Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Musical/licht klassiek
Volledige prijslijst

Henk Poort boeken?

Henk Poort boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Henk Poort

Wilt u Henk Poort direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Henk Poort

De bariton Henk Poort (1956) begon zijn muzikale en vocale opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in zijn geboortestad Amsterdam. Al tijdens zijn studie vestigde hij de aandacht op zich door het eerste Cristina Deutekom Concours te winnen.Na zijn eindexamen in 1988 stelde hij zich onder de hoede van de Italiaanse coach Ettore Campogagliani en de Nederlandse pedagoge Margreet Honig.

Henk Poort zong bij diverse operahuizen in Europa en bouwde een breed repertoire op. Dat begon met engagements in Ulm en Krefeld waar hij zijn eerste Verdi-rollen zong: Macbeth, Rigoletto, Nabucco en Germont (Traviata). Maar ook Escamillo (‘Carmen’), André Thorel (Massenets ‘Thérèse’) en de titelrollen in ‘Eugen Onegin’ en ‘Guillaume Tell’. Meteen aantal operette-partijen kom hij nijn acteertalent optimaal ontwikkelen.

Naast de opera kreeg ook het genre van de musical Henk Poorts grote interesse. Als Jean Valjean in ‘Les Misérables’ en in de titelrol in ‘The Phantom of the Opera’ kreeg Henk Poort grote bekendheid bij een breed publiek. Na zijn vertolking van de melkboer Tevje in ‘Anatevka’ had hij gevolg kunnen geven aan talrijke uitnodigingen van regisseurs als Harold Prince en producenten als Cameron Mackintosch voor hoofdrollen in musicals in diverse Europese hoofdsteden. De bariton wilde echter zijn rollen in musicals blijven afwisselen met opera-rollen en de samenwerking voortzetten met dirigenten als Edo de Waart, Lawrence Renes, Yakov Kreitzberg, Gabriele Bellini, Miguel-Angel Gomez Martinez en Alexander Rahbari.

Henk Poort wordt ook  regelmatig als acteur gevraagd. Zo speelde hij in diverse televisieseries (o.a. ‘Russen’) en de speelfilm ‘Nachtrit’ (2006) en 'Kicks'(2006).

Henk Poort boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Henk Poort zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Henk Poort wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Henk Poort. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Henk Poort te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.