Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Henkjan Smits boeken?

Henkjan Smits boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Henkjan Smits

Wilt u Henkjan Smits direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Henkjan Smits

Henkjan Smits  werd op 9 oktober 1961 geboren in Almelo. Tijdens zijn tienerjaren speelt Henkjan in diverse schoolbandjes. Op 18-jarige leeftijd begint hij aan een studie geneeskunde, waar hij na twee jaar mee stopt. Zijn muzikale carrière als zanger / gitarist begint, wanneer hij zijn eigen band No Holding Back opricht, waar hij heel Europa mee doortoerde. Naast zijn muzikale talent, blijkt Henkjan een ster te zijn in het regelen van optredens. Hij richt een succesvol boekingskantoor op en neemt in de jaren '80 het management van een aantal Nederlandse bands op zich (o.a. Splitsing en Blues Bianco). Begin 1990 werkt Henkjan bij verscheidene platenmaatschappijen als radiopromotor (plugger), Product Manager, Marketing Manager en Artist & Repertoire Manager. In deze functies staat hij aan de wieg van vele successen, waaronder Andre Rieu, Total Touch, Kane, Danny Malando’s Tango Orkest, Herman Brood, Volumia!, Jamai, Hind, Boris, Raffaela, Floortje en Sharon Kips.

Daarnaast produceerde hij met diverse partners een aantal succesvolle albums van onder andere Kane, Andre van Duin, Laura Fygi en Volumia! en schreef hij songteksten voor onder andere Laura Fygi, Andre van Duin, Jamai en Hind en de films ‘Adrenaline’ en ‘Ik Ook Van Jou’.
In 1999 richt Henkjan zijn eigen productiebedrijf, Henkjan Smits Producties B.V. op.

Pas echt bekend bij het grote publiek wordt Henkjan in 2002 door het televisieprogramma ‘Idols’, Samen met Eric van Tijn, Edwin Jansen en Jerney Kaagman is hij verantwoordelijk voor de jurering.

Na het succes van ‘Idols’ is hij drie seizoenen te zien als vaste vervanger van showbizzdeskundige Albert Verlinde bij ´RTL Boulevard´. In de zomer van 2005 presenteert hij tien weken, samen met co-host Evelyn Struik, het programma ´Yorin Entertainment´.
Henkjan is erg goed op de hoogte van de ins en outs in de muziekwereld. Hij weet alles over het ontdekken en beroemd maken van sterren. Zijn jarenlange ervaring heeft hem geleerd,
dat het in de muziekindustrie niet alleen gaat om goede muziek en muzikaliteit, maar om goed uitgedachte marketing. Een artiest moet meer hebben dan een goede stem, charisma of een mooi uiterlijk om door te breken. Het gaat om de combinatie van talloze factoren, de zogenaamde X-Factor.

In het verlengde hiervan schrijft Smits twee boeken. In 2004 komt zijn boek ‘De X-Factor, een must voor sterren’ uit, waarin hij tips geeft aan aankomende en gevestigde sterren over de felbegeerde X-Factor.
Ook geeft hij regelmatig lezingen, dag voorzitterschappen en workshops aan bedrijven over bewustwording van hun imago en over het behalen van persoonlijk succes.
Als gevolg van deze workshops schrijft Henkjan zijn tweede boek ‘Ontdek je X-Factor, de weg naar persoonlijk succes’ (2006), waarin hij duidelijk maakt dat de X-Factor voor iedereen van belang is om succesvol te worden in het leven en dat succes voor iedereen weggelegd is.

Door zijn jaren lange ervaring is het mogelijk dat Henkjan al zijn stellingen kan larderen met intieme anekdotes van foute en goede imagebuilding van artiesten of zoals Henkjan het zelf stelt: ‘Je bent de regisseur van je eigen leven.’

Eind 2006 neemt Henkjan wederom plaats achter de jurytafel bij het populaire televisieprogramma ‘X-Factor’, de strijd tussen drie juryleden. Met twee finalisten (Richy en winnares Sharon) wint Henkjan dit programma met vlag en wimpel. Na drie seizoenen ‘Idols’ en één seizoen ‘X-Factor’ maakt hij begin maart 2007 de overstap van RTL naar SBS 6 om zich te gaan ontwikkelen tot presentator.

In 2008 presenteerde hij samen met Tooske de spraakmakende show 'De Nieuwe Uri Geller' en was hij te zien als juryvoorzitter in het nieuwe programma 'Holland's got Talent'. In het voorjaar van 2008 was Henkjan wederom te zien in de talentenjacht ‘Hollands Got Talent’. Tevens presenteerde hij dat jaar voor de tweede keer het programma 'Het Beste Idee van Nederland'. Ook was hij te zien als juryvoorzitter in de populaire talentshow 'Popstars', waarin de jury samen met het publiek op zoek is gegaan naar de nieuwe popgroep van Nederland.

In 2009 presenteerde Henkjan het programma ‘Word ik Rijk'. Hier ging hij op bezoek bij markante en unieke personen die door hard werken, een briljant idee of met een flinke portie lef miljonair zijn geworden. In het najaar van 2009 keerde Henkjan samen met Tooske terug met 'Het Beste Idee van Nederland' en als jurylid bij het programma  'Popstars'.

Februari 2010 presenteerde hij samen met Nance Coolen 'Het Mooiste Pand van Nederland' waarin zestien vervallen gebouwen kans maakte op een prijs van één miljoen euro.

Ook in het najaar van 2010 zit Henkjan weer in de jury van 'Popstars' en zal hij in 2010 samen met Tooske een nieuw seizoen van 'Het Beste Idee van Nederland' presenteren.

In april 2011 is Henkjan te zien in een nieuw spelprogramma van SBS, 'Mijn Man Kan Alles'. Daarnaast is hij bezig met voorbereidingen voor diverse programma's in 2011/2012.

Naast zijn vele televisiewerkzaamheden is hij samen met zijn vrouw Petra ambassadeur van de Sharing Succes Foundation. Sharing Succes (delen van het succes) richt zich op minder bedeelden in onze samenleving. Zo hebben kinderen met een handicap bepaalde faciliteiten nodig die voor ons vanzelfsprekend zijn, maar onbetaalbaar voor de ouders in die landen.
Sharing Succes richt zich op mensen die hun succes met deze kinderen wil delen.

Henkjan Smits boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Henkjan Smits zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Henkjan Smits wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Henkjan Smits. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Henkjan Smits te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.