Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Lil Kleine boeken?

Lil Kleine boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Lil Kleine

Wilt u Lil Kleine direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Lil Kleine

Lil Kleine, artiestennaam van Jorik Scholten (1994), begint met acteren, dansen en rappen op zijn achtste. Hij vervulde verschillende (bij)rollen in speelfilms en series en was onder andere te zien in de speelfilms ‘Diep’, de televisieserie ‘van Speijk’, de dramaserie ‘van God Los’. De carrière van Lil Kleine komt in een stroomversnelling dankzij de deelname aan een aflevering van het televisieprogramma “Ali B op volle toeren”. Rapper Ali B koppelt hem aan zanger Danny de Munk. Samen met producer Eric van Tijn nemen zij een nieuwe versie op van ‘Tuig van de Richel‘ en behaalt vervolgens de eerste plaats van de Nederlandse iTunes charts.

Maar het begon natuurlijk allemaal bij de track ‘Drank en Drugs’, die binnen vier weken al meer dan vier miljoen views op YouTube bereikte. Het nummer ‘Drank en Drugs’ staat op het album New Wave van het label Top Notch wat in april 2015 naar buiten kwam. Het album is het resultaat van een muzikaal samenkomen met Nederlands beste rappers, waaronder Lil Kleine. New Wave ontving in Januari 2016 zelfs de Popprijs en de Edison Pop 2016 in twee categorieën!

WOP Album

2016 was het jaar van WOP: Het eerste album van Lil Kleine, dat april (2016) al platina ging! Er is hard gewerkt aan het debuutalbum, samen met Ronnie Flex en Drank & Drugsproducer Jack $hirak. Naast Ronnie Flex is ook SFB rapper Frenna te horen op WOP. Eén van de WOP nummers ging een dag voor de release al viral: ‘Niet Omdat Het Moet‘, met een wel heel bijzondere videoclip! Het resultaat van het album was uiteraard terug te zien in zijn uitverkochte Topdown Tour in alle grote poppodia van Nederland.

Na de succesvolle, uitverkochte Topdown Tour, heeft Lil Kleine zich gefocust op zijn tweede album ‘Alleen’. Het album dat 26 mei uit kwam is een groot succes en wordt massaal gestreamd. Het album kwam binnen op de nummer 1 positie van de top 100 beste albums maar ook de singles ‘Alleen’ en ‘Krantenwijk’ zijn genoteerd als de beste track in de single top 100.

Boekingen Lil Kleine

Het bleef niet bij dit succes. Een maand later verscheen als verrassing een tweede deel van het album, wat er voor zorgde dat het album wederom op de nummer 1 kwam. Ook werd het album in een maand meer dan 2,5 miljoen keer beluisterd, wat een Nederlandse artiest nog nooit eerder overkwam. In het buitenland blijft Lil Kleine absoluut niet onopgemerkt. Zo heeft hij samen met Ronnie Flex zijn mega-hit in Nederland ‘Drank & Drugs’ vertaald naar het Duits, wat voornamelijk in Duitsland een grote hit werd en staat ondertussen op meer dan 23 miljoen streams. Maar niet alleen ‘Stoff und Schnaps’ wordt veel beluisterd, ook de track 1,2,3 (Auf Deutsch!) is al miljoenen keren gestreamd. Lil Kleine lijkt op weg om niet alleen Nederland te veroveren maar ook het buitenland.

Naast alle shows en studiosessies heeft Lil Kleine een social-following van 850.000 volgers op Instagram weten op te bouwen, wat nog steeds elke dag groeit. In totaal heeft hij op social media meer dan 2.000.000 volgers. Dit maakt hem één van de grootste social influencers van de Benelux. Wat hij zelf al aangeeft: ‘Dit is slechts een begin.’, dus verwacht na het record-verbrekende album, internationale hits en uitverkochte tours nog veel meer van Lil Kleine.

Lil Kleine boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Lil Kleine zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Lil Kleine wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Lil Kleine. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Lil Kleine te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.