• Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: € 4.995,- excl. BTW
  • Opmerking: Incl.Pianist/ Excl.Vleugel
Volledige prijslijst

Liesbeth List boeken?

Liesbeth List boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Liesbeth List

Wilt u Liesbeth List direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Liesbeth List

Liesbeth List is geboren als Elly Driessen in Bandoeng Indonesië. Na de bevrijding bleek mevrouw Driessen het leven niet meer aan te kunnen en pleegde zelfmoord. Meneer Driessen vertrok met zijn dochter naar Nederland en hertrouwde. Toen Liesbeth 18 was vertrok ze naar Amsterdam waar ze een paar jaar later Ramses Shaffy tegen het lijf liep. Hij vroeg haar voor zijn nog te starten programma Shaffy Chantant.

Shaffy Chantant werd een groot succes. Na dit succes en het winnen van de Europabeker voor Zangvoordracht in Knokke ging Liesbeth List zich volledig storten op haar zangcarrière. In 1967, een jaar na haar platendebuut, kreeg Liesbeth List het verzoek van Mikis Theodorakis of zij zijn 'Mauthausencyclus' wilde zingen. De plaat Liesbeth List zingt Theodorakis werd een enorm succes en behaalde de platinastatus. Goud was er voor haar Brel-plaat. De plaat werd een succes en Jacques Brel kwam persoonlijk de gouden plaat uitreiken.
Vanaf 1968, het moment dat Liesbeth List met haar door Bob Rooyens geregisseerde televisieshow de persprijs won op het prestigieuze Gouden Roos Festival in Montreux, trok ze geregeld voor werk naar het buitenland. Halverwege de jaren zeventig werden haar activiteiten sterk internationaal gericht. Ze werkte samen met grote namen als Charles Aznavour, Rod McKuen en Gilbert Bécaud.
In Nederland verliep de carrière van Liesbeth List nog steeds behoorlijk vlekkeloos. De ene plaat volgde de andere op, ze acteerde in televisieproducties en films, ook was ze volop te zien in het theater. Op 41-jarige leeftijd beviel de zangeres van dochter Elisah.

In 1988 stond List weer in het theater met het programma List nu. Een programma met een breed repertoire. List wilde haar carrière beëindigen, ze dacht haar beste tijd gehad te hebben. Maar toen kwam ze in contact met Frank Boeijen. De zanger/tekstschrijver/componist liet weten het een eer te vinden om met List te werken. Na 12 jaar geen plaat gemaakt te hebben, kwam haar eerste cd uit met de titel List. Frank Boeijen produceerde het album. List in een popjasje mocht er zijn. Ook ontving ze voor deze cd een Edison. Na de cd List produceerde Boeijen nog de cd Noach. Vergezicht is de titel van de laatst verschenen cd, geproduceerd door Harre Slok.
In 1999 benaderde Albert Verlinde haar om de rol te spelen van Edith Piaf in de musical Piaf. List die nooit zoveel gehad had met Piaf, zij meteen ´ja´ tegen het aanbod. Na de première werd ze geroemd. Niet alleen als zangeres, maar ook als actrice. In 2002 ontving Liesbeth List als eerste de John Kraaijkamp Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol. In 2001-2002 stond List in de theaters met het jubileumprogramma Van Shaffy tot Piaf, waarin zij terugblikte op haar 35-jarige carrière, ook bracht zij een ode aan haar vijf helden: Frank Boeijen, Jacques Brel, Edith Piaf, Ramses Shaffy en Mikis Theodorakis. In 2005 staat Liesbeth in het theater met de show Dichter bij Liesbeth samen met Antonie Kamerling, Beau van Erven Doorens, Bastiaan Ragas en Albert Verlinde. Na de premiere van deze show op 3 oktober 2005 werd Liesbeth door de ambassadeur van Frankrijk is benoemd tot Officier de la Légion d'Honneur (Officier in het Legioen van Eer

Liesbeth List boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Liesbeth List zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Liesbeth List wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Liesbeth List. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Liesbeth List te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.