Twilight Entertainment

     
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: Op aanvraag
Volledige prijslijst

Gio boeken?

Gio boeken voor een optreden? Twilight Entertainment is het artiestenbureau waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het boeken van Gio

Wilt u Gio direct boeken? Bel dan 0497-360718

Terug naar het overzicht

Biografie Gio

Gio (Giovanni Jap-Ngie) was al een entertainer toen hij nog maar net kon lopen. Gio groeide op temidden van musici, zoals zijn oom die danste en rapte, zijn vader die zong en zijn opa die in een band zat. Al vanaf jonge leeftijd wist Gio dat niets liever wilde dan op het podium staan. Op zijn zesde zat Gio al in een dansgroep met zijn neefjes, waarmee werd opgetreden in clubs en discotheken. Daarbij heeft Gio aan diverse talentenjachten deelgenomen en gewonnen.

De jonge Gio leerde zich al snel aan om zelf teksten te schrijven, melodieën te componeren en muziek te produceren. Hij begon op zijn achtste eigen liedjes te schrijven en was regelmatig in de studio te vinden. Ook toen al was hij een allround performer die de danspasjes van zijn idool Michael Jackson minutieus kopieerde en zich zo ook als danser steeds verder ontwikkelde. Naast Jackson staan ook Dru Hill en Jodeci hoog genoteerd in zijn idolenlijstje. Hij is pas twaalf wanneer hij voor zichzelf een complete show uit de grond stampt, met zijn eigen liedjes en een volledige choreografie.

In 2003 tekent Gio bij het managementbureau Talented-Unlimited en komt zijn carrière in een stroomversnelling. Hij staat op grotere podia, zoals dat van Kunstbende, De Megafestatie en diverse televisieprogramma’s en krijgt een rol in de film ‘Feestje!’, waarin hij zijn zangtalent ten gehore brengt en zich daarmee ook introduceert bij het bioscooppubliek.

Voor zijn debuutalbum tekent Gio een contract met platenmaatschappij Universal en vliegt hij naar Zweden om nummers op te nemen, onder productionele leiding van Jones / Jones van het La Carr team uit Stockholm. Daar neemt hij onder meer zijn eerste single ‘Magic’ op, die door clipkanaal TMF direct in de playlist wordt opgenomen als TMF Xclusive. Zijn eerste single is volgens Gio een goed voorproefje van wat van hem te verwachten valt: een mix van muzikale stijlen die het R&B-genre ontstijgt. “Gio wil niet vergeleken worden met Usher ofzo, ik heb mijn eigen Gio-stijl: sexy, “ruff’ en gevarieerd. Het is niet alleen R&B, maar ook pop, reggae, dancehall, noem maar op. Met het nummer ‘X-girl’, dat als voorproefje op mijn album is uitgekomen, heb ik wel een liedje gemaakt om te pompen in de club, voor de liefhebber van pure R&B. Maar Gio zal nooit in één stijl blijven hangen. Ik ben altijd hard aan het werk om mezelf als muzikant en entertainer te overtreffen.

Gio boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Gio zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Gio wordt de grootste aandacht besteed. Twilight Entertainment aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Gio. Twilight Entertainment behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Gio te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.