Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Jochem van Gelder boeken?

Jochem van Gelder boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Jochem van Gelder

Wilt u Jochem van Gelder direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Jochem van Gelder

1975 Jochem treedt voor de eerste keer op met een playbackuitvoering van André van Duin's sambaballensamba.
Locatie: speelplaats van de St. Jozefschool te Beneden-Leeuwen.

1979 In het populaire Tv-programma Stuif-Es-In van de AVRO maakt Jochem zijn TV debuut. Hij doet dit met een bandparodie waarin o.a. een persiflage op het journaal.
Locatie: Stuif-Es-In tent in Volendam.

1979 Door duizenden trouwe kijkers van Stuif-Es-In wordt Jochem teruggevraagd voor het programma Stuif-Es-Uit. In dat programma treedt hij op tussen bekende popgroepen zoals Luv, Spargo en BZN.

1980 Tot zijn grote verbazing en tot grote verbazing van de Stuif-Es-In redactie, wordt Jochem wederom terug gevraagd voor Stuif-Es-In. Iets wat slechts zelden is gebeurd in de geschiedenis van dit Avro-kinderprogramma.

1983 In een van de eerste Tv-programma’s van Henny Huisman KRO's zomeravondshow is Jochem te gast. Jochem wint in deze voorloper van de Playback-Show met een door hem zelf vervaardigde bandact.

1983 - 1986 Jochem verzorgt drie seizoenen lang gastoptredens bij de voorrondes
van de KRO Playback- en later soundmixshows die Joop van de Ende
door heel Nederland organiseert. Dit tezamen met o.a. Joe Bourne en Gerard Joling.

1986 Samen met zijn neef ontwikkelt Jochem een nieuw kinderspelprogramma 'Het Ganzenspel' waar hij de omroepen voor wil interesseren.
Tijdens de in Beneden-Leeuwen gehouden try-outs krijgt hij inderdaad bezoek van zowel de VARA als de AVRO. Het blijft helaas bij een bezoek.....

1988 In het NCRV-programma Showmasters, gepresenteerd door Sandra Reemer, debuteert Jochem op TV als presentator. Door zijn vlotte verschijning en niet in de laatste plaats door zijn specialiteit (het lied over zijn hond Ela) wint hij met groot verschil de derde show.

1989 Jochem wordt samen met Melline Mollerus aangenomen door NCRV om het programma Disney Club te presenteren. Iets wat hij drie seizoenen zal doen. Disney Club groeit in die tijd uit tot één van de populairste kinderprogramma's.

1992 'Mensen kijken' is in dit jaar dé grote uitdaging voor Jochem. Het is zijn eerste spelshow voor volwassenen. In acht afleveringen bewijst hij klaar te zijn voor het grote werk. Naast presentator is hij in dit programma ook te zien als verschillende typetjes zoals een zwerver of en student muziek.

1994 In dit jaar is Jochem's droomwens in vervulling gegaan: een eigen
Tv-show voor kinderen, een leeftijdsgroep die hem zeer aanspreekt. Deze show, WILLEM WEVER, is gebaseerd op het gegeven dat kinderen vragen kunnen stellen over hoe dingen in elkaar zitten. In zijn show kunnen ze die vraag stellen en gaan ze samen met Jochem op zoek naar het antwoord.

1997 Nadat Jochem waanzinnige successen heeft behaald met zijn programma Willem Wever en de nieuwe kennisquiz Quatro hoog scoort, introduceerde hij in mei van dit jaar zijn nieuwe theater/kindershow:De Meester is Gek.

1998 In dit jaar ontvangt Jochem tijdens de Televizier uitreiking de Margriet-Ster voor het populairste kinderprogramma. Deze prestigieuze publieksprijs is een waardering voor het enorme succes van Willem Wever.

2000 Eind 2002 heeft Jochem de presentatie van het programma Willem Wever beëindigd. Hij presenteert inmiddels naast de strategische kennisquiz Quatro het prime time TV programma Praatjes makers en is vast panellid van Zo Vader Zo Zoon.
Als toetje wordt Willem Wever, met Jochem, wederom gekozen als populairste kinderprogramma. Hiervoor ontvangt Jochem de Gouden Stuiver.

2001 Naast de NCRV programma’s de Bovenkamer en Quatro presenteert Jochem wederom Praatjesmakers en verzorgt vele presentaties en kindershows voor diverse opdrachtgevers. De CD “Wild Geraas”, die Jochem maakt in samenwerking met Sinterklaas , is een schot in de roos. Binnen 5 weken is hij goud en staat hij in de album top 10!!!!

2002 In de zomer van dit jaar komt Jochem met 6 afleveringen van zijn nieuwe prime-time tv programma “Tutti Famili”. Een show waarin familiebanden centraal staan. Praatjesmakers wordt ingezonden naar Montreux en Quatro blijft een van de best bekeken programma’s op Z@ppelin.

2003 Naar aanleiding van zijn Gouden succes met Wild Geraas in het najaar van 2001 en de herhaling van deze succesvolle optredens in 2002 komt er dit najaar een nieuwe CD met Swingende Sint Songs “Wild Geraas 2” en ook een DVD met de echte Sinterklaas “De Pepernotenparty”.

2004 Jochem is dit jaar weer volop bezig met opnames van Buya, Praatjesmakers,Tuti Famili en twee nieuwe TV programma’s:“Huis op Stelten” een programma waarin kinderen mogen aangeven wat ze graag in hun huis verbouwd willen hebben, en “All in The Game”, een actief spelprogramma, welke beide dit najaar hun première kennen. Daarnaast verzorgt hij uiteraard diverse presentatie optredens in binnen en buitenland. Kortom, er zijn weer genoeg uitdagingen voor deze creatieve duizendpoot!


 

Jochem van Gelder boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Jochem van Gelder zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Jochem van Gelder wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Jochem van Gelder. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Jochem van Gelder te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.