begin juni 2015 ontploft het nummer en wordt al gauw op alle radiostations in Nederland én België gedraaid en op alle festivals door de grootste DJ’s gedraaid, resulterend in een nummer 1-hit in de Nederlandse Top40, op Spotify en op iTunes.

Met een terugblik op 2015 met maar liefst een gouden album, vier gouden platen, twee platina platen en een triple platina plaat kunnen we maar één ding opmaken: een superster is geboren. In het begin van 2016 lanceert Lil Kleine zijn eerste album ‘WOP’. Binnen 24 uur komt het album binnen op nummer 1 in iTunes. Binnen drie dagen zijn de records verbroken en heeft het album meer plays dan artiesten als Justin Bieber en Marco Borsato. Het album staat direct op nummer 1 in de top 100, iets wat nog nooit eerder is gebeurd. Diverse nummers van het album veroveren posities in de top 35. Lil Kleine schrijft geschiedenis. Naast de album lancering start Lil Kleine met zijn eigen Topdown Tour in Februari 2016. De eerste shows waren binnen enkele minuten uitverkocht. De Amsterdamse rebel explodeert in 2015 en vervolgt zijn weg naar succes verder in 2016.

Lil Kleine boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Lil Kleine zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Lil Kleine wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Lil Kleine. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Lil Kleine te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.