Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. geluid voor artiest
  • Prijs: € 1.195,- excl. BTW
Volledige prijslijst

Kayaman boeken?

Kayaman boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Kayaman

Wilt u Kayaman direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Kayaman

Opgroeiende in Bergen op Zoom begint Kubilay Kayaman met zijn studie luisteren. "Ik verzamelde veel platen en ik luisterde naar klanken, luisteren naar verschillende genres en luisteren naar opnames van vroeger, was mijn eerste studie" vertelt Kayaman. Zoals elke beginnende muzikant knutselt hij aan zijn muziek en droomt ook hij ervan ooit te kunnen creëren zoals de grootheden dat deden.

De eerste droom van Kayaman komt tot werkelijkheid bij zijn tweede studie Compositie en Muziekproductie aan de HKU. Voor zijn opleiding huurt hij een kamertje in Almere bij Ali B en het is daar dat hij zijn sound vormt voor "Het leven van de straat". Er verschijnen drie clips van dat album, waaronder de nummer 2 hit "Leipe Mocro Flavour". In de navolgende jaren werkt Kayaman mee aan het eerste album van Yes-R "Mijn pad" en Ali B's "Petje Af". Hij doet verschillende commercials voor Celebrations en McDonalds en zijn muziek verschijnt in de films "Nachtrit" en "Afblijven"

Dromen jaag je niet zomaar weg, en in de jaren dat hij voor andere artiesten werkt voelt hij regelmatig het verlangen naar zijn eigen geluid. "Het waren ongelooflijk succesvolle en leerzame tijden. En tijden die leuk zijn vliegen snel voorbij. Het werd tijd om mijn grootste droom waar te maken" aldus Kayaman. Wanneer hij dan de tijd ervoor neemt beginnen langzaam klanken en geluiden op zijn plaats te vallen en creëert hij wederom een eigen sound. Zijn tijd is gekomen, de tijd voor zijn album Tulpenmanie. Het ontstaan en het resultaat van dit album is een bijzonder verhaal, evenals de eerste Tulpenmanie. De eerste tulpenbol was namelijk een geschenk vanuit Turkije aan een Nederlandse botanicus in de 16de (gouden) eeuw. Hebzucht en snel geluk vinden zorgen ervoor dat de tulpenbol al snel de waarde heeft van een grachtenpand in Amsterdam. De bollengekte zorgt voor de eerste economische crisis in de geschiedenis. In april komt het album Tulpenmanie naar Nederland en zorgt voor een nieuwe gekte in Nederland.
 

Tjerk

Tjerk Schoonheim groeit op in Rotterdam waar hij in 1976 geboren wordt. Al vrij vroeg begint hij op jonge leeftijd liedjes mee te zingen en uit zijn hoofd te leren. Niet snel daarna begint hij ook zelf liedjes te schrijven knutselend met zijn cassetterecorder. Tijdens zijn middelbare schooltijd beseft hij al snel dat hij hij van zingen zijn beroep wil maken. Samen met met een aantal schoolvrienden richt hij zijn eerste (reggae-) bandje. Met ‘Green Finance' boekt Tjerk diverse optredens, waaronder ook in Duitsland.

Wanneer Tjerk vervolgens ook nog gitaar leert spelen heeft hij de smaak pas goed te pakken en als ‘Green Finance' stopt gaat Tjerk door met zingen. Zo bereikt hij met zijn groep Youngblood zelfs de regiofinales van de Grote prijs van Nederland in 2001. Helaas legt hij het af tegen Ali B., die die avond met muziek van Kayaman de finale wint. Het is ook in deze periode dat Tjerk in contact komt met Mark 'Oh, een duitse dance-producer en artiest. Hij neemt enkele songs met hem op, waarvan een aantal zelfs in de top 10 komt. Met hits als ‘Because I Love You' en ‘Words' trekken ze de hele wereld rond.

Omdat de dance-scene niet zijn voorkeur geniet besluit hij het dichter bij zichzelf te zoeken. Hij werkt met diverse rapgroepen uit Rotterdam en omstreken, en verschijnt als gastartiest bij de band Kasba. Met hen reist Tjerk zelfs voor optredens naar Marokko. Voor hem is duidelijk dat zijn liefde voor muziek toch vooral ligt in de hiphop en Arabische muziek. Maar wanneer daar de tribute2bobmarley band hem vraagt om zijn medewerking komt zijn jeugd weer naar boven.
Hij zegt uiteraard geen nee en is vervolgens tot 2010 aktief is als gitarist, background vocalist en leadvocalist. Ze treden samen op in verschillende theater -en poppodia in Nederland, maar ook in het buitenland.

Terwijl Tjerk zich aan het beraden is over zijn volgende muzikale hoofdstuk doet zich de mogelijkheid voor om samen met Kayaman te werken. Kayaman en Tjerk kennen elkaar dan al een aantal jaar door gezamenlijke vrienden. Kayaman denkt dat Tjerk erg goed zal passen bij zijn album. Wanneer ze samen beginnen te schrijven is er geen stoppen meer aan. In plaats van 1 liedje worden het er steeds maar meer. Een nieuwe samenwerking is begonnen. In januari 2010 komt de single ‘Koud' uit van Kayaman en Tjerk. Om vervolgens in Maart het album ‘Tulpenmanie' te presenteren.

Kayaman met Tjerk boeken?

Kayaman met Tjerk is te boeken samen met een MC in een 30 minuten durende set.

Kayaman boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Kayaman zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Kayaman wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Kayaman. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Kayaman te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.