Twilight Entertainment

     
Jason Carlson boeken / Inhuren bij Twilight Entertainment
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Jason Carlson boeken?

Jason Carlson boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Jason Carlson

Wilt u Jason Carlson direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Jason Carlson

Jason Carlson (Jornt Karel) wordt geboren op 26 mei 1993 in het Friese dorpje Oosterlittens. Hij komt uit een muzikale/theatrale familie: zijn vader drumt en zijn moeder speelt in haar vrije tijd bij een toneel groep. Jornt groeit op met muziek van Stevie Wonder, Janice Joplin, Roxette en ABBA. Als kleuter is het al duidelijk dat Jornt een grote passie voor muziek heeft. Als er muziek klonk in huize Karel sprong hij graag in de grote stoel in het midden van de kamer en danste op de nummers die zijn ouders graag draaiden.

Wanneer zijn vader orgel speelt, kruipt Jornt graag naast hem op de orgelkruk om te kijken en te luisteren. Vanaf zijn 8e krijgt Jornt pianoles en ook heeft hij een tijdje bij een kinderkoor gezeten. Hoewel Jornt les krijgt van een klassiek geschoolde piano lerares, valt al snel op dat hij meer voelt voor popmuziek.

Als snel leert Jornt om het zingen en pianospelen te combineren. Tijdens zijn middelbare school periode heeft hij vaak opgetreden op zijn school met bekende Top-40 nummers achter de piano. Jornt krijgt opname apparatuur van zijn ouders en begint te experimenteren met het opnemen van songs. Ook treedt hij vaak op als guest lead zanger in de cover band van zijn vader. Daarnaast neemt Jornt steeds meer covers op, welke hij in eigen versies arrangeert.

De artiesten naam Jason Carlson is ontstaan tijdens een vakantie in Griekenland. De eigenares van het hotel waar Jornt en zijn familie verblijven hoort Jornt zingen, en vraagt of hij s’avonds tijdens het eten wil optreden voor de gasten. De reacties zijn enorm positief waardoor iedereen graag wil weten wie deze zanger is. Maar niemand van de aanwezige Griekse gasten kreeg het voor elkaar om Jornt uit te spreken, zodat iedereen er Jason van maakte omdat dit makkelijker uit te spreken is. Carlson verzint hij er zelf later bij als Engelse variant op zijn achternaam.

Het opnemen van covers verandert al snel in het schrijven en opnemen van geheel eigen songs. Dit omdat Jornt ontdekt dat zijn eigen arrangementen, nummers zo anders inkleuren, dat Jornt de uitdaging vindt om zelf songs te gaan maken. Hij schrijft teksten en experimenteert met het produceren. Al snel heeft hij 10 liedjes liggen. Hij vindt contact met een producer in Groningen. In die studio heeft hij deze nummers opgenomen en af geproduceerd. Al zijn spaargeld gaat op aan het opnemen van deze nummers, maar hij is uiteindelijk niet tevreden met het resultaat.

Daarna komt Jornt in contact met producer Robert Dorn. Na het luisteren van de nummers geeft Robert aan dat de nummers fantastisch zijn en eigenlijk moeten worden afgemaakt om uit te brengen. Hij nodigt Jornt graag een keer in zijn studio uit om te kijken of het klikt. Deze samenwerking verloopt zo goed dat Jornt, Jason Carlson, nu klaar is om zijn muziek met de wereld te gaan delen.

Jason Carlson boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Jason Carlson zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Jason Carlson wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Jason Carlson. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Jason Carlson te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.