Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot 500 pers.
  • Prijs: € 3.495,- excl. BTW
  • Opmerking: Vanaf gage, meerdere mogelijkheden.
Volledige prijslijst

Lange Frans boeken?

Lange Frans boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Lange Frans

Wilt u Lange Frans direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Lange Frans

Lange Frans is nog maar 17 jaar oud, als Frans Frederiks in 1997 begint met rappen.  Aangespoord door artiesten als Def P en Extince, vormt hij samen met zijn  buurjongen Bart Zijlstra het duo Lange Frans en Baas B. Het sleutelwoord: plezier.  Iedere vrije middag wordt besteed aan het schrijven van teksten, iedere euro aan het  professionaliseren van de zelfgemaakte studio. Waar de eerste jaren vooral in het  teken  staan van zelf verbetering, treedt het duo vanaf de eeuwwisseling steeds vaker  naar buiten. Het resulteert in onder meer de publieksprijs tijdens de Grote Prijs-finale en de winst van de talentenjacht Most Wanted (beide in 2001).

Straatremix

De bal gaat  pas echt rollen als in 2003 de eerste Straatremixes verschijnt. Een  mixtape naar Amerikaans model, waarbij bekende beats van nieuwe teksten voorzien  worden. De onderwerpen: seks, drugs & rock ‘n roll. De mentaliteit: je nergens iets  van aantrekken. De Straatremixes leidt daarmee de geboorte in van een hele nieuwe  generatie toonaangevende rappers. Niet alleen Lange Frans en Baas B, maar ook  The Opposites, Brace, Negativ en Yes-R verschijnen op de mixtape. Zonder de hulp  van een label of distributiemaatschappij worden er duizenden exemplaren van de  tape door het land verspreid. Deel twee en drie van de Straatremixes slaan zo  mogelijk nog meer aan en de driedelige serie staat vandaag de dag nog steeds  bekend als de succesvolste Nederlandse mixtape-serie ooit. Inmiddels is Frans vergevorderd met zijn studie bedrijfskunde. Hij merkt steeds duidelijker waar zijn ware passie ligt: muziek. Een jaar voor de eindstreep stopt hij  met zijn studie om alles te richten op zijn artiestenbestaan. Een goede keuze, blijkt al snel. Van het underground succes van de Straatremixes is het een kleine stap naar  landelijke bekendheid.

Lange Frans & Baas B

In 2004 verschijnt Moppie, een pakkende single die maandenlang niet van de  televisie en radio is af te slaan. Het daarop volgende Zinloos wordt zelfs een  nummer één hit en laat bovendien de maatschappelijk betrokkenheid van het duo zien. De  single is een eerbetoon aan enkele slachtoffers van zinloos geweld; de opbrengsten gaan volledig naar het goede doel.  In de daarop volgende jaren gaat het zo mogelijk nog voortvarender met het duo. TMF Award, 3FM Award, Essent Award, Edisons, noem de prijzen maar op of Lange Frans en Baas B slepen ze in de wacht. In 2005 betekent het geëngageerde Het land van… bovendien een nieuwe nummer één hit, en het gelijknamige tweede album van  de groep wordt eveneens een succes. Ondertussen laat Lange Frans zich ook steeds vaker in zijn eentje zien. Vanaf 2005 verzorgt hij elke vrijdag het  weekoverzicht bij de radioshow van Giel Beelen op 3FM. In 2008 verschijnt Verder, het laatste album van het duo. De

maatschappelijke single Kamervragen maakt duidelijk dat het tweetal ondanks haar succes niets aan sociale betrokkenheid heeft ingeleverd. Het nummer schopt het zelfs tot de nationale politiek en leidt tot echte Kamervragen. Niet veel later maakt Baas B bekend dat hij wil stoppen. Een vervelende en in de media breed uitgemeten breuk is het gevolg.

Lange Frans Boekingen

Frans gaat door met zijn werkzaamheden als Lange Frans en blijft een graag geziene gast op de televisie. De laatste jaren werkt hij mee aan muziek programma’s zoals tweemaal de Beste Zangers van Nederland, jurylid voor het Junior Songfestival, twee keer coach bij Buma Music Academy, jurylid van het SBS6 programma ‘Bloed, Zweet & Tranen’ en was tijdelijk te horen als ‘Nachtgroet’ bij RTL  Late Night maar ook presenteerde hij voor Veronica programma’s zoals Vegas Voyage en Fobiac. Zijn voornaamste bezigheid blijft muziek, met meer creatieve vrijheid dan ooit gaat Frans verder. De single Zing voor me met Thé Lau betekent zijn eerste nummer één hit als soloartiest. Daarna verschijnt zijn single ‘Een nieuwe dag’ met Jeroen van der Boom en nog in dezelfde maand verschijnt Frans’ debuut album Levenslied via Top Notch. Een openhartige, ongedwongen plaat die alle kanten van Frans zijn muzikale spectrum belicht.

Het album wordt goed ontvangen en er zijn bovendien nog enkele singles van verschenen. Het jaar daarna brengt Frans zijn EP ‘Winter in Zandvoort’ uit en eind vorig jaar de vrolijke en ongedwongen EP ‘Boter Kaas & Eieren’ met Zwarte Sjaak.

Boekingsmogelijkheden:

Lange Frans Optreden

- 30 minuten Tape optreden
- 60 / 90 minuten optreden met live band

Presentaties:

- Presentaties voor evenementen, congressen, lezingen of workshops
- Inzetbaar als dagvoorzitter
- Presentaties tot maximaal 4 uur
- Inclusief voorbespreking op de dag van het evenement

Rap op maat:

- Rap op Maat + 30 minuten Tape optreden
- Incl. voorbespreking van max 2 uur te Amsterdam
 

 

Lange Frans boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Lange Frans zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Lange Frans wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Lange Frans. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Lange Frans te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.