Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 750 pers.
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Zanger Goede Doel
Volledige prijslijst

Henk Temming boeken?

Henk Temming boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Henk Temming

Wilt u Henk Temming direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Henk Temming

Componist, zanger en toetsenist Henk Temming richtte in 1979 samen met tekstschrijver en zanger Henk Westbroek de band Het Goede Doel op. In 1982 volgde de echte grote doorbraak met de single ‘Gijzelaar’, snel gevolgd door de klapper ‘België’. Datzelfde jaar scoren Henk & Henk een grote hit met ‘Sinterklaas wie kent hem niet’.

Het zou niet bij dit succes blijven. In de jaren tachtig scoorde de Utrechtse formatie de ene hit na de andere. ‘Nooduitgang’, ‘Ik dans dus ik besta’, ‘Alles geprobeerd’, ‘Vriendschap’, ‘Mooi en onverslijtbaar’, ‘Zwijgen’, etc. Zeker is dat Het Goede Doel een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de opkomst van de Nederpop.

Henk Temming schreef met Westbroek ook nummers voor anderen. O.a. voor Herman van Veen, Paul de Leeuw, Kinderen voor Kinderen en vele anderen. Wie kent bijvoorbeeld niet ‘Alles kan een mens gelukkig’ maken van René Froger.

In 1991 viel Het Goede Doel uit elkaar. Daarmee ook een van de meest succesvolle componistenduo’s van Nederlandse bodem: Temming & Westbroek. Beiden stortten zich op een solocarrière.
Henk Temming begint in deze periode samen met Goede Doel gitarist Sander van Herk een eigen studio (Stu Stu Studio). Daar produceert hij vele succesvolle cd’s van o.a. De Kast, Frank Boeijen, City to City, Katja Schuurman, Manuela Kemp en Paul de Leeuw. Ook schrijft hij hits als ‘Woorden zonder woorden’ van De Kast.

In december 2001 treedt Temming samen met Westbroek op in de Heineken Music Hall tijdens de succesvolle reünie van Het Goede Doel. Dat alles onder het motto ’10 jaar gelukkig uit elkaar’.

Henk Temming treedt 1 x 30 minuten op. Daarbij brengt hij al zijn grote hits

Henk Temming boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Henk Temming zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Henk Temming wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Henk Temming. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Henk Temming te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.