• Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Joop Braakhekke boeken?

Joop Braakhekke boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Joop Braakhekke

Wilt u Joop Braakhekke direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Joop Braakhekke

Joop Braakhekke begon zijn culinaire carrière in Parijs en Barcelona, waarna hij terugkeerde naar Nederland om in 1968 zijn bistro "Le Philosophe" in Apeldoorn te openen. Vervolgens zwaaide hij van 1979 tot 1990 de scepter als directeur-restaurateur van het Garden Hotel / Restaurant de Kersentuin in Amsterdam welke onder zijn leiding één Michelin ster wist te veroveren.

Joop’s restaurant "Le Garage" in Amsterdam staat bekend om de verschillende keukens die te beproeven zijn. Joop noemt dat "kitchen of the world". Eén van de kenmerken van het door Cees Dam ontworpen restaurant, zijn de spiegels rondom. Zien en gezien worden, daar draait het om in Le Garage's culinaire circus.

Op 1 april 2002 heeft Joop zijn “En Pluche”, Streetfood-Bar, gelegen naast restaurant Le Garage geopend. En Pluche is een romantische en gezellige plek waar je knus kunt eten (streetfood dingen die je in andere landen op straat eet) én met elkaar kunt praten. Een beetje jaren twintig, met een mooie lange bar erin, maar ook iets internationaals van nu, met een uitstraling van een New Yorkse Hotelbar. En…. Pluche. Ook hier heeft Cees Dam voor het ontwerp gezorgd.

Iedereen in héél Nederland kent Joop als Kookgek van de televisie. Joop presenteerde 5 jaar lang onder deze naam op de televisie het meest populaire kookprogramma van Nederland, welk kon rekenen op een groot aantal trouwe kijkers. Het programma is ooit begonnen in de studio, waarna hij is gaan reizen door Nederland en later ook naar het buitenland. Zijn laatste TV programma heet "Joop op Staatsbezoek". Hierin bezoekt Joop wekelijks per gouden koets (bekende ) Nederlanders thuis, gaat met hen per koets boodschappen doen en kooktvoor hen in hun eigen omgeving. 

Naast het restaurant, zijn televisieprogramma’s en het schrijven van kookboeken, heeft Joop zijn handen vol aan het verzorgen van kookdemonstraties en het geven van motivatie-programma's. In beide programma’s staat het thema "smaak" centraal. Wat is smaak en hoe kun je smaak maken? Daarnaast behandelt Joop de huidige kooktrends en de internationale invloeden daarin.

Joop Braakhekke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Joop Braakhekke zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Joop Braakhekke wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Joop Braakhekke. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Joop Braakhekke te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.